Sporting Lizbon Beşiktaş maçı ilk 11'i belli oldu

Sporting Lizbon Beşiktaş maçı ilk 11'i belli oldu

UEFA Avrupa Ligi H Grubu altıncı maçında Sporting Lizbon Beşiktaş karşılaşmasının ilk 11'i belli oldu. İki hafta önce Beşiktaş karşısına rotasyonlu kadroyla çıkabileceğini söyleyen teknik direktör Jorge Jesus en iyi kadrosunu sahaya sürdü.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu altıncı ve son hafta maçında deplasmanda Portekiz'in Sporting Lizbon ekibiyle karşı karşıya gelecek. Başkent Lizbon'daki Jose Alvalade Stadı'nda oynanacak ve TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Manuel Grafe yönetecek. Kartal'ın grubunun diğer mücadelesinde ise Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibini aynı saate konuk edecek. 

Tur için 1 puan yeterli 

Beşiktaş, Siporting Lizbon karşısında puan alması durumunda 2. tura yükselecek. Grupta 9 puanla lider durumda bulunan siyah-beyazlı ekip, 7 puanla üçüncü sırada yer alan Portekiz temsilcisi karşısından galibiyet ya da beraberlikle ayrıldığı takdirde adını 2. tura yazdıracak. Beşiktaş'ın karşılaşmayı kaybetmesi durumunda ise turu geçecek takımları, Skenderbeu-Lokomotiv Moskova maçının sonucu belirleyecek. Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle iki haftadır takımdan ayrı olan Ersan Adem Gülüm ile Kayseri maçında geçirdiği sakatlık sonrası dizinde ödem oluşan ve son iki antrenmana katılmayan Gökhan Töre, Sporting maçı kadrosuna alınmadı. Bu isimlerin dışında Ramon Motta ile Veli Kavlak da Lizbon'a götürülmedi.

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

Sporting Lizbon-Beşiktaş karşılaşması 22,05'te José Alvalade Stadyumu'nda oynanacak. Maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek. Beşiktaş'ın gruptan çıkmasını etkileyecek maç ise yine bu gece oynanıyor. Skenderbeu aynı saatte Lokomotiv Moskova'yı konuk edecek. Bu maçtan çıkacak sonuç Beşiktaş'ın da Avrupa ligi macerasını belirleyecek. Beşiktaş, Portekiz deplasmından beraberlikle bile bir üst tura yükselecek. Yani 1 puan tur anlamına geliyor. Ancak Sporting Lizbon'a yenilmesi halinde Lokomotiv Moskova deplasmanda Skenderbeu'yu mağlum ederse Beşiktaş Avrupa'ya veda edecek.

Beşiktaş'ın Avrupa karnesi

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini Bosna Hersek takımı Saraybosna karşısında elde etti. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Saraybosna'yı 5-0 yendi. Beşiktaş ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibini 5-1 mağlup ederek, farklı galibiyetlerden birine daha imza attı.

Deplasmanda 54 yenilgi

Beşiktaş, Sporting Lizbon ile yapacağı maçla Avrupa kupalarında deplasmanda 92. karşılaşmasına çıkacak. Avrupa kupalarında, dış sahada bugüne dek 91 maça çıkan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların 20'sinde galip geldi, 17'sinde berabere kaldı, 54 mücadelede ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Beşiktaş, söz konusu maçlarda rakip fileleri 97 kez havalandırırken, kalesinde ise 167 gol gördü.

Beşiktaş 8 maç yaptı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında daha önce Portekiz ekipleriyle 8 karşılaşma oynadı. Portekiz takımlarıyla oynadığı maçların 2'isini kazanan siyah-beyazlı ekip, 4'ünü kaybetti, 2'sinden ise beraberlikle ayrıldı. İlk olarak 2005-06 sezonunda UEFA Kupası grup maçında bir Portekiz takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda oynadığı maçta Vitoria Guimaraes'i 3-1 yendi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2007-08 sezonunda Porto ile aynı grupta yer alan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda 1-0, deplasmanda ise 2-0 mağlup oldu.

Lokomotiv Moskova puan kaybederse yine lider

Siyahbeyazlılar Sportin Lizbon'u deplasmanda yenerse, Skenderbeu-Lokomotiv Moskova maçının sonucu ne olursa olsun grup birincisi olarak bir üst tura yükselecek. Yine Beşiktaş berabere kalır, Lokomotiv Moskova da Skenderbeu maçında puan kaybederse siyah beyazlılar lider olarak bir üst tura ismini yazdıracak.

Beşiktaş 11'i: Tolga, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Sosa, Olcay, Gomez

Sporting 11'i: Patrício, Joao Pereira, P.Oliveira, Naldo, Jefferson, W.Carvalho, Adrien, Joao Mario, Ruiz, Montero, Slimani

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN