Ya savaşırsın ya veda edersin...

Ya savaşırsın ya veda edersin...

Milli Takım’ın Hırvatistan’a karşı oynadığı kötü futbolun yankıları sürüyor. Sahadaki ‘ruhsuz futbolun’ ardından Ay-Yıldızlılar’ı KARAR’a değerlendiren ünlü spor adamları, oyuncuların daha mücadeleci olması halinde gruptan çıkabileceğimize inanıyor...

[Karar]

EURO 2016’ya tam anlamıyla ‘binbir’ zorlukla giden A Milli Futbol Takımı D Grubu’nda Hırvatistan’a 1-0 yenilmiş, skordan ziyade rakibine karşı oynadığı futbolla tüm Türkiye’yi hayal kırıklığı uğratmıştı. Çoğunluk tarafından beğenilmeyen ve vasatı aşamayan millilerin durumu tartışma konusu olmaya devam ediyor.

ELEMELERDEKİ GİBİ

Cuma günü İspanya ile kritik bir mücadeleye çıkacak olan Milli Takım, bu maçtan puan veya puanlar almak zorunda. Karşılaşma öncesi münakaşalar sürerken, ünlü spor adamları, Fatih Terim ve öğrencileri ile ilgili görüşlerini KARAR Spor Servisi’yle paylaştı. Otoriteler, Ay-Yıldızlıların oyun planlarını değiştirmesi gerektiğini, eğer bu turnuvada ilerlemek istiyorsa elemelerde en büyük özelliğimiz olan mücadele ve coşkuyu artırmamızın şart olduğunu belirtiyor.

16-06/14/resimid_3406042-1465926179.jpg

SABIRLI FUTBOL ŞART

Matadorların yenilmeyecek bir takım olmadığını, eğer Fatih Terim doğru tercihleri yaparsa her şeyin mümkün olabileceğini söyleyen yazarlar, sabırlı futbolun her şeyin çaresi olduğunu da ifade ediyor.

İşte futbol adamlarının KARAR'a özel görüşleri...

HÜCUM VE MÜCADELE

Yücel İldiz / Teknik Direktör

Öncelikle Hırvatistan maçının 90 dakikasını da yok saymamız gerekiyor. Beklentilerin tamamen dışında oynanan, sahada bir şey yapamadığımız bir maçtı. Cuma günü ise çok daha zor bir mücadeleye çıkacağız. İspanya topla becerisi inanılmaz olan bir takım. Pas oyunu çok iyi, belki şu anlamda bizim bir avantajımız olur. Biz de topla oynamayı seven bir takımız. Çok baskı görmezsek biz de onlara üstünlük kurabiliriz. Önceki günkü maçta da gördük ki, Çekler savunma yönünü çok iyi yaptı. İspanya karşısında üçüncü bölgeyi iyi kullanmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor. Umarım bunları başarırız ve istediğimiz sonucu alır, önümüze bakarız.

16-06/14/resimid_3406199-1465926195.jpg

KONUŞMAZSANIZ BAŞARAMAZSINIZ

Feyyaz Uçar / Eski Milli Futbolcu

Beklentilerden çok uzaktık. Bence konsantrasyonda biraz sıkıntı vardı. Oyun stratejisini de doğru bulmuyorum. Fatih hoca topun bizde kalmasını istiyor. Kalabalık orta sahamız var zaten, uygulamayla düşünce tutmuyor. İspanyolların oyunu belli. Topu koşturuyorlar. Uyanık olmamız gerekiyor. Devamlı konuşan bir Milli Takım gerekiyor. Bizim çocuklar maçta konuşmayı sevmezler orası da ayrı. Millet olarak da öyleyiz. Çocuklara bir İphone versek daha çok iletişim kurarlar. Ben Matadorların Çek maçında berabere kalmasından korktum. Şimdi ise bizi hafife alabilirler. Biz haddimizi bilsek o zaman başarılı olacağız. Biz futbolda geriyiz. Gerçekleri bilmemiz ve oyuncularımıza o fırsatı sunmamız gerekiyor. Bunu yaparsak sadece burada değil, her turnuvada grupları aşabiliriz.

ARTIK CİDDİYE ALMALIYIZ

Hasan Tankaya / Spor Yazarı

Hırvatistan maçı grubun en kritik maçıydı. Bana göre o mücadele bundan sonra turnuvadaki yolculuğumuzu belirleyecekti. Orada şunu gördük ki, mücadeleden uzaktık. Futbol olarak da yetersizdik. İkinci yarı da farktan kurtulduk. Stopere çekilen Mehmet Topal’ın orta sahada olması gerekiyordu bana göre. Ayrıca Ozan da eleştiriliyor ancak bence yanlış. Zaten bu tip turnuvalarda bu tip gol yememeniz lazım, üstelik orada tüm takımın hatası var. En son Ozan’ın saç düzeltmesine bakarım. İspanya maçının öncesinde Fatih hoca beyin yıkamıştır. İspanya’yı Çekler karşısında da izledik. Artık miadını doldurmuş bir takım. Eğer yenilmek istemiyorsak ciddiye almalıyız bu maçı. Şansımız gruptan çıkmakla sınırlı olarak görünüyor. Tüm takımlar mücadele veriyor. Mücadele etmeli ve iyi futbol oynamalıyız.

16-06/14/resimid_3405887-1465926215.jpg

MİLLİ TAKIM İÇİN HALA BİR ŞANS VAR...

Bülent Tuncay / Spor Yazarı

Turnuvanın en genç takımlarından biriyiz... Yeni kurulan bir ekibiz... Stoperimiz yok, forvetimiz ise var da yok... Ama asıl sıkıntı takımın belli bir sisteminin olmaması, sahada oyuncular arasında bir uyum bulunmaması ve takımın yeterinde koşmaması, gayretkeş olmaması...

Tecrübe denen şey yapılan hataların toplamıdır derler. Bu açıdan Milliler Hırvat maçında ‘tecrübelendi’ diyebiliriz. Tecrübe eksikliği kapanır ama
gayret eksikliği ile yol alınamaz. Milli Takımın topu daha çok kontrol etmesi, kanatları daha aktif kullanması, Hakan, Selçuk gibi uzaktan isabetli şut atan oyuncularını o gol vuruşunun yapılacağı alana sokması gerekiyor. Bir de oyuncuların “Neden geldim Fransa’ya” de
meyi bırakıp anın tadını çıkarması, arkasında da futbolla mutlu olan milyonların olduğunu unutmaması gerekiyor.

NEDEN OLMASIN?

Her şeye rağmen ben Millilerin 4 puanla 2.tura kalacağına yürekten inanıyorum. Hatta daha fazlasını bekliyorum. Oğuzhan, Emre Mor, Volkan Şen, Ozan gençlik patlamalarını yaparsa; sahada terimizi akıtırsak, saha içi iletişimi artırırsak ve mücadele edersek neden olmasın...

16-06/14/resimid_3406222-1465936205.jpg

OYUNCULARA COŞKU LAZIM

Turgay Biçer / Futbol Mentörü

İyi başlayamadık ama iyi bitirebiliriz. Potansiyelimizi yüksek görüyorum. Bunu yapabilecek iyi oyuncularımız var. İspanya maçı bence güzel maç olacak. Bizim çocuklar zor maçları sever. Onları yenebilme ve gruptan çıkabilme şansımızı yüksek buluyorum. Bu takıma güveniyorum. Bizim tek sorunumuz biraz da coşku. Coşku katarlarsa hepsinin hallolacağını düşünüyorum. Çünkü bizim çocuklar bu turnuvada iyi şeyler yapabilecek kapasitedeler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN