ASELSAN'ın sır gibi sakladığı gizli projesi! Türkiye'de havada kuş uçurtmayacak, tamamen yerli ve milli

ASELSAN'ın sır gibi sakladığı gizli projesi! Türkiye'de havada kuş uçurtmayacak, tamamen yerli ve milli

ASELSAN'ın sır gibi sakladığı gizli projesinden önemli ipuçları! Türkiye'nin hava sahasını üst düzey güvenlik seviyesine çıkaracak, havada kuş bile uçurtmayacak! Tamamen yerli ve milli...

TEKNOFEST Adana’da konuşan ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketin kamuoyuna henüz açıklanmayan gizli projeleri hakkında önemli ipuçları verdi. Akyol, Türkiye’nin hava savunma sistemlerinde önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek, Çelik Kubbe projesi ile birlikte Türk hava sahasını tamamen koruma altına almayı hedeflediklerini söyledi.

ASELSAN’ın, sahada sergilenen teknolojilerinin sadece bir kısmı olduğunu vurgulayan Akyol, kamuoyuna duyurulmayan birçok stratejik sistem ve silahın geliştirilmekte olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin hava savunma alanında tam bağımsızlığa ulaşma hedefi doğrultusunda ASELSAN’ın kritik projelere imza attığını belirten Akyol, Çelik Kubbe projesinin bu çalışmaların en önemli parçalarından biri olduğunu ifade etti.

ÇELİK KUBBE İLE TAM KORUMA SAĞLANACAK

Aselsan Hakim Hava Komuta Kontrol Sistemi - Yerli ve Milli Teknoloji

Akyol, Çelik Kubbe projesinin, Türkiye’ye yönelik hava tehditlerini bertaraf etmek için geliştirilen en kapsamlı projelerden biri olduğunu vurguladı. Proje kapsamında radar sistemleri, elektronik harp teknolojileri ve komuta kontrol haberleşme altyapısı gibi tamamlayıcı unsurların yerli ve milli imkanlarla geliştirildiğini söyledi. Akyol, “Türkiye'nin tam bağımsız savunma sanayiine ulaşması hedefi çerçevesinde hava sahasının yerli ve millî imkanlarla adeta havada kuş uçurtmayacak seviyede donatılmasını sağlayacak çalışmalarımızı paydaşlarımızla adım adım ilerletiyoruz” dedi.

GİZLİ PROJELER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

ASELSAN'dan Dev Üretim İçin 32 Milyon Euro'luk Anlaşma! - Tamindir

Sergilenen sistemlerin ASELSAN’ın geliştirdiği teknolojilerin yalnızca bir kısmı olduğunu belirten Akyol, daha stratejik ve gizli projelerin de sürdüğünü kaydetti. Bu çalışmaların, Türkiye’nin savunma sanayisinde tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda büyük önem taşıdığını ifade etti.

ASELSAN’ın önümüzdeki süreçte bu projelerle Türkiye’nin hava sahasını güçlü bir şekilde korumaya devam edeceği ve yerli teknolojilerle hava savunmasında önemli adımlar atacağına dikkat çeken Akyol, bu teknolojilerin ülkenin savunma kapasitesini önemli ölçüde artıracağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN