Türk spor tarihinin en değerli sporcusu artık o! Ne Arda Güler ne de Ferdi Kadıoğlu: Tam 185 milyon dolar

Türk spor tarihinin en değerli sporcusu artık o! Ne Arda Güler ne de Ferdi Kadıoğlu: Tam 185 milyon dolar

Türkiye'nin en değerli sporcuları listesi altüst oldu. Bu kez listenin zirvesine ne Arda Güler ne de Ferdi Kadıoğlu yerleşti. Türk spor tarihinin en değerli sporcusu belli oldu. 185 milyon dolarlık gelirini duyanların ise ağzı açık kalıyor. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Türk sporcular gelirleriyle adeta yarışıyor. Listenin zirvesinde görmeye alışık olduğumuz futbolcular yerine o sporcuya bıraktı. Yapmış olduğu anlaşma ile birlikte tam 5 yıl için 180 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan ünlü sporcu dünyanın en değerli sporcuları listesinde zirveye yerleşti. İşte tüm detaylar…

185 MİLYON DOLAR KAZANACAK

Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırıyor. NBA’deki başarılı performansıyla dikkat çeken genç basketbolcu, takımıyla 5 yıl için tam 185 milyon dolarlık yeni bir sözleşmeye imza attı. Bu anlaşma ile Alperen, Türk spor tarihinin en çok kazanan sporcusu oldu.

Alperen Şengün'den bir NBA rekoru daha! - Son Dakika Spor Haberleri | NTV Spor&Skor

Alperen Şengün’ün NBA yolculuğu, Beşiktaş forması altında gösterdiği performansla başlamıştı. 2021 NBA Draftı'nda Houston Rockets, 16. sıradan seçtiği Alperen'i kadrosuna katmak için diğer haklarından vazgeçmişti. Genç yıldız, hızlı bir şekilde takımın en önemli parçalarından biri haline geldi.

YENİ SEZONA İDDİALI BAŞLADI

Geçtiğimiz sezonu 21.3 sayı, 9.3 ribaunt ve 5.0 asist ortalamalarıyla tamamlayan Alperen, takımının hücumlarını adeta sırtladı. Ancak sezon sonu yaşadığı şanssız bir bilek sakatlığı nedeniyle Rockets, play-off yapamadan sezonu kapattı.

Alperen Şengün: “Geçen Sezona Kıyasla Formum Daha İyi” - Yeşilgiresun Gazetesi

Yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlanan Houston Rockets, genç oyuncularına uzun vadeli kontratlar sunarak geleceğini şekillendiriyor. Alperen’in 250 milyon dolara yakın bir sözleşme imzalayacağı düşünülse de genç yıldız, 185 milyon dolarlık anlaşmayı kabul ederek takımda kalmayı tercih etti. Aynı gün, Rockets, bir diğer genç yeteneği Jalen Green ile de üç yıllık 106 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı.

EN ÇOK KAZANAN TÜRK SPORCU OLDU

Bu kontrat, Alperen Şengün’ü sadece NBA'in değil, Türkiye'nin de en çok kazanan sporcuları arasına sokuyor. Yeni anlaşması 2025-26 sezonunda devreye girecek olan Alperen, şu anda çaylak kontratının son sezonunda 5.4 milyon dolar kazanacak.

Alperen Şengün ile Houston Rockets arasında tarihi anlaşma! Kontrat görüşmelerinde mutlu son... - Basketbol Haberleri - Spor

Alperen Şengün’ün bu dev anlaşması, hem Houston Rockets’ın geleceği için önemli bir yatırım hem de Türk spor tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Yıllar içinde muadili oyuncuların kazandığı rakamlara kıyasla daha düşük bir ücret alacak olan Alperen, bu durumun takıma yeni yıldız transfer etme fırsatı sunduğunun farkında. Houston Rockets, gelecekte başarı hedeflerini gerçekleştirmek için Alperen ve diğer genç oyuncularıyla daha esnek bir maaş yapısına sahip olacak.

Alperen Şengün, sadece sahadaki başarılarıyla değil, kazandığı rakamlarla da Türk spor tarihinin en büyük yıldızlarından biri olarak tarihe geçti!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN