Sürücülere köprüden hızlı geçiş için HGS uyarısı

Sürücülere köprüden hızlı geçiş için HGS uyarısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanan sürücülerin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) etiketlerini doğru yere yapıştırmaları ve bakiyelerinin yeterli olması durumunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Ağustos'ta hizmete alınan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri sırasında geçiş ücreti ödemesiyle ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle trafiğin sıkıştığını belirtti. Arslan, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve devamı yollarda HGS, OGS ve nakit geçiş sistemi bulunuyor. Bazı noktalarda HGS ile ilgili küçük aksaklıklar olabiliyor, ancak bu aksaklıklar hızla gideriliyor ve trafiği aksatacak bir boyutta değildir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve otoyol ana gövdesinde herhangi bir sorun veya aksaklık söz konusu değildir. Burada yaşanan trafik sıkışıklığının temel sebebi, sürücülerin HGS ve OGS etiketlerini sistemin okuyabileceği şekilde yapıştırmamaları, kırık veya çizik olması ve HGS hesaplarında yeterli bakiyelerinin olmaması veya OGS, HGS sistemlerinin hiçbirine abone olmadan bu güzergaha giren sürücülerden kaynaklanan bir trafik yoğunluğu var." diye konuştu.

Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde, sürücülerin bakiyelerinin yeterli olmaması durumunda bariyerlerin açılmadığını anlatan Arslan, bu nedenle nakit ödemek zorunda kalan bazı sürücülerin, itirazlar etmeleri üzerine gişelerde sıkışıklığın meydana geldiğini kaydetti.

Sürücülerin HGS veya OGS etiketlerinin kırık ya da kullanılmaz durumda olmamasına dikkat etmelerini isteyen Arslan, "Sürücülerimizin, söz konusu etiketleri, araçlarının doğru yerine yapıştırdıklarından ve geçişlerde sistemin okuyabileceğinden emin olmaları gerekir. Daha da önemlisi HGS kullanıcılarının bakiyeleri, geçiş ücretini karşılayacak kadar olmalıdır. Sürücülerimiz, bunlara dikkat ederlerse hem trafik sıkışıklığı olmayacak hem de zaman kaybetmeyecekler. Saatte 120 kilometre hızla ilerleyebildikleri bir güzergahta kurallara uyulduğu takdirde, trafik yoğunluğu oluşmaz." değerlendirmesinde bulundu.

"Yıl sonuna kadar Kurtköy (TEM) bağlantısı tamamlanacak"

Arslan, köprünün Reşadiye ve Kurtköy Formula bağlantılarında trafik sıkışıklıklarının, özellikle döküm kamyonlarının bu güzergahı kullanmaları nedeniyle yaşandığını dile getirerek, yıl sonuna kadar Kurtköy (TEM) bağlantısının tamamlanacağını ve bu sorunun tamamen ortadan kalkacağını bildirdi.

Kurtköy, Fatih Sultan Köprüsü ve Mahmutbey gişelerine kadar olan 50 kilometrelik TEM’de yoğun bir trafik olduğunu anlatan Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla bu güzergahta trafiğin rahatladığını ve sadece Mahmutbey gişelerinde Edirne bağlantı kolunda, 2 kilometrelik kısımda sıkışıklık yaşandığını söyledi.

Bakan Arslan, "Mahmutbey gişelerinde yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için de çalışmalarımız sürüyor. Odayeri-Çatalca (TEM) arası devlet yolunda (D-020) üç gidiş, üç geliş olmak üzere 6 şeritli bölünmüş yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Bu yol, 2017 sonuna kadar tamamlanacak ve Mahmutbey bağlantısında çok büyük bir rahatlık sağlayacak. Ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu Avrupa kesimi (Odayeri-Kınalı arası) tamamlandığında da burada yaşanan trafik sıkışıklığı tamamen ortadan kalkmış olacak." şeklinde konuştu.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN