Canva, gümbür gümbür geliyor! Photoshop'a rakip uygulamayı satın aldı

Canva, gümbür gümbür geliyor! Photoshop'a rakip uygulamayı satın aldı

Popüler fotoğraf düzenleme uygulaması Canva, Adobe Photoshop'un rakibi olan o uygulamayı satın aldı! İşte ayrıntılar...

Canva, dijital tasarım dünyasında önemli bir hamle yaparak Adobe'nin rakibi Affinity'nin ürünlerini satın aldı. Canva, genellikle web tabanlı tasarım araçları sunan bir platform olarak biliniyordu ve özellikle sosyal medya içerikleri için hazır şablonlarla kullanıcıların ilgisini çekiyordu. Ancak şimdi Canva, profesyonel tasarımcılara da hitap etmek istiyor ve bu amaçla Affinity'nin ürünlerini satın aldı.

Affinity'nin ürünleri olan Designer, Photo ve Publisher, Adobe'nin Photoshop, Illustrator ve InDesign gibi popüler uygulamalarına ciddi bir alternatif sunuyor. Affinity'nin uygulamaları, özellikle arayüz ve kullanım açısından biraz daha profesyonel kullanıcılara hitap ediyor. Bu satın alma hamlesiyle birlikte Canva'nın, daha detaylı ve profesyonel özelliklere sahip bir platform haline gelme ihtimali bulunuyor.

ŞİMDİYE KADAR 3 MİLYONDAN FAZLA SATIŞ GERÇEKLEŞTİ

affinity.jpg

Affinity uygulamalarının şimdiye kadar 3 milyondan fazla kişi tarafından satın alınması, Adobe'nin abonelik sistemine karşı bir alternatif olarak dikkat çekiyor. Affinity, tek seferlik satın alma modelini benimseyerek tasarımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Ancak Affinity'nin yapay zeka özelliklerine sahip olmaması, özellikle Photoshop rakibi Affinity Photo'nun eksiklikleri arasında yer alıyor.

Canva'nın Affinity satın alma hamlesiyle birlikte, yapay zeka özelliklerini Affinity ürünlerine entegre etme olasılığı bulunuyor. Bu, özellikle Canva'nın hedef kitlesini genişletmesine ve daha kapsamlı bir tasarım platformu haline gelmesine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN