Suriye'de 41 muhalif gruptan Rusya'ya kınama

Suriye'de 41 muhalif gruptan Rusya'ya kınama

Suriye'de Esed yönetimine karşı savaşan silahlı muhalif grupların, Rusya'nın düzenlediği hava saldırıları ile ilgili yayımladığı ortak bildiride tek bir IŞİD militanının bile olmadığı şehirleri bombanladığı ifade edildi.

Suriye'de Esed yönetimine karşı savaşan 41 muhalif grup, Rusya'nın düzenlediği hava saldırıları ile ilgili ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Rusya'nın Suriye'de yaptığı askeri saldırıların Esed rejiminin talebi doğrultusunda gerçekleştiği iddia edilse bile bu saldırılar, Suriye topraklarını işgal anlamına gelmektedir'' denildi.

Esed rejiminin meşruiyetini yitirdiği ifade edilen bildiride, "Rus uçaklarının Humus kırsalında gerçekleştirdiği saldırılarda 50'ye yakın sivilin yaşamını yitirdiği" ifade edildi. Muhalif gruplardan ''Bu Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği ilk savaş savaş suçudur'' vurgusu yapıldı.

Esad ve efendilerinin dayattığı projeleri kabul etmeyeceğiz

"Rus Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan şehirde iddia edildiği gibi DAEŞ’e ait hiçbir oluşum ve karargahın bulunmadığı" kaydedilen bildiride, bombalanan yerlerin tamamen sivil yerleşim yerleri olduğu aktarıldı.

''Suriye’nin toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir'' ifadesinin kullanıldığı bildiride ,''Esed Rejimi ve efendileri tarafından dayatılacak, topraklarımızı bölecek hiçbir projeyi ve bölünmeyi kabul etmeyeceğiz'' denildi.

Ahrar'uş Şam, Ceyşu'l İslam ve Şam Cephesi gibi büyük muhalif gruplarında aralarında yer aldığı 41 muhalif grubun imzasıyla bildiri yayımlandı.

HALEP/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN