TBMM'den başkanlık sistemi açıklaması

TBMM'den başkanlık sistemi açıklaması

1 Kasım seçimleri sonrası Türkiye gündeminin önemli konu başlıklarından olan Başkanlık Sistemi'ne ilişkin rapor hazırlayan TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı rapordan yola çıkarak sadece olumsuz yönde haberler yapılmasına tepki gösterdi.

Başkanlık sistemiyle ilgili TBMM'de yapılan araştırma sonucu çıkan haberlere ilişkin, TBMM İdari Teşkilatı bir açıklama yaptı. Meclis İdari Teşkilatı, 'TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı'nın hazırladığı raporda başkanlık ve yarı başkanlık sisteminin Türkiye gibi ülkelerde çözümden çok krize yol açacağı' haberlerine açıklık getirdi.

Sadece olumsuz görüşlere yer verildi

Açıklamada, başkanlık sistemiyle ilgili lehte ve aleyhte görüşler olduğu ancak sadece olumsuz görüşlere yer verildiği belirtildi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı tarafından şu açıklama yapıldı: Haberlere konu olan çalışmada lehte ve aleyhte görüşler varken sadece aleyhteki görüşlere yer verilerek, bu görüşler TBMM Başkanlığının, ilgili birimin ve bu birimde görevli uzmanların görüşüymüş gibi kamuoyuna yansıtılmıştır.

İki kitap çalışması bulunuyor

Araştırma Hizmetleri Başkanlığı'nın Başkanlık Sistemi ile ilgili olarak 2011 yılında hazırladığı bir bilgi notu ve 2014 yılında da bir kitap, Yarı-Başkanlık ve Parlamenter Sistem konularında da ayrıca iki kitap çalışması bulunmaktadır.

Raporda leh ve aleyhte görüşler yer alıyor

Söz konusu rapor ve kitaplarda başkanlık sistemi teorik ve pratik yönleri ile incelenerek sistem hakkında araştırmacı tarafından herhangi görüş ortaya konulmaksızın çeşitli akademisyenlerin lehte ve aleyhteki görüşlerine yer verilmiştir.

Tarafsızlık vurgusu

Araştırma Hizmetleri Başkanlığı çalışmalarında objektiflik ve tarafsızlık ilkelerini gözetmektedir. Haberlerde iddia edildiği gibi herhangi bir görüş öne sürülmesi söz konusu değildir"

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN