Osimhen farkı

Ligin bu dönemlerinde iki rakibiniz olur; biri mücadele ettiğiniz takım, diğeri de stres. Galatasaray da tüm tecrübesine karşın bu baskıyı iliklerine kadar hissetmiş gibiydi. Dün Galatasaray’ın Rize’de ilk yarıyı rakip kaleye isabetli şut atamadan bitirmesi ancak bu stresle izah edilebilirdi.

Ağır AZ Alkmaar yenilgisinin izleri maçın bu bölümünde açıkça hissediliyordu. Okan Buruk’un üçlü savunmada görev verdiği yeni transfer Cuesta aksıyor, kanatlardaki Frankowski ve Barış Alper etkisiz kalıyor, Sara eski görkemli günlerini aratıyordu. Buna Mertens’in tutukluğu ve Osimhen’in yalnızlığı da eklenmişti. İlk 45 dakikanın en istekli ve ayakta kalan ismi Ahmed Kutucu’ydu ama onun da çerçeveyi vuran şutu yoktu.

Rizespor ilk 10 dakikadaki baskıyı kırdıktan sonra önce maçı dengeledi, ardından da Akintola ve Sowe ile tehlikeli geldi. Sowe’un direkten dönen topu Galatasaray için şans anıydı.

Okan Buruk ikinci yarıda Cuesta-Eren ve Mertens-Sallai değişikliği ile başladı. Bu hamle Sarı Kırmızılı takımındaki tutukluğu atmaya yetti. Frankowski’nin ortasında Osimhen’in kaleyi bulan ilk şutu ağlarla buluştu.

Ancak Galatasaray’ın savunma sorunu vardı ve bu maçta da kendini göstermeden duramadı. Sowe’un usta işi dokuşunu ile gelen beraberlik golü, Galatasaray’a hiçbir maçın oynamadan kazanılamayacağını hatırlatıyordu.

Sezon başından bu yana kulübe zayıflığı sorunu yaşayan ve son yarım saatlerde yaptığı değişikliklerle maçı çevirme refleksini kaybeden Okan Buruk’un bu kez kulübede hamle oyuncusu vardı. Buruk, enerjik olan ancak çok top kaybı yapan Ahmed Kutucu’nun yerine Lemina’yı oyuna attı.

Değişiklikler Galatasaray’ı kendisine getirdi. Aslan derbiye moralli ve avantajlı girmek için ikinci gol için bastırmaya başladı. Bu baskı 85. Dakikada sonuç getirdi. İkinci yarıda sahne alan Osimhen ikinci gole de imzasını atarak üç puanın alınmasına en büyük payı kaptı.

Galatasaray dün maçı yıldızının golleri ile kazandı ama farkı yaratan Ahmed, Eren, Frankowski, Lemina gibi yeni transferlerin enerjileri, katkılarıydı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
5 Yorum
  • Bir Futbolsever / 18 Şubat 2025 15:13

    Hiçbir hakem hatasının olmadığı Fenerbahçe-Rize maçından sonra ortalığı ayağa kaldıranlar bu maçı içine nasıl sindirebiliyor. Gazeteciye bile akreditasyon soran Okan Buruk, ben hakemin pasaportuna bakmam diyerek geleneksel riyakarlığını yapıyor. Siz de yazar olarak bunlara çanak tutuyorsunuz.

    Yanıtla (2) (2)
  • Cut / 18 Şubat 2025 10:00

    Yabanci hakem diye yola cikarsan yabanci hakim,yabanci milletvekili ,yabanci Cumhurbaskani vb diye de gidersin...Kendi meselelerini halledemeyenler sonunda yabancinin eline bakar...Yabanci hakem icin bir teklif: Suriyeli olsun....Olmaz dimi...Bizi Avrupali disinda bir yabanci kurtarmaz..Ataturkcu gecinirler birde..Adamcagiz olum doseginde gercegi gorup beni Turk hekimlerine emanet edin demedi mi..Hekim Hakem Hakim ..ayni sey...

    Yanıtla (1) (2)
  • Ahmet Levent / 18 Şubat 2025 04:53

    Osimhen farkı?Hakem farkı.Osimhen yumruğu vurdu sarı kart bile yok Barışın dirseği bir şey yok.Atılan gol ofsayt.Birisi çıkmış FB Rize maçı Türk futbol tarihinin en kötü hakem yönetimi diyordu çıkın da bu maçı konuşun haftalardır rezalet futbolu hakemle kazanılan puanlar ve 6 puan korundu.

    Yanıtla (4) (11)
  • Cut / 18 Şubat 2025 09:54

    FB storda su herseyi sari-lacivert gostern gozluklerden satiliyor mu..ben de alip su maci tekrar bir seyredeyim..Bu FB liler hangi dunyaya bakiyor merak ediyorum..Bence bu FB gozlugu insani hayal alemine tasiyor gibi ve orada canin ne gormek istiyorsa onu goruyorsun...Iyi is..Ama gerceklerden kopmanin ta bir maliyeti var...Doktorluk olunur alimallah...

    Yanıtla (2) (2)
  • Mustafa / 18 Şubat 2025 00:21

    Lemina Sara Toriera , bu orta saha avrupada oynasaydı işler değişirdi. Yeni sağ kanat Frankowski çok akıllı oyuncu, Osimhen büyük oyuncu, Fenerbahçe macında Erenle Sallai solda oynamalı

    Yanıtla (2) (3)