En iyi antivirüs programları: Ücretli ve ücretsiz en iyi antivirüs programları 2022

En iyi antivirüs programları: Ücretli ve ücretsiz en iyi antivirüs programları 2022

Gün geçtikçe ihtiyaç duyulan internet vatandaşların işlerini halletmesine yardımcı olan bir durum haline geldi. Teknoloji kullanıcıları, sanal korsanlardan korunmak için antivirüs programları kullanmaktadır. Bununla beraber en iyi antivirüs ücretli ve ücretsiz programlar araştırılmaktadır. İşte, en iyi antivirüs programları haberimizde yer almaktadır

Piyasada birçok ücretli ve ücretsiz antivirüs programının yer alması kafaları da karıştırmaktadır. Virüs koruma sistemleri üzerinden ayrılan bu programlar kullanım amaçları ne kadar aynı olsa da farklılıkları söz konusudur. Bu nedenle değerli okurlarımız için bu yazımızda en iyi ücreti ve ücretsiz antivirüs programlarına yer verdik. En merak edilen antivirüs programları haberimizde...

2022 EN İYİ ÜCRETSİZ ANTİVİRÜS PROGRAMLARI

-AVAST FREE ANTİVİRÜS

En iyi ücretsiz antivirüs programlarından olan Avast free güvenlik hizmetine ise bir numara olmaktadır. Şirket uzun sürelerdir hem bilgisayar hem de telefon üzerinden çalışmalar yaptığı üzerine özellikleri de oldukça fazladır. Bu programa ilgi gösterilmesinin nedenleri ücretsiz olmasının yanı sıra hafif olması da yer almaktadır. Bilgisayarları yormadan yer kaplayan Avast Free, güvenlik özelliği ve hızlı çalışması kadar sunduğu özellikler de oldukça önemlidir.

İOS ve Android kullanıcıları da bu uygulamadan kolaylıkla yararlanabilmektedir. Ücretsiz virüs temizleme programlarının en güvenilir olduğu gibi en başarılısı da Avast Free'dir.

Antivirüs programı

AVG ANTİVİRÜS FREE

Kullanıcıların, AVG AntiVirus Free’yi tercih etmelerinin en büyük sebebi gelişmiş güvenlik özelliği olurken bu nedeni ise AVG AntiVirus Free, 6 katmanlı bir güvenlik korumasına sahip olmasıdır. Program, bu sayede 160’tan fazla güvenlik ödülü alıyor. Bu ödüller de kullanıcıların programı güvenilir şekilde kullanmasını sağlamaktadır.

AVG AntiVirus Free, bu virüs temizleme konusunda kullanıcıların gönül rahatlığı ile kullanmasını sağlıyor. Program, oldukça basit sistem gereksinimlerine sahip olmasıyla herkese hitap etmektedir. Bundan dolayı AVG AntiVirus Free’yi bilgisayarınızda büyük bir performans kaybı olmadan kullanabilirsiniz.

AVİRA FREE ANTİVİRÜS

1986 yılından beri hizmet veren en iyi antivirüs uygulamalarından olan Avira Free, başarılı ve güvenilir şirketler arasında yer almaktadır. Avira tarafından ücretsiz olarak kullanıcılara buluşan sistem birçok teknoloji dergisi tarafından en başarılı ücretsiz antivirüs programı ödülüne laik görülmüştür. Bunun en büyük nedeni ise programın yüksek düzeyde güvenlik sağlaması oluyor.

Avira Free programının olumlu yönleri gibi olumsuz yanlarına da oldukça fazladır. Avira programının giderlerinin yüksek olması ve bunların karşılanması açısından reklamlar kullanıcıların karşısına çok sık çıkmaktadır. Bunun yanı sıra Avira Free Antivirus, e-posta eklerini tarama ve USB aygıtlarını tarama gibi temel antivirüs özelliklerini bünyesinde bulundurmamaktadır.

Ücretsiz antivirüs programı

MİCROSOFT WİNDOWS DEFENDER

Windows kullanıcıları, yazılım üzerinden virüs taraması gibi işlemler yapabilmesini saplayan bu program en güvenilir uygulamalar arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra yazılımın güvenlik duvarı mevcuttur. Bu güvenlik duvarı sayesinde cihazda şüpheli bir hareket olması durumunda Windows Defender, kullanıcıları acil çağrıda bulunarak uyarı vermektedir.

ADAWARE ANTİVİRÜS FREE

Adaware Antivirus Free, kullanıcılarına çok kapsamlı bir güvenlik sağladığı gibi sistemide oldukça güzel sunmaktadır. Program, ücretsiz sürümünde bankacılık işlemleri korumasından fidye yazılımı korumasına kadar birçok güvenlik önlemine sahip olduğu gibi herhangi bir olumsuzlukta güvenlik engelleri fazlasıyla mevcuttur. Bunun yanı sıra Adaware Antivirus Free, bu güvenlik önlemlerini bilgisayarı minimum düzeyde yorarak sağlıyor.

PANDA FREE ANTİVİRÜS

Panda programı antivirüslerin yok edilmesi ve sayısının artmasından engel olacak kadar popüler bir program değildir. Ancak şirketin ücretsiz olarak sunduğu Panda Free Antivirus hizmeti, hâlâ belirli seviyede bir kullanıcı sayısına sahip. Geçmiş zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edilen Panda geliştirmediği için son sıralarda yer lmaktadır. Çünkü Panda Secuirty, yılların getirdiği tecrübe ile güvenlik alanında başarılı işler çıkartıyor. Bu durum da tabii ki şirketin ürettiği yazılımlara da yansıyor. Böylece Panda Free Antivirus, ücretsiz hizmet vermesine rağmen günümüze tercih edilmemektedir. Panda Free programının olumsuzluğu ise yalnızca Windows kullanıcıların yararlanabilmesidir.

2022 EN İYİ ÜCRETLİ ANTİVİRÜS PROGRAMLARI

NORTON 360

Şirketin en sık kullanılan antivirüs programı olan Norton, ücretli olmasına rağmen çok sık tercih edilmektedir. Norton, kullanıcılarına parola oluşturma ve saklama hizmeti sunarken aynı zamanda güvenlik sistemlerini de her defasında hatırlatmaktadır. Ayrıca program, bu hizmet üzerinden eğer kullanılan parolalar korsanlar tarafından keşfedilirse kullanıcılara şifreleri değiştirmesi konusunda uyarı da veriyor. Bu özelliğin en ilgi çekici yanı ise şirketin bu özelliği Norton 360’ın tüm sürümlerinde kullanıma sunması oluyor.

Norton 360 ücret tarifesi:

-Standart: 189 TL / Yıllık (1 Cihaz)

-Deluxe: 309 TL / Yıllık (5 Cihaz)

-Premium: 419 TL / Yıllık (10 Cihaz)

Ücretli antivirüs programı

KASPERSKY ANTİVİRÜS

Güvenlik konusunda başarılı ödülleri alan Kasperksy, virüs konusunda kendini geliştirmiş ve yazılım konusunda ise adından bahsettiren bir şirket haline gelmiştir. Kaspersky, geçmişte kullanıcılar tarafından pek sevilen bir antivirüs programı olmaması günümüzde ne kadar çok ön plana atılsa da bunun nedeni Kaspersky antivirüs yazılımları, gelişmiş düzeyde güvenlik hizmeti sağlasa da sistemin yavaş çalışmasıydı. Bununla beraber bu uygulamanın yüklendiği bilgisayar kamaya başlayıp yavaşlıyordu. Fakat programın kendini geliştirmesi üzerine günümüzde bu durum neredeyse tamamen değişti olarak yorumlanmaktadır. Kaspersky, güncel antivirüs yazılımlarında kullanıcılarına hızlı ve bilgisayarları çok fazla yormayan güvenlik hizmetleri sunuyor.

-Standart Sürüm: 193 TL / Yıl (1 Cihaz)

-Internet Security: 259,99 TL / Yıl (3 Cihaz)

-Total Security: 383,49 TL / Yıl (3 Cihaz)

AVAST PREMİUM

En iyi ücretli antivirüs programları arasında yer alan Avast Premium, sağladığı güvenlik hizmeti konusunda oldukça başarılı ve iddialıdır. Bu iddia, şirketin Premium paketlerindeki fiyatlara ve özelliklere yansımaktadır. Kullanıcılar, eğer Avast Premium hizmetinden memnun kalmazlarsa 30 gün içerisinde para iadesine başvurabiliyorlar. Ayrıca şirket, Premium kullanıcılarına ilk ay ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bunun yanı sıra çeşitli araştırma şirketlerinin Avast’ı en başarılı güvenlik şirketi olarak göstermesi, şirketin iddialarının boş olmadığını da gösteriyor.

-1 Cihazda Koruma: 179,99 TL / Yıl

-10 Cihazda Koruma: 239,99 TL / Yıl

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN