Dervişoğlu: Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır

Dervişoğlu: Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Konya'da yaptığı konuşmasında iktidarın tarım politikasını eleştirdi. Dervişoğlu, "Toprağa ter düşse fidan olabilecek bir coğrafyada çiftçinin böylesine fakruzaruret içerisinde bulunması ancak yanlış politikalardan kaynaklanmış olabilir. Politikalarını değiştiremiyorsak artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Konya programı kapsamında TÜYAP Tarım Fuarı'nı ziyaretinde iktidarın tarım politikalarını eleştirerek, “Toprağa ter düşse fidan olabilecek bir coğrafyada çiftçinin böylesine fakruzaruret içerisinde bulunması ancak yanlış politikalardan kaynaklanmış olabilir. Dolayısıyla ısrarlı bir biçimde bu politikaların değiştirilmesi yönünde uyarılarda bulunmamıza rağmen herhangi bir doğru adımın atılmadığını da görürüz. Politikalarını değiştiremiyorsak artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Konya'nın birçok özelliği var ama ana özelliği tarım kenti olması. Böylesine verimli topraklar üzerine tarım yapılabilmesi mümkünken nasıl yanlışlıklar yapılıyor da böylesine büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakılıyor diye düşünmek lazım. Burada yanlış politikalar yüzünden çiftçilikten insanlarımızın çekildiğini, toprağa düşürdüğü terin karşılığını alamadığını, girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini, ürün fiyatlarının da onun altında kaldığı, düzeltilmesi gereken yanlış politikaların bulunduğu bir süreç yaşıyoruz. Biz bir muhalefet partisi olarak bu yanlış politikaların değiştirilmesi adına gerek TBMM’de gerek umuma açık yaptığımız toplantılarda gerekli uyarıları yapıyoruz. Yaptığımız uyarılardan ders çıkarmıyorlar, yanlış politikalarını değiştirmiyorlar. Politikadaki olumsuzlukların düzeltilmesine zemin hazırlayabilecek sese de kulak vermiyorlar. Yapılması gereken şey mademki bütün uyarılarımıza rağmen yanlışlıklarından vazgeçmiyorlar, politikalarını da değiştirmiyorlar, yapılması gereken şey Cumhurbaşkanlığı ve hükümeti değiştirmektir."

“ARTIK CUMHURBAŞKANI VE HÜKÜMETİ DEĞİŞTİRMENİN ZAMANIDIR”

"Bu zamana kadar uygulanan yanlış politikalar yüzünden ciddi krizlerle karşı karşıya bulunan insanlarımızı doğru yönlendirerek, doğru politikalar oluşturarak yeniden üretime sevk etmek durumundayız. Ayrıca dünyanın en verimli arazilerinin bulunduğu topraklar üzerine vatan kurmuşuz. Toprağa ter düşse fidan olabilecek bir coğrafyada çiftçinin böylesine fakruzaruret içerisinde bulunması ancak yanlış politikalardan kaynaklanmış olabilir. Dolayısıyla ısrarlı bir biçimde bu politikaların değiştirilmesi yönünde uyarılarda bulunmamıza rağmen herhangi bir doğru adımın atılmadığını da görürüz. Politikalarını değiştiremiyorsak artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır diye düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
4 Yorum
    Diğer Haberler
    Son Dakika Haberleri
    KARAR.COM’DAN