Terör örgütü ile sıcak çatışmalar 5 ay  kökten temizlik 2 yıl

Terör örgütü ile sıcak çatışmalar 5 ay  kökten temizlik 2 yıl

Terör örgütü PKK’nın Kandil’e giden HDP’li heyete acil silah bırakmak ve Abdullah Öcalan’ın devreye girmesi mesajını ilettiğini ilk kez Karar duyurdu.

[Karar]
HİLAL ÖZTÜRK

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da önceki gün ilk kez bu teması doğruladı. Ancak köşeye sıkışan Kandil’in tüm çabalarına rağmen devlet operasyonlara devam kararlılığında. Üst düzey bir güvenlik bürokrasisi kaynağı Karar’a yaptığı açıklamada “Terör örgütünün muhatap kabul edilebileceği bir çözüm veya müzakere kesinlikle söz konusu değil, bu siyasi intihar olur” dedi.

Operasyon kararlılığının, güvenlik güçlerinin yasal, sosyal, teknoloji desteğiyle güçlendirilmesi planları ile gösterileceğini belirten güvenlik bürokratının verdiği bilgiye göre, teröristten arındır bırak anlayışı da terkedilecek.   

‘SICAK ÇATIŞMA BİTER’

Terörle mücadelede TSK ve polisin geldiği noktanın tüm öngörülerin üzerinde olduğunu vurgulayan güvenlik bürokratı “Yaptığımız değerlendirmede mevcut şartlarda teröristlerle yoğun ve sıcak çatışmalar 5-6 ay gibi bir süre devam edecektir. Ancak teröristlerin kökten temizlenmesi için düşük yoğunluklu çatışmalarla 2 yıl gibi bir süre öngörülebilir” diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN