Chrome'dan 'PDF etkileşimi': Yüksek sesle okunmasını istediğiniz...

Chrome'dan 'PDF etkileşimi': Yüksek sesle okunmasını istediğiniz...

Dünyada yaklaşık 5 milyar kişi Google Chrome'u kullanarak istedikleri bilgiye ulaşabiliyor. Chrome'dan kullanıcılarını sevindirecek bir yeni özellik daha geldi. Google, Chrome’a yüksek sesle okunmasını istediğiniz PDF’leri metne dönüştürebilen OCR teknolojisini ekliyor.

Google, PDF özelliğinin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacağını söylüyor. Şirket ayrıca, hangi platformların yükseltmeyi alabileceğini söylemese de, bu yıl içinde işlevselliği Chrome’un ötesine genişletmeyi planlıyor.

CHROME'DAN YENİ ÖZELLİK

Bu eklenti, okul için kullanılan Chromebook’ların bu uygulamayı lisanslamayı ve ABD’de Adobe Express’e ücretsiz erişimi içeren daha geniş bir eğitim kampanyasının parçası olarak gelecek. Yöneticiler, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin Chromebook’larında nelere erişebilecekleri üzerinde de daha sıkı bir kontrole sahip olabilecekler.

WEB SİTELERİNDEN METİN KOPYALAYIP...

Testlerde kopya çekmelerine yardımcı olabilecek üretken yapay zeka araçları gibi belirli web sitelerinden metin kopyalayıp yapıştırmalar bu uygulama ile yasaklanacak.

Bu arada kullanıcılar, nerede olurlarsa olsunlar kameralarını veya mikrofonlarını daha kolay kapatabilecekler.

Sesli okuma PDF özelliği, görme sorunları olan öğrencilerin taranmış sınıf materyallerini veya gerekli araştırma makalelerini daha kolay okuyabilecekleri sınıflar için tasarlanmış.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN