Gram altın biriktirenlere Ziraat ve Vakıfbank şoku! Fiyatlar çakıldı: Nedeni belli oldu

Gram altın biriktirenlere Ziraat ve Vakıfbank şoku! Fiyatlar çakıldı: Nedeni belli oldu

Dünya çapında yatırımda ilk tercih altın olurken son günlerde düşüşe geçen fiyatlar yatırımcıları da düşündürüyor. Yatırım yapmak için birçok kişi gram altını tercih ederken dibe çakılan fiyatlarda çok tartışılıyor. Gram altın biriktirenler şaşkına döndü. Fiyatlardaki düşüşün nedeni bakın ne çıktı?

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar pek çok farklı yatırım aracına yönelirken dünyada en çok tercih edilenlerin başında altın geliyor. Dünyada en değerli emtialar arasında görülen altın fiyatları dibe vururken elinde gram altın bulunduranlar da şaştı kaldı.

GRAM ALTIN NEDEN DÜŞTÜ?

Türkiye'de altının kilogram fiyatının dünya fiyatları ile 3-5 bin dolar arasında bir farkla seyrettiği görülüyordu. Yaşanan son gelişmelerle birlikte Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım'a altın ithalat izninin verilmesi piyasaları tersine döndürdü. Altın fiyatlarında düşüş görülürken aradaki fark ise 1000 dolara kadar geriledi. 5.000 dolarlık bir farkın 1000 dolara kadar gerilemesi ise gram altındaki düşüşün nedeni oldu.

altinlar.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN