Peker’i susturma seferberliğinin anlamı
Herkes Sedat Peker’in sütten çıkmış ak kaşık olmadığını biliyor. Kendisi de bunu ifade ediyor zaten. Devletin bilgisi dahilinde yaptığı işler var. Meydanlarda söylenen “Kan banyosu yaptıracağız” sözlerini devlet bilmiyor olabilir mi? Zaten “Suç örgütü lideri” diye tanımlanıyor. Ama bir dönem meydan meydan dillendirilen tehditleri iktidar politikaları açısından işe yaramış!
Bir süredir Sedat Peker sakıncalı kişi haline geldi. Ne zaman oldu bu? İçişleri Bakanı’ndan başlayıp iktidarın farklı katmanlarına ilişkin iddialar dile getirildiğinden beri.
İddiaları arasında her türlü kirli iş var.
İşin garibi, Peker’in açıkladığı dosyalar “iltisaklı” birçok kişiyi sallamış durumda. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte fotoğrafı bulunan, ya da İçişleri Bakanlığı marifetiyle işleri yoluna giren birçok kişi bugün, çeşitli soruşturmaların konusu. En sonuncusunda gündeme gelen rüşvet iddiası ve başka kirli ilişkiler Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından ikisinin başını yedi. Başka iltisaklılarla ilgili davalar devam ediyor.
Bir de Sedat Peker, elinde başka dosyalar bulunduğunu ve bunları mesela “seçime doğru” açıklayacağını söylüyor. Kendine özgü üslubu ile “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la helalleşme” diye anons ettiği şeyin ise kimi yerlerde merak, kimi yerlerde kaygı uyandırması normal.
Kamuoyunda “Peker’in dosyalarının boş olmadığı” yönünde bir algı oluştuğunu söylemek yanlış olmaz.
Peker’in iktidar – muhalefet mensubu fark etmeksizin herhangi bir siyasetçiden çok daha iyi takip edildiğinde kuşku yok. Videoları milyonlarca izleniyordu, sonra kendi ismiyle veya adına yapılmış sosyal medya paylaşımları da aynı etkiyi yaptı.
İç – dış politik hamlelere bakılırsa iktidarın önünde bir “Peker sorunu” bulunduğu açık. Peker Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde. Türkiye’nin BAE ile ilişkileri kötüyken Sedat Peker orada rahat video çekimleri yapabiliyordu. İktidar BAE ile ilişkileri düzeltti, 15 Temmuz’a ilişkin bütün suçlamalar unutulmaya terkedildi. Düzeltmenin “BAE’den gelecek para gibi” başka sonuçları var mı bilinmez ama, en etkin sonucunun Sedat Peker’i susturmak olduğu açık. Önce video çekimleri yasaklandı, şimdi de tüm paylaşımlarına son verildi. Hakkında kırmızı bülten var, muhtemel ki yakında sınırdışı edilecek…. Basın danışmanı diye bilinen Emre Olur Arnavutluk’ta yakalandı, getirildi ve tutuklandı.
Şu sıralar “Peker Türkiye’ye getirilir, tutuklanır ve konuşmanın bir yolunu bulursa bu, iktidar cenahı için çok daha sarsıcı olmaz mı?” konusu tartışılıyor. Bir yerde de “Onu getirenler konuşturmamanın da yolunu tasarlamışlardır” gibi akla ziyan yorumlar geliştiriyorlar.
İşin hukuk zemininden başka alanlarda konuşulduğu açık.
Neresinden bakılırsa bakılsın, neredeyse tüm iktidar cenahının “Sedat Peker’in susturulması” noktasında seferber olduğu gibi bir görüntü var. Önceleri belki Soylu eksenli bir problem görüntüsü vardı, şu anda Dışişlerinin de dahil olduğu bir süreç başlamış durumda. Bunun Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dışında olması mümkün değil.
Cumhurbaşkanı’nın şu andaki en hassas gündeminin seçim olduğu dikkate alınırsa, Peker’in elindeki ve bir biçimde paylaşma zemini bulacağı dosyaların seçimler için bir tehdit gibi görüldüğü tahmin edilebilir.
Peker’in iktidarı muhalefetten daha etkili biçimde sarstığı görüşüne ne denir bilmem, ama iktidarın sergilediği “Peker endişesi”nin kamuoyundaki “Peker odaklanması”nı çok daha etkin hale getirdiği açık.
DEMİRTAŞ VE SOYLU FARKI
Edirne Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş’a Halk tv programcılarından Salem Şen “Bugün tahliye olsanız ilk atacağınız adım ne olur?” diye soruyor. Demirtaş’ın cevabı şu:
“Sanırım halkın bizden en ciddi beklentisi toplumsal barışı sağlamakta sorumluluk almamızdır. Ben de Kürt sorunundan kaynaklı her türlü şiddet yönteminin kalıcı olarak son bulması için elimden gelenin fazlasını yaparım. Artık silahlar susmalı ve siyaset konuşmalı. Silah, bir hak arama yöntemi olamaz, bu soruna mutlaka ama mutlaka siyasi ve barışçıl bir çözüm bulunmalı. Yani ilk işim barış için girişimde bulunmak olur. Bunu de en makul şekilde, kimseyi incitmeden, acıları yarıştırmadan, hukuk içinde ve TBMM zemininde başarmak zorundayız.”
Sözler çok açık.
Tam bu sözün paylaşıldığı günlerde bir polisin şehit olduğu Mersin saldırısı gerçekleşiyor. Demirtaş ve HDP saldırıyı kınıyor.
Ama aynı gün İçişleri Bakanı “Katil Demirtaş!” diye tweet atıyor.
Biri İçişleri Bakanı, öteki cezaevinde ve “Kürt sorunundan kaynaklı her türlü şiddet yönteminin son bulması için elimden gelenin fazlasını yaparım” diyen bir siyasetçi.
İçişleri Bakanı’nın cezaevindeki bir vatandaş için böyle tweetler atmasındaki garabet bir yana, söylemi “Katil” tonunda bir tür şiddet söylemiyle sürdürmesi, seçim sürecinde bu tavrın işe yarayacağı hesabıyla ilgili olabilir.
İşlerin bu hale gelmesi Türkiye için ne kadar dramatik.















"barabbas" konusunu bir kez daha hatırlatmak istedim.
Yanıtla (0) (0)Böyle bir birlikteliğe,kenetleşmeye ilkdefa şahit oluyorum.Mafyası,hacısı, hocası,yazarı,çizeri,partisi,purtisi,biraraya gelmiş,REİS'İ devirmek için.Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil(İyilerini tenzih ederim).Kimler için belge bulamazlar'ki?O belgeler doldurur dereyi düz olur gider.Pekerin açıkladığı dosyalardan'da siyasetin nekadar güvenilmez olduğuna şahit oluyoruz.
Yanıtla (10) (46)Amac Reisi devirmek degil , ulkeyi bataktan cikarmak. Temizlik lazim, koku geliyor artik kardesim... 5 duyunuzu kaybetmediyseniz siz de aliyorsunuzdur kokuyu da reise olan askinizdan diliniz varmiyordur. Olabilir askin gozu kordur, ama konu hırsızlığa dur deme meselesi..
Yanıtla (32) (8)Reco; Bizde taassup yoktur.Hele siyaset için asla.Sevgimizde Allah içindir,buğzumuz'da.Bu memleketin iyiliğini enaz senin kadar istiyoruz.Reisin'de bu memleketi enaz bizim kadar sevdiğine inanmam suçmu?
Yanıtla (3) (23)Ahmet rahmetli babam gerçek bir müslümandı...Haksızlık yapan babası evladı olsa susmaz,,,hele,,,hele,,,Dünya,malı için yalancı şahitlik yapanların,,,onları savunanların,,,gözlerini kapayanların yakasına yapışır,,,Sana müslümanlık KARİM(garim) olsun der yüzüne tükürürdü...Ben ve yakın çevremim bir çoğu iki dönem bunlara oy verdik..50,,yıl her bir civatasında emeğim olan tesisleri sattılar kapattılar,,,Ülkemin geleceğini kararttılar...
Yanıtla (21) (4)Musto; Sende baban gibi olursun inşaallah
Yanıtla (3) (3)Bir numarayı ifşa etmeden yüce devletimiz bu sorunu ortadan kaldıracaktır.
Yanıtla (5) (1)Bir numara kim, sen kim, yüce devlet kim, ben kimim ? (Uzaylı M.Topaloglu)
Yanıtla (3) (2)Ahmet bey siz önceleri Kur'an ve sünneti referans alarak yazardınız. Simdi ise, Yeneroğlü, Kılıçdaroğlu, Gergerlioğlu, Peker gibi isimleri referans alarak yazıyorsunuz. Ben de Soylunun sütten çıkmış almaşık olduğunu düşünmüyorum ama fotoğrafın tamamına bakıyorum. Münafık ve kafirlerin söylediklerini tetkik etmeden inanmıyor ve onların gözüyle olaylara bakmıyorum.
Yanıtla (18) (45)Al bizden de o kadar: bizde münafıkların söylediklerine inanmıyoruz. Ayrıca yıllarca tecrübe ettiğimiz bir şey var, Müslümanlar çok iyi yalan söylüyor. Gerçi onlar savaş hiledir anlayışından söylüyor ama söylüyor sonuçta.
Yanıtla (18) (5)Bugün Alaattin Çakıcı makbul... Siyasiler bol bol fotoğraf çektiriyor. Sedat Peker'in geçmişi bilinor elbette...Ama geçmişte bir takım yasadışı işlere karışması iddialarının araştırılasına/soruşturulmasına engel değildir. Bir hukuk devletinde savcıların derhal harekete geçmesi gerekir. Aksi halde vatandaşın devlete güveni sarsılır.
Yanıtla (3) (0)Bir mafia liderini bile yõnetemeyip rakip haline getiren bu iktidarın, seçime kadar, korku yaratmaya ve sindirmeye yõnelecegi çok açık. Ama, bu İçişleri bakanı ile başaramazlar... Çünkü, politika yapmıyor, resmen saldırıyor. Bu saldırılar, muhataplarını sadece güçlendirir... Ve güçlendiriyor halihazırda.
Yanıtla (11) (3)İlker başbuğ genelkurmay başkanı idi adam terör örgütü yöneticisi olarak suçlandı, yargılandı. Çamur at politikaları artık geride kalmalı. Huzur ve güven en önemli husus. Asla barış iklimi zedelenmemeli.
Yanıtla (11) (1)Demirtaş silah sussun demesi önemli. Artık şiddet ilkellik görülmeli. Kan kutsanmamalı.
Yanıtla (10) (3)sayın yazar erdoğan düşmanlığı sizi pkk ya mafya liderine abd ye ab liğene iyice yaklaştırdı yeterki erdoğan gitsin pkk gelsin abd gelsin yunan gelsin mafya gelsin modundasınız o sakalı kesinde altında ne var gün yüzüne çıksın biz sizi çok iyi tanıyoruzda tanımıyanlar sakalın altındakini görsün bu arada temelede dedim o sakalı keste ne olduğun açığa çıksın diye
Yanıtla (22) (74)Ne terbiyesizce bir yanıt bu.Sağlıklı olduğundan şüpheliyim.
Yanıtla (27) (5)Bir zamanlar da Ecevit gitsin diyenler vardı, kimse Ecevit gitsin diyenlere böyle hakaretler yağdırmaya kalkışmamıştı,üslub u beyan ayniyla insan
Yanıtla (29) (2)Ağzına sağlık
Yanıtla (2) (0)Peker kendine verilen ilaçlardan ayık kafayla çıkıp adını söyleyecek durumda bile değil. Örgüt Peker ismi ile iftira ve karalama kampanyaları yürütüyor.Adına atılan tivitlerin ve dosyaların çoğundan haberi dahi olmadığına eminim.Ama fetö terör örgütü mensupları ve örgüt sempatizanları için yalan söylemek ve iftira atmak imanın şartı olduğu için aynı yalanları utanmadan söylemeye devam ediyorlar.
Yanıtla (5) (32)Erdoğan'ın sık kullandığı bir klişe söz ile ifade edecek olursak ''birileri'' toplumsal barışın olmasını kesinlikle istemez aksine barışın olmaması için çaba gösterir. Neden istemez; Çünkü toplumun açlığı, yoksulluğu, işsizliği, hayat pahalılığını konuşmaması için terörün bitmemesi ve zaman, zaman yüzünü göstermesi gerekir ki toplumu oluşturan farklı kökenleri olan insanlar kutuplaşsınlar, işsizlik, açlık, hayat pahalılığı gibi asıl gündem yerine terörü tartışsınlar, saflarda ona göre oluşsun
Yanıtla (26) (1)Yorumlara troller dalmış .dikkat edin seçimin yakın olduğu anlaşılıyor.ellerine koz vermeyin .sonunda onlar pes etsin daima haktan hukuktan adaletten yana olanlar kazanacak unutmayın
Yanıtla (17) (2)Normal bir ülkede İçişleri bakanı hakkında çikan dedikodular7n sadece biri için istifa eder ve kendisi yüce divanda aklanmaya giderdi ,,ama burada öyle şeyler olmaz burası Türkiye ve geçmişte İsmail özdağlar m yılmaz gibiler gitti aklandılar hemde şimdikinin bindebiri olan iddalar yuzunden Allahım aklımıza mukayyet ol neolur ,!!!!?
Yanıtla (14) (2)Akp’lilerin yaptığı hırsızlık,yolsuzluk,filim fırıldakların halk tarafından unutulacağını sanmıyorum.Seçim günü geldi mi bunların hesabını halk sorar.Hem de çok fena sorar.
Yanıtla (21) (4)Sayın Bayım, inan halkın hiç umurunda değil. Karnı doysun, iki kalksın, mutfak ve tuvalet arasındaki hayatından çok memnun. Milleti millet yapan münevverleridir. Münevverleri susmuş topluma millet denmez.
Yanıtla (18) (2)Böyle bir kitle maalesef var mesele bunların sayısının ne olduğunda.
Yanıtla (4) (2)malesef sayı bir hayli yüksek.%20 vardır;%10 da yandaş beslenen var zaten, bekçi ,belediye çalışanı; maaş alıp yatanı;i halecisi; parti çalışanı;sosyal yardım alanı;vatandaş yapılan arabı ,suriyelisi. vb. geriye kalan %21 den umudumuz.
Yanıtla (2) (2)Münevver demiş arkadaş, fena bozuldum bir chp li olarak kınıyorum kendisini. Aydın Aydın.
Yanıtla (1) (1)Haksizliklari, Yolsuzluklar butun zamanlarin rekorunu kirdi, Islamci Aydinlar, Kanaat Onderleri bunlari duymadilar , gormediler, bilmediler. Isler o hale geldi ki, bir CeteReisi milletin Vicdani haline geldi. Benim ulkem hic bu kadar dusmemisti, yaziklar olsun...
Yanıtla (31) (1)siz iyi takip edememişsiniz bence. bu ülkede, gerçekten aydın kategori insanları yıllardır haykırıyor bu garabetleri.
Yanıtla (3) (1)Oh ne ala memleket. Mafya konuşsun bazıları göbek atsın.
Yanıtla (3) (12)Eskiya,Haramzadeler eğer Dürüstlük satıyorlarsa ,Bekri Mustafa imam olmuş demektir..bunlari da pis,pişlayan Softa takimi,,Hasan Sabbah'in mekani,, Alamut kalesi Seyhleri cahil kalir..Dunya acayip olmuş..
Yanıtla (3) (1)Hayrettin Karaman fetvayı vermişti. Muhsin Yazıcıoğlu'nu da örnek olarak göstermişti. Peker'de aynı fetva kapsamına alınabilir mi acaba?
Yanıtla (11) (1)TEHLİKELİ SULARDA YÜZÜYORSUN KARDEŞ
Yanıtla (1) (1)Çekirdek ve katıksız Ak Parti seçmeni (inmeyecek ama misalen diyorum) gökten ayet inse yine de Ak Partiye oy vermekten vazgeçmez. O nedenle Sedat Peker şunu demiş, bilmem kim suçunu itiraf etmiş, o vekil milyon dolar çalmış vs.. bunlar Ak Parti bağlıları için faso fisodur. Adama diyorum ki, bak NASA göktaşının yörüngesini değiştirmek için 11 milyon kmye uydu fırlatıyor, sen raflarının boş olduğunu söylüyorsun. Cevabı şu: Amerika'nın gücü yetiyorsa tayfunları önlesin! Bu patolojik bir haldir.
Yanıtla (27) (7)Nasa,Göktasi birak Siyasilerine bak *Tavuk* gibi öldürüyorlar orada.Ayrica Muhalefet şahane İHALE KAPMIŞ kendi yandasindan.Hemde coook şeffaf imiş .Nasa degil masa üstünde dönen dolaplara bakalım.Benim adamım alirsa ihale şahane.Senin ki alırsa tu,kaka..biz ikisinden de RAZI DEĞİLIZ...bu Parti yasalari ve Vekil olur sartlari KOMPLE DEGISMESI lazim..yoksa kuvvetle muhtemel gelen gideni aratacak gibi..Sadece Partizan/lar ekmegi yer..ama siradan vatandaşa bisey cikmaz bu mevcud partiler duzeninden.
Yanıtla (2) (2)Derman bey..Suçla halkı sonra da Övüne,Övüne bak makarna yiyorlar,ne anlar.?...Nasa uzaya arac göndermiş yaaa...peki cihangirde viski yudumlayan kolpaci Entel tayfa ne işe yarıyor..Adam Muhalefet ve sokaklarda açız diye bağıranlara mikrofon tutuluyor.Ama ŞİRKETİ MILYONLARCA ihaleyi alıyor...Hemde coook şeffaf..En iyisi Nasa,Göktasi diyelim herkes HAVAYA baksın..cepler daha guzel tırtıklanir..Biz bu mevcud tum politika anlayışı ile BARIŞIK DEGİLİZ.Senin adamın,benim adamım tiyatrosu bu.Türkçesi.
Yanıtla (1) (5)Çalıyorlar ama çalışıyorlar...Bazılarının gözlerinde ROBİN,,,HOOD Robin hood zenginden alır fakire verirmiş...Bizim Robinler fakirden alıp zengine veriyor...Ülke rehin almış...Yüzlerce kasetler yayınlandı hangi birine soruşturma açıldı???Ödüllendirildi, kimileri büyük elçi kimileri danışman bakan yardımcısı atandı... Adam takmıyor ne yaparsam yapim halk beni seçimde aklıyor...
Yanıtla (22) (0)Hood'un türkçe anlamlarından biri kukuleta demek bizimkilerde Robin TAKKE olduğundan fakirden alıp zenginlere vermesi normaldir.
Yanıtla (4) (0)20,yıldır al takke ver külahı oynuyorlar...
Yanıtla (3) (0)sayın yazar bunları yazın kim bu ülkeye zarar vermişse cezasını bulacaktır şu mersin de polis evine baskın yapan hain teröristleri hemde sizin gibi gazeteci kimliği ile dolaşan ve bunu dolaşımı için yeri göğü inleten chp nin ön ayak olduğunu yazın bu ülkede bir Edoğan düşmanlığı yüzünden HEM SİZİN HENDE BİZLERİN CANINA KAST EDECEK VATAN MİLLET DÜŞMANLARINI ES GECMEYİN BİZLER BİRBİRİMİZE MUHTACIZ.
Yanıtla (12) (58)o teröristi ;akp barış süreci altında saldı hapisten çıkardı beyim.
Yanıtla (31) (2)ayrıca CHP listesinde bir terörist çıkmış.
peki akp kadrosunda kaç fetöcü vardı ,çıktı.
millet vekili hakan mesela :) zırhlı araç verdiğiniz savcı terörist çıktı?
adına hatıra para bastırıp olimpiyatlar düzenlediğiniz kankanız? terörist çıktı.
Gozleri kalem sehveti bürümüş,,oysa bize lazim olan GUNDEMLER üstu ufuk ve icpolitika objektifligi ,,Insan sakali,biyigi,bedeniyle degil FİKRİYLE anılır..
Yanıtla (3) (2)Ne oldu açılıma Diyarbakır meydanında aponun mektubunu kim okudu nehri megri ne oldu biraz vicdan yada cehalet
Yanıtla (11) (2)Nadim rumuzlu okur...Boş boş konuşup,yazıp milleti germe istersen.Yazdığın zırvalıkların bir anlamı da yok bir değeri de.Bari milleti kendinize güldürmeyin.
Yanıtla (4) (2)dikkati çekti: MSB bakanı mersindeki terör eyleminin suriyede tezgahlandığını ''kendinden emin'' bir tonla, dün ifade etti. saldırıyı gerçekleştiren teröristler o sırada öldüler. bakan'ın bu kadar emin konuşması beni düşündürdü...
Yanıtla (12) (2)'''Devletin bilgisi dahilinde yaptığı işler var''' cümlesi eksik. devletin isteği ile yapılmış işleri (cinayetleri) var! bu adam devletin tetikçilerinden. bir dönemin tc devleti için cinayetler işlediği anlaşılıyor. korkunç... bu devlet cinayetler işliyor yani. güvende miyiz?
Yanıtla (12) (2)Demirtaş'ın Mersin terürünü kınamasına karşılık, Soylu nün şiddetle katil diye cevap vermesi, kafalarda bir soru işareti oluşturmuyor mu sizce. Bence kurulan tezgah bozuldu, toplumun tüm kesimi ortak tepki verince birilerinin hoşuna gitmedi.onun için bu kadar şiddetli tepki verildi.Bakalım 6 'lı masayı dağıtmak veya nifak sokmaya çalışmak için sıradaki kaos planı ne olacak. Bence millet tiyatro oyunlarına alıştı artık.yemezler.Not:Muhsin başkanıda,Mumcu,'yu da,G,Okan'ıda v,b hepsini aynı odaklar
Yanıtla (26) (2)Böyle seçime yapmak neye yarar ki. hiç yapılmasa daha iyi. bir terör saldırısından ana muhalefet liderini sorumlu tutmak nasıl bir akıldır. geçmiş de genel kurmay başkanı da terör örgütü lideri olmakla suçlanmıştı. garip bir ülkeyiz netekim.
Yanıtla (24) (2)Sözün özü "Tek Adam" iktidarında tuz kokmuş tuz!
Yanıtla (29) (2)sayın Taşgetiren; vicdanın sesi olarak Karar gazetesi ve yazarlarınız İran konusunda neden iki kelam etmiyor ? inancı için baskı gören kadınlar neden yazmıyor kimse? başörtüsü takmak istemiyor diye aynı dinden olan insanın dayak yemesi ;öldürülmesi normal mi acaba? ya başka dinden olanı dahi zorla örttürmek İslamik midir. hayınnn batı; aynını yapıp açtırmalımıdır oradaki müslümanların başını? vicdan sahibi diye sizlerden yazı bekliyor İranlı insanlar.
Yanıtla (17) (1)Bu yazar daha bir kaç gün önce dediğin konuda ve dediğin şekilde bir yazı yazdı. Çamur atma konusundaki enerjinizi devreye sokmadan önce biraz araştırsaydınız boş konuşmamış olurdunuz.
Yanıtla (2) (12)Avukat bey; Ahmet bey yazmadı demedim; mesela her gün suriye ,zalim Esat yazan yazarlar olay bitmiş gibi yazmıyor dedim. olaylar ne alemde hiç haber görüyor musun? yada Bir iranlı kadın ile yapılan ropörtaj ?hani rabiaya ağlayanlar diyorum? ayrıcada yazdığım sorular ;hakkında sadece şahsından değil karar yazarlarından görüş istiyorum müsadenizle? 100 yıl önceki Abdülhamiti her köşe yazdı ya hani; günceli istiyoruz .var mı müsade?
Yanıtla (4) (1)Mersinde saldırıyı gerçekleştiren terörist CHP nin raporunda tutuklu gazeteci olarak gösteriliyor,buna değinmek aklınıza gelmiyor ama Sayın Soyluyu eleştirmek her fırsatta önceliğiniz oluyor,esas dramatik olan şey bu değil mi
Yanıtla (9) (34)..Entel Kolpacino tayfa..Cok ilginc bir kafa konforlari var..ara sirada Iman,Islam olmazsa olmaz..ikna için..
Yanıtla (3) (0)12 sene öncec yayınlanmış albümler kıstas olursa , bazilarinin nerdeyse tamamını silahlı örgüt üyesi kabul etmek gerekir.
Yanıtla (10) (3)O teröristi kim salıvermiş?
Yanıtla (8) (1)Sn. Taşgetiren siz Selahattin Demirtaş' ı yeni keşfettiniz. Bu güzel bir şey. Hak. hukuk adalet zemini demiş. Bence değişen Selahattin Demirtaş değil bilakis hükümete olan muhalefetiniz size Selahattin D. sevdirmiş olsa gerek. Kobani olaylarının fitilini ateşleyen, masum 51 Kürt vatandaşın kanının akıtan kim? Sokağa çıkın talimatını veren kim? Kurban etini dağıtan Yasin ve arkadaşlarını acımasızca katleden kim. ? Ve daha onlara örnek verilebilecek bir geçmişe sahip. Eh... muhaliflik bu..
Yanıtla (16) (44)peki ;savcılara bırakın geçsinler diyen; SUR gibi küçücük yere tırlar dolusu silah yığılırken sus talimatı veren kim?
Yanıtla (22) (1)kobaniye gidenleri ;TSK ya korutan onlara lahmacun ısmarlatan kim ?
öcalanı TRT ye çıkartan kim? arandığını bilmeyen kim?
herkes suçlu ama siz ,lekesiz öyle mi?
bir insanın olumlu yanlarının alkışlanması, olumsuz yanlarının kışkışlanması anlamına gelir. ancak soylubeyde bu basiret ne gezer.
Yanıtla (14) (0)Bazi videolari 20 milyona yakin izlendi. Her izleyicinin 4 kisilik bir ailesi oldugunu dusunun. Peker'in mesajlari neredeyse Turkiye nufusunun tamamina ulasti. Iktidarin isi zor. Bu vakitten sonra sustursalar bile Peker amacina zaten ulasti.
Yanıtla (23) (3)Adaletin aklayamadıklarının sırf güçlü oldukları için millet tarafından seçildiler diye aklananları tarafından yönetilen bir memleket nasıl güzel yönetilebilir? Suçluların itiraflarındaki ortak suçları reddedemeyenlerin yönettiği bir memleket nası olur? Bizim memleketimiz tam da bu durumda.....
Yanıtla (7) (0)Dindar geçinen bir adamın her gün yalan söylemesi yolsuzlugun dibine batması devleti yıkmak için her türlü tezgahın içinde olmasını tarih nasıl yazacaktır.
Yanıtla (37) (2)Peker susturulsa bile toplum Peker'den alacagi mesaji aldi. Adalete tasinmayan bu iddialarin yargilamasini secimde oyu ile yapacak. Iddialar unutulmadi, unutulmayacak. Yagmalanan milli servetin icinde hepimizin hakki var. Girdigimiz Gri liste hepimizin alnina yapisti. Turk devleti narko devlet olarak aniliyor. Bu lekeyi temizlemek, ulkenin itibarini yeniden insa etmek hepimizin boynunun borcu.
Yanıtla (37) (2)Bu toplum hiç bir mesajı almaz! Neden; Ülkemizde hala yüz binler Albert Einstein'ın zekasına sahip bir edayla çok da ukalaca 15 yıl iyi yönetti son bir kaç yıl tüm dünya da olduğu gibi bizde de biraz sıkıntılar oldu, şimdiye kadar iyiydi sıkıntı oldu diye kötümü oldu diyorlar...Kimse özgürlüklerden hukuksuzluklardan adaletsizliklerden nepotizm den yolsuzluktan söz etmiyor.Bu toplum vicdanını kaybetti.Düzelmez...
Yanıtla (16) (0)seçimler yaklaşırken baştakilerin her türlü desisleri is coming. Bizans entrikaları artı devleti ebed müeddet ....büyük olaylara gebe
Yanıtla (6) (2)Sizin bu işlerden anlamayan saf bir insan olduğunuzu biliyorum, siz Selahattin Demirtaş a gerçekten inandınızmı sayın yazar, İnsan bu kadar naif olabilir mi, yada başka bir şey.
Yanıtla (5) (24)Küresel Guclerin kabul etmeyecegi yontem,yaklaşım ile bu Pkk/Pyd sorunu BITMEZ..Hele son ortadogudaki (Suriye,irak) gelismeler ile artik terör iyice şımartıldi..Kuresel güçler ne derse terör onu yapar. Bizde ki sempatizanlari da ona göre tavır alır/alıyor..Coook uyanik olmak lazim. Stratejik planımız onlardan 2/3 adım önde olmali..icpolitika ile de ayrı tutulmali..Milli Stratejik plan şart..
Yanıtla (4) (0)sayın yazar, okuduğumuz ve takip ettiğimiz şeyleri özetlemişsiniz. umarım bu yazının devamında S.P. in açıklamalarına benzer bir kaç açıklamada siz yaparsınız. sabırsızlıkla bekliyoruz.
Yanıtla (3) (0)Akp ilk yıllarında Allahın lütfu olarak görüldü memleke için katılmasamda itiraz edecek pek birşey yoktu. Ancak son yıllarda ise tam Allahın cezasına. Öyle değersiz adamlar bakan veya bürokrat ki
Yanıtla (18) (1)Sedat peker 'in rahat video paylaşacağı ülkeler nereler olabilir? O ülkelere gitmesi engellenirmi? Çekmiş olduğu videolar başka ülkelerden yayıma girer mi ?
Yanıtla (1) (0)"DEMİRTAŞ VE SOYLU FARKI" Demirtaş´ın konuştuğu Türkçe bile farklı. Sanki Türkçe nasıl doğru konuşulur örnekleri veriyor. Bilgi altyapısı, dili kullanma becerisi özgüveniyle birleşince, insana dil sevgisi aşılayan Türkçe´yi sevdiren bir güzellik ortaya çıkıyor. Işte bu kültürle doğrudan alakalıdır.
Yanıtla (18) (0)Sedat Peker „ben suçluyum“ diyor. Ve sınırlarını gösteren kanıtlarla „siz benden daha suçlusunuz“ diyor. Alayı beton gibi susuyor. Susmak onaylamaktır. Susturmaya çalışmak da yenik düşmektir.
Yanıtla (30) (1)Ahmet Bey, kimin ne olduğunu, kimin ülkesini gerçekten sevip sevmediğini, kimlerin kimlerle beraber olduğunu biraz aklı ve vicdanı olan güzel insanlarımız gayet net görüyor, biliyor. Tarih, bu döneminin aktörlerini ve neler yaptıklarını gayet net bir şekilde yazmaktadır/yazacaktır. Alternatif tarihlerle, sistematik yalanlarla, kurumsal yalanlarla, "gerçek ve hak" örtülemez, örtülmemiştir, örtülemeyecektir. Tarih aksini yazmamıştır.
Yanıtla (28) (0)Sn Taşgetiren, "İşlerin bu hale 'gelmesi' Türkiye için ne kadar dramatik" diyorsunuz. Ben de, işler buraya kendiliğinden gelmedi; bilinçli olarak 'getirildi' diyorum. Çünkü, otoriterliğin 'kitabı'nda barış, uzlaşma, toplumsal kalkınma... gibi kavramlara yer yoktur.
Yanıtla (13) (0)DEVLET ebed müddet paradigması ne canlar tüketti Al-i Osmani'de.. Şimdi de bu iktidarın da aynı özenti içinde yol aldığını Mısır'daki sağır Kıptiler bile duydu, biliyor..Allah sonumuzu hayreylesin (Berat)
Yanıtla (22) (1)O yola çıkmış bir kişi ne yapacağını elbette hesap etmiştir, elindeki bilgilerin kaydını yapmıştır, günü vakti gelince piyasaya sürecek gibi
Yanıtla (10) (0)Ne dersiniz, Akp; Pekeri ebediyyen susturabilirmi, veya bunu goze alabilirmi?...Alabilirse bu bir devrin sonu olmazmi????
Yanıtla (9) (0)Peker'in iddialarini yargiya tasimadilar, sustular. Cunku suclular.
Yanıtla (24) (0)En fazladan en dusuge dogru halkin duydugu guvende ulkedeki kurumlarin siralamasi: Sedat Peker, Stk, Tsk, yargi, muhalefet, iktidar, diyanet.
Yanıtla (14) (2)Peker cumhurbaskanligina adayligini koysa tulum cikarir, hem iktidarin hem muhalefetin adayi Peker'in arkasinda nal toplar. Toplum Peker'i sahiplendi. Basina bir is getirilirse secimde acisi cikar.
Yanıtla (20) (4)Iktidar zurnanin zirt dedigi yere geldi. Iran'daki olaylar da aslinda Erdogan icin bir sanstir, uyaridir, ders cikartmasi gerekir. Ne kadar ileri gitmis olursa olsun yanlis hayallerden donmesi iyi olur. Yapar mi? Sanmam. Sonuna kadar zorlayacak gibi duruyor. Hic kimsenin hayrina olmayacak bir durum. Umarim secimler kazasiz belasiz, adil olarak yapilir ve sonuclar toplumu tatmin eder. Aksini dusunmek bile istemiyorum.
Yanıtla (20) (3)Peker susturulsa gercekler susar mi? O videolar kimbilir kac adresten ayni anda yayina baslar.
Yanıtla (24) (2)Bu vakitten sonra Peker'in susturulmasi akp'ye daha da cok oy kaybettirir. Iktidarin yerinde olsam olu numarasi yapmaya devam ederim.
Yanıtla (17) (4)Peker yapacagini yapti. Bizler de gercekleri olaylara bizzat istirak etmis birinin agzindan birinci elden ogrendik. Bundan sonra Peker'i sustursalar bile Peker'in itiraflari dag gibi ortada duruyor ve konusuluyor olacak. Peker'i sustursalar veya muhalefet liderlerini linc ettirseler de iktidarin oy kaybi cig gibi buyuyecek. Istanbul secimlerini hatirlayin. Peker'in basina bir is gelirse failin kim olacagini herkes tahmin ediyor.
Yanıtla (27) (2)