Suudi Prensi: Kral Selman devrilmeli!

Suudi Prensi: Kral Selman devrilmeli!

Bir Suudi Prensi, yazdığı mektuplarda Suudi Arabistan Kralı Selman'ın devrilmesi çağrısında bulundu. Prens, Suud ailesinin büyük bölümünün Kral'ın devrilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu ve bu konuda bir plan yapıldığını öne sürdü.

Suudi Arabistan'ın kurucusu Abdülaziz bin Suud'un torunu olan bir Suudi Prensi, İngiliz Guardian gazetesinin yayımladığı mektubunda Kral Selman'ın devrilmesi gerektiğini söyledi. Guardian'ın güvenlik gerekçesiyle adını açıklamadığı Prens, yazdığı mektupta Selman'ın sağlık durumunun yerinde olmadığını, ülkeyi fiilen Selman'ın oğlu Muhammed'in yönettiğini iddia etti.

Kraliyet ailesi son derece endişeli

Suud ailesinin yakında Selman'ın devrilmesi konusunu değerlendirmek için bir toplantı yapacağını söyleyen Prens, şu ifadeleri kullandı:

"Amcalarımdan dört ya da beş tanesi mektupları tartışmak üzere bir araya gelecek. Amcalarım, çok sayıda yeğeniyle birlikte bazı planlar yapıyor. Ailenin ikinci nesli son derece endişeli.

Kamuoyundan büyük baskı var

Prens ayrıca Suudi Arabistan'ın seçkinlerinden de Kral Selman'ın devrilmesine yönelik talepler geldiğini şu sözlerle ifade etti:

"Ayrıca kamuoyundan da büyük baskı var. Her türlü insan, aşiret liderleri... Bize bunu yapmalısınız yoksa ülke felakete sürüklenecek diyorlar"

Askeri başarısızlık ve petrol fiyatlarındaki düşüş, Suud'u zorluyor

Suudi Arabistan'ın, son dönemde petrol fiyatlarının düşmesi ve Orta Doğu'daki savaşlar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiği belirtiliyor. Suud yönetimi, Suriye'de el-Kaide'nin uzantısı olan radikal gruplara destek verirken, Yemen'de de kendi kontrolündeki Mansur Hadi yanlılarının ülkeyi yeniden ele geçirmesi için bir savaş başlatmış durumda. Buna karşın Yemen'de Suud güçlerinin oluşturduğu hava koalisyonu, altı aydır ciddi bir sonuç alabilmiş değil. Ülkenin büyük çoğunluğu hala Husilerin elinde bulunuyor. 

ABD'nin en büyük askeri müşterisi olan Suud'un savaşlardaki bu başarısızlığı, içeride eleştirilere neden oluyor.

Guardian, kendisine gelen orijinal mektubu şu şekilde yayımladı:

15-09/30/mek.PNG

15-09/30/capturem.PNG

15-09/30/dffgr.PNG

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN