CİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır, nelere dikkat edilmesi gerekir? CİMER şikayet başvurusu ne zaman sonuçlanır? CİMER şikayet etme ve öneri verme yöntemleri

CİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır, nelere dikkat edilmesi gerekir? CİMER şikayet başvurusu ne zaman sonuçlanır? CİMER şikayet etme ve öneri verme yöntemleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) nasıl şikayette bulunulur? CİMER'e başvurmak istiyorum, nasıl yapabilirim? CİMER çağrı merkezinin telefon numarası, adresi, faks numarası ve e-posta adresi nedir? Soruları büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili daha fazla detaya ve soruların cevabına ulaşmak için haberimize göz atabilirsiniz…

Devletin şeffaf olması için her vatandaşın devlet görevlilerine kolay erişimi olmalıdır. Halihazırda, kamu kurumlarının aşırı kalabalık olması ve çok sayıda şikayet nedeniyle durum karmaşıklaşabilmektedir. Ancak teknolojinin gelişmesiyle bu sorunu çözebiliriz. Bunun bilincinde olan ve vatandaşlarla halkı birbirine daha da yakınlaştırmak isteyen hükümet yetkilileri, 2006 yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olan CİMER'i faaliyete geçirdi. Artık CİMER ile tüm istek, talep, şikayet ve önerilerimizi tek tuşla yerine getirebiliyoruz.

Şikâyetlerimize ek olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle hayata geçirilen CİMER'e bilgi edinme hakkı kapsamındaki tüm öneri ve taleplerimizi iletebiliyoruz. Her şey bir tıklama kadar kolay. CİMER açıldığı günden bu yana her yıl milyonlarca şikayet almaktadır.

CİMER ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tüm şikayet ve önerilerinizi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani CİMER üzerinden iletebilirsiniz. Örneğin, mahallenizdeki bir sorunu çözmeyen belediyeye ya da altyapı çalışmalarını beğenmediğiniz şirketi kolayca şikayet edebilirsiniz. Ek olarak, mahallenizdeki onarım bekleyen yerleri teklif edebilirsiniz. istek, öneri ve şikayetinizi bunun gibi pek çok başlık altında iletmeniz mümkün. CİMER şikayetinde bulunmak oldukça basittir.

CİMER, bireysel uygulama için 3 farklı seçeneğe sahiptir. En çok kullanılan ve şüphesiz en kolayı resmi web sitesi cimer.gov.tr üzerinden başvuru yapmaktır. cimer.gov.tr'ye giriş yapmalısınız. Bunu e-devlet şifrenizle veya bilgilerinizi girerek yapabilirsiniz. E-devlet yoluyla giriş yapmak istiyorsanız, "e-devlet ile başvuru yapmak için tıklayınız" seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada ibareye tıklayıp ardından E-Devlet hizmetine giriş yapmalısınız. Kendi bilgilerinizle giriş yapmak için TC Kimlik, ad, soyad, anne kızlık soyadı ve cep telefonu numaranızı ve ardından cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra dileklerinizi iletebilirsiniz.

CİMER başvurusunu iletmenin bir başka yolu da E-Devlet Kapısıdır. Ayrıca https://www.turkiye.gov.tr/cumhurbaskanligi-iletisim-merkezi adresinden doğrudan giriş yaparak e-devlet üzerinden CİMER şikayet mektubu gönderebilirsiniz.

Bunlardan herhangi birini yapmak istemiyorsanız aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak başvuruda bulunabilirsiniz. Dilerseniz aşağıdaki telefon numarasına da şikayette bulunabilirsiniz. Veya faks adresine faks gönderebilir veya CİMER adresine mektup gönderebilirsiniz. Ayrıca e-posta ile de başvurabilirsiniz. Ancak bu yöntemlerle talebinizin ulaşması biraz zaman alabilir. Bu nedenle yukarıda bahsedilen Cimer uygulama yöntemlerinden birini seçmenizi öneririz.

• Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Telefon Numarası : Alo 150

• Faks : 0 (312) 525 58 31

• CİMER Adresi : Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe-Ankara

• E-Posta: [email protected]

CİMER İSİMSİZ ŞİKAYET NASIL YAPILIR?

Özellikle işten çıkarma gibi durumlarda çoğu kişi isminin açıklanmamasını yani gizli kalmasını isteyebilir. Bu gibi durumlar için CİMER sisteminde bir çözüm mevcuttur. Bunun için başvuru yaptığınızda başvurunun türü sorulacaktır. Bu uygulamayı "ihbar" şeklinde seçtikten sonra başvuru formundaki "kimlik bilgilerimi gizle" seçeneğini seçerseniz, kişisel bilgileriniz gizli kalacaktır. Başvuru sonucu tarafınıza daha sonra iletilecektir.

CİMER'E ŞİKAYET VE ÖNERİDE BULUNURKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

CİMER üzerinden taleplerinizin daha kısa sürede çözülmesini istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

• Uygulamada kullanılan dil açık ve basit olmalıdır. Bu şekilde başvurunuzu değerlendiren yetkililer ne demek istediğinizi kolaylıkla anlayabilirler.

• Cümlelerde dilbilgisi hatası olmadığından emin olmalısınız.

• Şikayetinizi kanıtla birlikte gönderin. Bu şekilde şikayetinize daha hızlı yanıt alırsınız. Örneğin, bir kamu görevlisine karşı şikayette bulunursanız, olayın zamanını, yerini ve kanıtını not edin.

CİMER BAŞVURUM NE ZAMAN SONUÇLANIR?

CİMER başvurusu yaptıktan sonra cevap beklemeniz gerekmektedir. Başvurunuz en geç 30 gün içerisinde incelenecek ve başvuru sonucu tarafınıza iletilecektir.

CİMER BAŞVURU SAATLERİ NEDİR?

7 gün 24 saat CİMER'e başvurabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki CİMER başvuru türlerinden size en uygun olanı seçerek başvuruda bulunabilirsiniz. CİMER 365 gün 24 saat çalışır. Resmi tatil olsun ya da olmasın hizmetlerine ara vermeden devam edecekti etmektedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN