Yusuf Dikeç pozu marka oluyor

Yusuf Dikeç pozu marka oluyor

Paris Olimpiyat Oyunları'nda havalı tabanca müsabakalarındaki dikkat çekici duruşuyla adından söz ettiren Yusuf Dikeç, ikonik pozunun ticari haklarını korumak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanan milli atıcımız Yusuf Dikeç, dünya çapında büyük bir ikon haline geldi. Başarısının ardından tişörtleri basılan, kahve fincanlarına resmi çizilen ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran Dikeç, şimdi de ikonik pozunu Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil ettiriyor.

MARKA TESCİLİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Ekonomim'de yer alan habere göre; Yusuf Dikeç’in marka tescil sürecini yöneten Markiz Patent, sürecin perde arkasına dair açıklamalarda bulundu. Firma, Dikeç’in ikonik pozunun izinsiz kullanımını önlemek amacıyla adım attıklarını belirterek, “İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz birinin başvurusu bizi harekete geçirdi. Milli sporcumuz da tescil sürecini yakından takip ediyor" dedi.

HAKSIZ KAZANCI ÖNLEME ÇABASI

Markiz Patent’in açıklamalarına göre, meşhur kişilerin ve firmaların isimleri veya görüntüleri ticari menfaatler doğrultusunda izinsiz kullanılabiliyor. Bu durumdan hareketle Dikeç’in ikonik pozunun korunması için marka tescili başvurusu yapıldı. Firma, bu süreçle ilgili, “Yeni süreçte, akla gelebilecek her türlü eşya ve hizmetler için artık Yusuf Bey'in izni alınarak, anlaşma yapılarak pozu kullanmak durumunda kalacaklar. Haksız kazancı önlemek üzerine attığımız bir adım” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN