Adres bulmak için herkesin kullandığı harita uygulamasına harika bir özellik eklendi! Büyük kolaylık sağlayacak

Adres bulmak için herkesin kullandığı harita uygulamasına harika bir özellik eklendi! Büyük kolaylık sağlayacak

Google Haritalar uygulamasında kullanıcı deneyimini ve işlevselliği artıracak önemli güncellemeler yapıldı. İşe detaylar...

Google Haritalar'ın konum geçmişini korumak için gizlilik ayarlarında değişiklik yapmıştı. Şimdi ise Google, Google Haritalar ve Waze için önemli güncellemeleri duyurdu. Bu yenilikler, her iki uygulamanın kullanıcı deneyimini ve işlevselliğini artırmayı amaçlıyor.

Google Haritalar kullanıcıları, yol kapanmaları, inşaatlar, hız kameraları ve polis varlığı gibi olayları daha büyük simgelerle raporlayabilecekler. Bu güncelleme, olayları daha belirgin hale getirerek diğer sürücülerin olayları hızlıca onaylamasına olanak tanıyacak.

BİNA GİRİŞLERİNİ GÖSTERECEK

Webrazzi'de yer alan habere göre, ayrıca Google Haritalar, hedefe yaklaşırken bina girişlerini daha iyi tanımlayacak bir özelliği kullanıma sunacak. Kullanıcılar, gidilecek bina kırmızı renkle vurgulanırken, ana giriş yeşil bir gösterge ile işaretlenecek. Yeni özellik, kullanıcıların en yakın otoparkları da görmelerini sağlayacak.

Waze ise trafik kameraları konusunda yeni raporlama seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar, otobüs ve HOV şeritlerinde (birden fazla yolcu taşıyan araçlara ayrılmış şerit) otomatik olarak fotoğraf çeken, emniyet kemeri kontrol eden veya mesajlaşma yapanları tespit eden yeni trafik kameralarını bildirebilecekler.

Bunun yanı sıra Waze, bölgesel etkinliklerin yol kapanışlarını bildiren yeni bir özellik sunacak. Kullanıcılar; maraton, konser veya beyzbol maçı gibi etkinlikler nedeniyle oluşabilecek yol kapanışları hakkında önceden bilgilendirilecekler. Bu özellik, ilk olarak 2024 Olimpiyat Oyunları ile başlatılacak. Her iki güncelleme de, kullanıcıların yolculuklarını daha verimli ve sorunsuz bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

google-haritalar-artirilmis-gerceklik-ar.jpg

OLİMPİYATLARA ÖZEL ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK ÖZELLİĞİ

Google, bu yaz Paris’te yeni bir artırılmış gerçeklik özelliğini kullanıma sunarak, kullanıcıların şehri tarih boyunca keşfetmelerini sağlayacak. Bu yenilik sayesinde, kullanıcılar Google Haritalar üzerinden Eiffel Kulesi'nin 1900 Dünya Fuarı için tasarlanan versiyonunu, Seine Nehri üzerindeki eski pavyonları ve 1700'lerden kalma Notre-Dame Katedrali’ni artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde görebilecekler.

Bu tarihi görüntüler sadece anıtların bulunduğu yerlerde değil, Google Haritalar uygulaması veya Street View aracılığıyla dünya genelinden de erişilebilecek. Google, bu AR deneyiminin Google Arts & Culture platformunun bir parçası olarak Ubisoft ile iş birliği içinde hazırlandığını duyurdu. Şirket, bu özelliğin bir başlangıç olduğunu ve gelecekte daha fazla tarihi içeriğin ekleneceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN