UEFA Avrupa Ligi'nde finalistler belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde finalistler belli oldu

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş karşılaşmaları tamamlandı. Bayer Leverkusen ve Atalanta finale yükselen takımlar oldu.

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde unutulmaz bir gece yaşandı. Bayer Leverkusen, 2-0 geriye düştüğü Roma karşısında uzatma dakikalarında beraberliği yakaladı.

Maçta goller 43. ve 66. dakikalarda Paredes'in penaltı vuruşları, 83. dakikada Mancini (K.K) ve 90+7. dakikada Stanisic'ten geldi.

48 MAÇLIK YENİLMEZLİK REKORUNU KIRDILAR

49 maçtır kaybetmeyen Xabi Alonso'nun öğrencileri, Aralık 1963-Şubat 1965 tarihlerinde Portekiz ekibi Benfica'ya ait 59 yıldır kırılamayan 48 maçlık yenilmezlik serisini geçti. Leverkusen Avrupa'nın en uzun süre maç kaybetmeyen takımı oldu.

Önceki karşılaşmayı 2-0 tamamlayan Bayer Leverkusen, Roma'yı 4-2 yenerek adını finale yazdıran takım oldu.

ATALANTA MARSİLYA'YI DEVİRDİ

UEFA Avrupa Ligi'ndeki diğer yarı final maçında ise Atalanta ile Marsilya karşı karşıya geldi. İlk karşılaşmada takımlar 1-1 ayrılırken ikinci karşılaşmada ise 3-0 galibiyetle yüzü gülen taraf Atalanta oldu.

Atalanta'ya galibiyeti getiren golleri 30. dakikada Ademola Lookman, 52. dakikada Matteo Ruggeri ve 90+5'te Bilal Toure kaydetti.

Bayer Leverkusen ve Atalanta finale yükselirken son karşılaşma 22 Mayıs'ta İrlanda'nın başkenti Dublin'de oynanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN