Uzayda mahsur kalmışlardı! O astronotlardan açıklama geldi: Dünyaya ilk mesajlarını gönderdiler

Uzayda mahsur kalmışlardı! O astronotlardan açıklama geldi: Dünyaya ilk mesajlarını gönderdiler

Uzayda mahsur kalmışlardı, o iki astronottan açıklama geldi! Dünyaya ilk mesajlarını gönderdiler! İşte haberin detayları...

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) bulunan Boeing Starliner mekiğinde mahsur kalan astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, uzun süren sessizliklerini bozarak dünyaya mesajlarını iletti. Astronotlar, mekiklerinde yaşanan teknik aksaklıklara rağmen sağlık ve moral durumlarının iyi olduğunu vurgulayarak en kısa sürede güvenli bir şekilde Dünya'ya döneceklerine inandıklarını belirttiler.

ASTRONOTLARDAN İLK MESAJ

resim-2024-07-12-140847924.png

Boeing Starliner mekiğinden gelen ilk mesajda "İyiyiz" ifadesi dikkat çekti. UUİ'den yapılan açıklamada, Williams ve Wilmore'un 6 Haziran'dan bu yana mekikte bulundukları ve teknik sorunlar nedeniyle dönüşlerinin geciktiği bildirildi. NASA yetkilileri, astronotların dönüş tarihini kesinleştirmemiş olsa da temmuz sonuna kadar dünyaya sağ salim ulaştırmayı planladıklarını açıkladı.

NASA'nın ticari mürettebat program yöneticisi Steve Stich, yapılan testler ve alınan veriler doğrultusunda temmuz sonunun hedeflendiğini belirtti. Görev komutanı Wilmore ve Sunita Williams ise sağlık durumlarını açıklamak üzere düzenlenen basın toplantısında, Boeing Starliner mekiğine tam güven duyduklarını ve mekikleriyle güvenli bir şekilde evlerine dönmek için sabırsızlandıklarını dile getirdiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN