Suriye son dakika: TSK obüslerle Azez'de PYD/YPG hedeflerini vurdu

Suriye son dakika: TSK obüslerle Azez'de PYD/YPG hedeflerini vurdu

TSK Hatay'da askeri üs bölgesine PYD ve Esad rejim güçlerinin saldırısına misliyle karşılık verdi. Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesi yakınlarında bulunan PYD - YPG mevzileri Fırtına obüsleriyle vuruldu. Başbakan Davutoğlu'nun Erzincan'da "Gerekirse vururuz" açıklamasından saatler sonra yapılan bombardımanda Azez'deki PYD hedefleri yerle bir edildi.

[Karar]

TSK, Esad güçleri ile PYD'ye bağlı YPG'nin Hatay'da askeri üsse yönelik saldırısına angajman kuralları gereği misliyle karşılık verdi. Başbakan Davutoğlu'nun "Gerekirse PYD'yi vururuz" açıklamasından saatler sonra PYD/YPG mevzilerine obüsler bomba yağdırdı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinde PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ait mevzileri obüslerle vurduğunu duyurdu.

İşte obüslerle vurlan YPG mevzileri

16-02/13/aaa.jpg

Miniğ havaalanı hedef alındı

AFP ajansı ise "son dakika" olarak geçtiği haberde TSK'nın YPG'nin elindeki Miniğ askeri havaalanına topçu saldırısı düzenlediğini bildirdi.

PYD'nin silahlı kanadı YPG, bir haftadır Rus uçaklarının desteğiyle Azez'e yönelik saldırılar düzenliyordu. İlçenin yakınlarındaki Miniğ askeri havaalanını ele geçiren PYD, ilçe merkezine 7 kilometre kadar yaklaşmıştı.

PKK'nın gayrıresmi yayın organı olarak bilinen Gündem gazetesi de internet sitesi üzerinden Azez'e bağlı Maranaz ve Miniğ köylerinin Türk obüsleri tarafından vurulduğu bilgisini geçti.

SDG: Karşılık veririz

PYD ve Arap müttefiklerinden oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rus Sputnik ajansına yaptığı açıklamada kendi kontrollerindeki bölgenin havan ve füzelerle vurulduğunu, saldırılar devam ettiği takdirde karşılık vereceklerini söyledi.

İşte ilk görüntüler

16-02/13/1-1455381717.jpgBölgedeki yerel kaynakların paylaştığı ilk görüntüler. / FOTO: SOSYAL MEDYA

Babakan Davutoğlu, Erzincan'da "PYD'yi gerekirse" vururuz demişti. Bu açıklamadan 3 saat sonra TSK'nın PYD hedeflerini vurduğu bilgisi son dakika haberi olarak ajanslara düştü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN