Türk takımının Olimpiyatlar'daki kıyafeti 'pijamaya' benzetilmişti: Yeni tasarımlar yolda

Türk takımının Olimpiyatlar'daki kıyafeti 'pijamaya' benzetilmişti: Yeni tasarımlar yolda

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Paris 2024 Paralimpik Oyunları açılış töreninde giyecek kıyafetlerin sosyal medyada eleştirilmesinin ardından, yeni kıyafetlerin tasarlanacağını duyurdu.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk sporcuların giydiği kıyafetlerin sosyal medyada tartışılmasının ardından, 28 Ağustos'ta başlayacak Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın açılış töreni için yeni kıyafetlerin kısa sürede tasarlanacağını açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 33. Olimpiyat Oyunları'na Türkiye Milli Takımı 102 sporcu ile katıldı ve Seine Nehri'nden geçiş yaptı. Ancak takımın açılış seremonisinde giydiği kıyafetler, sosyal medyada "pijamaya benziyor" eleştirileri aldı. Kıyafetlerin tasarımı ünlü moda markası Vakko'ya ait.

Komite tarafından yapılan açıklamada, "Olimpik ve Paralimpik Oyunların açılış seremonileri katılımcı ülkeler için kültürel anlamda bir görsel şenliktir. Geleneksel kıyafetlerle veya moda markalarının kreasyonlarıyla bu şenliğe katılmak yıllardır gelenek haline gelmiştir. Kıyafetlerin tasarımı ve onayı aşamalarında büyük emek ve özveri gösteren firmamız ve Bakanlığımıza teşekkür ederiz," denildi.

'EN KISA SÜREDE HAZIRLANACAK'

Açıklamada kıyafetlerin ülkenin kültürel kimliğini yansıtmadığı ve kamuoyunda tepkiye neden olduğu ifade edildi. Komitenin bu sürece dahli olmamakla birlikte, böyle bir durumun üzücü olduğu belirtilerek, Paralimpik Oyunlar açılış töreninde kullanılacak yeni kıyafetlerin en kısa sürede hazırlanacağı bildirildi. Eğer zaman kısıtlamaları nedeniyle süreç tamamlanamazsa, sporcuların Türkiye özel kreasyonunun ürünleriyle temsil edilmesi planlanmaktadır.

Kamuoyunun anlayışına teşekkür eden komite, tüm sporculara başarılar diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN