Apple'ın bünyesine 2023 yılında girmiş! O yapay zeka şirketinin, Apple tarafından satın alındığı ortaya çıktı

Apple'ın bünyesine 2023 yılında girmiş! O yapay zeka şirketinin, Apple tarafından satın alındığı ortaya çıktı

Apple, yapay zeka alanında kendini gösterecek bir hamleyi 2023 yılında gerçekleştirmiş! O yapay zeka şirketi Apple tarafından satın alınmış...

Apple, yapay zeka alanında güçlü bir varlık oluşturmak için hızla adımlar atmaya devam ediyor. iOS 18'in geliştirilmesiyle birlikte iPhone'ları daha akıllı hale getirmeyi hedefleyen şirket, bu amaç doğrultusunda çeşitli iş birlikleri kuruyor ve yapay zeka alanındaki yeteneklerini artırmak için firmaları satın alıyor.

FRANSIZ YAPAY ZEKA ŞİRKETİ DATAKALAB'İ SATIN ALMIŞ

datakalab.jpg

Son olarak, Fransız yapay zeka şirketi Datakalab'in Apple tarafından satın alındığı ortaya çıktı. Datakalab, derin sinir ağlarını küçültme ve daha verimli hale getirme konusunda uzmanlaşmış bir şirket olarak biliniyor. Algoritmaların sıkıştırılmasıyla ilgili çalışmalarıyla dikkat çeken firma, işlem algoritmalarının daha az enerji tüketmesini sağlayarak önemli bir katkı sağlıyor.

Aralık 2023'te gerçekleşen bu satın alma işlemi, daha önce kamuoyuna duyurulmamıştı. Bu nedenle, Apple'ın Datakalab'i kaç paraya satın aldığına dair net bir bilgi bulunmamakla birlikte, şirketin birkaç milyon euro harcadığı belirtildi.

Datakalab'in Apple için hangi projeler üzerinde çalışacağı şu anda net değil. Ancak, şirketin yapay zeka alanındaki yetenekleri göz önüne alındığında, Apple'ın bu satın alma işlemiyle yapay zeka tabanlı teknolojilerini daha da güçlendirmeyi amaçladığı söylenebilir. Önümüzdeki haftalarda, Datakalab'in Apple bünyesindeki çalışmalarıyla ilgili daha fazla detayın açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN