Ülker’den Türkiye Milli Paralimpik Takımı'na destek

Ülker’den Türkiye Milli Paralimpik Takımı'na destek

Ülker, Paris 2024 Paralimpik Oyunları öncesinde Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile anlamlı bir iş birliğine imza attı. Anlaşma kapsamında Ülker, TMPK’nin engelli sporları ve paralimpik alanındaki çalışmalarını desteklemeyi ve farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin önde gelen gıda markası Ülker, spor alanındaki desteklerini genişletmeye devam ediyor. Ülker, futbol ve basketbol gibi branşlarda yıllardır süren desteklerinin yanı sıra, şimdi de Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ile önemli bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bu adım, paralimpik sporculara sağlanacak destek ve toplumda fırsat eşitliği farkındalığını artırmayı hedefliyor.

SPONSORLUK ANLAŞMASI TÖRENİ

Ülker ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi arasındaki sponsorluk anlaşması, Ülker’in Çamlıca Kampüsü’nde düzenlenen törenle resmiyete kavuştu. Ülker CEO’su Mete Buyurgan ve TMPK Başkanı Dr. Av. Murat Aksu’nun imzaladığı anlaşma, para okçulukta ülkemizi temsil edecek Nil Mısır ve para atletizm branşında mücadele eden Serkan Yıldırım’ın da katılımıyla gerçekleşti.

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, törende yaptığı konuşmada, spora verdikleri desteği ve paralimpik sporcuların ilham verici azmini vurguladı: “Spor, ülkemizi sevinçte ve hüzünde bir araya getiren güçlü bir temel taşıdır. Paralimpik milli sporcularımızın azim ve kararlılığı bizlere büyük ilham veriyor. Bu anlamlı yolculuklarında yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Umarım sağladığımız destek ve motivasyon, toplumda fırsat eşitliği farkındalığını artırır ve sporcularımızın hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlar. Paris 2024 Paralimpik Oyunları için sporcularımıza şimdiden başarılar diliyoruz.”

TMPK BAŞKANI MURAT AKSU’NUN AÇIKLAMALARI

TMPK Başkanı Dr. Murat Aksu, Ülker’in desteğinin Paris 2024 Paralimpik Oyunları öncesinde büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti: “Ülker’in desteği, sporcularımızın başarılarının daha geniş kitlelere ulaşmasına ve toplumda büyük bir farkındalık yaratmasına vesile olacaktır. Paralimpik sporcularımızın azim ve kararlılığı, Ülker’in iletişim gücüyle daha fazla görünürlük kazanacaktır. Bu iş birliği, sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirecek. Ülker’in desteği, genç nesillere ilham kaynağı olacak ve onların hayallerine ulaşmalarında cesaret bulmalarını sağlayacaktır.”

PARALİMPİK SPORCULARDAN ANLAMLI MESAJLAR

Törene katılan paralimpik sporcular da Ülker’in desteğine dair anlamlı mesajlar verdiler. Para okçuluk milli sporcusu Nil Mısır, Ülker’in sağladığı desteğin büyük bir umut ve ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, “Ülker’in desteği, başarılarımızın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak ve toplumda farkındalık yaratacak. Bu katkı, sporun birleştirici gücünü ve paralimpik sporcuların azmini vurgulamak için büyük bir fırsat” dedi.

Para atletizm branşında mücadele eden milli sporcu Serkan Yıldırım ise Ülker’in desteğinin sadece maddi değil, aynı zamanda büyük bir moral kaynağı olduğunu belirterek, “Ülker’in güçlü desteği, kendimize olan güvenimizi artırıyor ve daha büyük başarılara teşvik ediyor. Bu iş birliği, paralimpik sporcuların azmini ve kararlılığını daha geniş kitlelere duyurma fırsatı sunuyor” şeklinde konuştu.

"TEKERRENK" PROJESİ

Ülker, aynı zamanda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi iş birliğiyle hayata geçirilen "tekeRRenk" projesinde de yer alıyor. 2024 Paris Paralimpik Oyunları için başlatılan proje, 2020-2024 yılları arasında 10 milyonu aşkın engelli birey ve tekerlekli sandalyelere yönelik bakış açısını iyileştirmeyi amaçlıyor. Şu ana kadar 13 şehirde 54 engelli milli ve paralimpik sporcunun hayat hikayelerinden ilham alınarak tasarlanan jant aksesuarları, 108 farklı desenle tekerlekli sandalyelere uygulandı.

Projenin kurucu tasarımcısı Birnur Temel’in çizimleriyle tasarlanan tekerlekli sandalye jantları, sporcuların hayat hikayelerine uygun olarak üretildi. Bu proje, Türkiye genelinde kapsayıcılığı artırmayı ve sporcuların toplumsal farkındalığını yükseltmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN