Trabzonspor'da çarpıcı 'Fesih' detayı! Sözleşmesi feshedilen 48 futbolcu için Trabzonspor adeta servet ödedi

Trabzonspor'da çarpıcı 'Fesih' detayı! Sözleşmesi feshedilen 48 futbolcu için Trabzonspor adeta servet ödedi

Son olarak Fountas'ın sözleşmesini fesheden Trabzonspor, bir önceki başkan Ahmet Ağaoğlu yönetimindeki ilk sezon olan 2018-2019'dan bu yana 20 futbolcu satarken 48 futbolcunun ise sözleşmesini feshetti. Son 6 sezonda kadroda düşünülmeyen oyuncuları elden çıkarma konusunda hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor, sözleşmesini feshettiği 48 futbolcu için toplamda 6 milyon 542 bin 500 euro 'sözleşme fesih bedeli' ödedi.

FURKAN UZUN

Son olarak Yunan hücum oyuncusu Taxiarchis Fountas’ın sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Trabzonspor, son dönemde oyuncu satışı konusunda hayal kırıklığı yarattı. Karadeniz ekibi, 2018-2019 sezonunun yaz transfer döneminden bu yana 20 futbolcu satarken 48 futbolcunun ise sözleşmesini feshetti. Bordo-mavili ekibin, 48 oyuncu için ödediği 'sözleşme fesih bedeli' ise dudak uçuklattı.

2022 yılının yaz transfer döneminde 3 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Uruguaylı golcü Maxi Gomez'in sözleşmesini geçtiğimiz hafta 700 bin euro fesih bedeli karşılığında sonlandıran Trabzonspor, son olarak geçen yıl kadrosuna kattığı Yunan hücum oyuncusu Fountas’ın sözleşmesini ‘karşılıklı’ olarak sonlandırdı.

Fırtına, son 6 sezonda sözleşmesini feshettiği 48 futbolcu için toplamda 6 milyon 542 bin 833 euro 'sözleşme fesih bedeli' ödeyerek takımda düşünülmeyen oyuncuları elden çıkarma konusunda hayal kırıklığı yarattı.

Fırtına, son yıllarda oyuncu satışında büyük sorun yaşıyor. Bu sezon Murat Cem Akpınar'ı Sakaryaspor'a, Hakan Yeşil'i Pendikspor'a, Batuhan Kör'ü Vanspor'a satan Trabzonspor, Rayyan Baniya'yı ise İtalyan ekibi Palermo'ya kiraladı. Bordo-mavili ekip, söz konusu oyuncular ile yaşadığı ayrılıktan sadece 1 milyon 371 bin euro gelir elde etti.

48 OYUNCUNUN SÖZLEŞME FESHİ İÇİN 6,5 MİLYON EURO ÖDENDİ

Karadeniz ekibi, bir önceki başkan Ahmet Ağaoğlu yönetimindeki ilk sezon olan 2018-2019'dan bu yana 20 futbolcu sattı. Fırtına, aynı dönemde 48 oyuncusunun ise sözleşmesini feshetti. Söz konusu sezondan bu yana 48 oyuncunun sözleşmesini fesheden Trabzonspor, bu fesihler için 12 futbolcuya toplamda 6 milyon 542 bin 500 euro 'sözleşme fesih bedeli' ödedi.

Bu bedelin 4 milyon 415 bin eurosunun Abdullah Avcı döneminde yapılan transfer için ödenmiş olması ise dikkatleri çekti. Fırtına, 35 oyuncu için ise herhangi bir ödeme yapmazken Siopis'ten 242 bin 500 euro kazandı.

Trabzonspor on X: "Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, Başkan Yardımcımız Ertuğrul Doğan ve Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı bir araya geldi Detaylar???? https://t.co/DKslIwWJOw https://t.co/ll6OKPEoNO" / XAbdullah Avcı- Ahmet Ağaoğlu- Ertuğrul Doğan

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLEN 48 FUTBOLCU İÇİN TOPLAM 18 MİLYON EURO BONSERVİS BEDELİ ÖDENMİŞTİ

Trabzonspor, 2018 yılından bu yana sözleşmesini feshetme kararı aldığı 48 futbolcu için toplamda 18 milyon 206 bin euro bonservis bedeli ödemesi yapmıştı.

Sözleşmesi feshedilen oyuncular arasında yer alan Esteban Alvarado ve Belçikalı savunma oyuncusu Meunier Trabzonspor ile olan sözleşmelerini tek taraflı feshederken Yunan orta saha oyuncusu Siopis ise Karadeniz ekibine 242 bin 500 euro ödeme yaparak takımdan ayrıldı.

12 FUTBOLCU İÇİN 'FESİH BEDELİ' ÖDENDİ

Son 6 sezonda 48 oyuncunun sözleşmesini feshederek çarpıcı bir istatistiğe imza atan Trabzonspor, söz konusu 48 oyuncunun 12’sine 'fesih bedeli' ödedi. Bu 12 oyuncunun 6’sı Abdullah Avcı döneminde transfer edilirken 3’ü Ünal Karaman döneminde takıma katıldı.

"FESİH BEDELİ" ÖDENEN OYUNCULAR

Bordo-mavili ekibin ‘fesih bedeli’ ödediği oyuncuların listesi şu şekilde:

1-Nemanja Andusic- 50 bin euro (Ünal Karaman döneminde transfer edildi)
2-Vahid Amiri- 150 bin euro (Ünal Karaman döneminde transfer edildi
3-Zargo Toure- 100 bin euro (Ünal Karaman döneminde transfer edildi)
4-Guilherme-350 bin euro (Hüseyin Cimşir döneminde transfer edildi)
5-Trondsen
1 milyon 252 bin 500 euro (Newton döneminde transfer edildi)
6-Mac Bartra- 1 milyon euro (Abdullah Avcı döneminde transfer edildi)
7-Maxi Gomez- 700 bin euro (Abdullah Avcı döneminde transfer edildi)
8-Gervinho- 1 milyon 100 bin euro (Abdullah Avcı döneminde transfer edildi)
9-Yunus Malli- 380 bin euro (Abdullah Avcı döneminde transfer edildi)
10-Koita- 1 milyon 100 bin euro (Abdullah Avcı döneminde transfer edildi)
11-İsmail Köybaşı- 127 bin euro (Abdullah Avcı döneminde transfer edildi)
12-Joaquin Fernandez- 233 bin 333 euro (Nenad Bjelica döneminde transfer edildi)

NEMANJA ANDUSİC’E BİR DAKİKA DAHİ SÜRE VERİLMEDEN 50 BİN EURO ‘FESİH BEDELİ’ ÖDENDİ

Son 6 sezonda 48 oyuncunun sözleşmesini feshederek 6 milyon 542 bin 500 euro 'sözleşme fesih bedeli' ödeyen Trabzonspor’da özellikle Nemanja Andusic için ödenen 50 bin euroluk ‘fesih bedeli’ dikkatleri çekti.

Bordo-mavili ekip, 2019 yılının yaz transfer döneminde Nemanja Andusic’i 50 bin euro bonservis bedeli karşılığında Boşnak temsilcisi Mladost Doboj Kakanj takımından transfer etti. Karadeniz ekibi, Boşnak futbolcuyu kadrosuna kattıktan 2 ay sonra Balıkesirspor’a kiraladı.

Nemanja Anđušić İle Sözleşme İmzaladık | Trabzonspor Kulübü Resmi Web SitesiNemanja Andusic

YEDEK KULÜBESİNDE BİLE OTURMADAN 100 BİN EUROYA MAL OLDU

Balıkesirspor formasını sadece 11 maçta terleterek 1 gole imza atan Boşnak futbolcunun Trabzonspor ile olan sözleşmesi aynı sezonun sonunda sonlandırıldı. Fırtına, bir dakika dahi süre vermediği Boşnak futbolcuya 50 bin euro ‘fesih bedeli’ ödedi.

Trabzonspor’da hiçbir karşılaşmada görev almayan hatta kadroya dahi giremeyen Boşnak oyuncu için Trabzonspor, bonservis bedeli ve fesih bedeli olarak toplamda 100 bin euroluk ödeme yaptı.

Karadeniz ekibi geçen yıl kadrosuna kattığı Ognjen Bakic’e de bir dakika dahi süre vermeden oyuncunun sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. Geçen yıl 12 Eylül'de 21 yaşındaki Karadağlı orta saha oyuncusu ile 2+2 yıllık sözleşme imzalayan Trabzonspor, genç oyuncuya hiçbir resmi müsabakada görev vermedi.

Fırtına, 12 Eylül'de kadrosuna kattığı genç futbolcunun sözleşmesini tam 10 ay sonra, 12 Temmuz'da sonlandırırken Karadağlı futbolcu da Andusic gibi Trabzonspor forması altında bir dakika dahi şans bulamadı.

ANIL BAŞARAN’A 270 BİN EURO BONSERVİS ÖDENDİ HİÇBİR MAÇTA SÜRE VERİLMEDİ

Bordo-mavili ekip, bu iki oyuncunun dışında 2020 yılında 270 bin euro bonservis bedeliyle Balıkesirspor’dan kadrosuna kattığı Anıl Başaran’a da hiçbir karşılaşmada süre vermedi ve oyuncunun sözleşmesini 2022 yılında karşılıklı olarak feshetti.

Trabzonspor’un 270 bin euro karşılığında kadrosuna kattığı Başaran futbol kariyerine 3. Lig’de mücadele eden Balıkesirspor’da devam ediyor.

Trabzonspor'un yeni transferi Anıl Başaran Salah da olabilir Avdijaj da - Son Dakika Spor HaberleriAnıl Başaran (Ortada)

STİVEN PLAZA 100 BİN EUROYA KİRALANDI SADECE 49 DAKİKA GÖREV ALDI

Trabzonspor'da son 6 sezonda 'sözleşmesi feshedilen' oyunculardan bir diğer dikkat çekici isim ise Ekvadorlu forvet Stiven Plaza oldu.

2020-2021 sezonunda 100 bin euro kiralama ücreti karşılığında Trabzonspor ile 2+2 yılık kiralık sözleşmesi imzalayan Ekvadorlu futbolcu, aynı sezonun devre arasında Karadeniz ekibiyle olan sözleşmesini karşılıklı feshederek takımdan ayrıldı.

Şu sıralar Meksika 2. Lig ekibi Venados FC formasını terleten Ekvadorlu futbolcu, Trabzonspor formasını sadece 3 karşılaşmada terletti ve toplamda 49 dakika görev aldı. Bordo-mavili ekip, Ekvadorlu futbolcu ile ilk sezon 620 bin euro ikinci sezon ise 670 bin euro garanti maaş üzerinden sözleşme imzalamıştı.

Trabzonspor'dan ayrılan Stiven Plaza, Intependiente del Valle'de - Trabzonspor (TS) Haberleri - Spor
Stiven Plaza

33 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ 'KARŞILIKLI' FESHEDİLDİ

Fırtına son 6 yılda; João Pereira, Aytaç Kara, Zeki Yavru, Mustafa Akbaş, Ramil Shadayev, Ogenyi Onazi, Hasan Batuhan Artarslan, Obi Mikel, Daniel Sturridge, Diabate, Doğan Erdoğan, Da Costa, Yusuf Sarı, Yusuf Erdoğan, Onur Recep Kıvrak, Taxiarchis Fountas, Bilal Başacıkoğlu, Ongjen Bakic, Bruno Peres, Edgar, Emrehan Gedikli, Lahtimi, Korbelis, Dorukhan Toköz, Larsen, Kouassi, Ahmet Canbaz, Atakan Gündüz, Salih Kavraz, Plaza, Fıratcan Üzüm, Taha Tunç ve Anıl Başaran’ın sözleşmesini karşılıklı olarak feshederek söz konusu oyuncular içim ‘fesih bedeli’ ödemedi.

ABDULLAH AVCI’NIN TRANSFERLERİ İÇİN 4 MİLYON 415 BİN EURO "FESİH BEDELİ" ÖDENDİ

Fırtına, Avcı döneminde transfer edilen ve daha sonrasında sözleşmesi feshedilen 15 oyuncu için toplamda 4 milyon 415 bin euro fesih bedeli ödedi.

Karadeniz ekibi, efsane ismi Ünal Karaman döneminde transfer edilen ve daha sonrasında sözleşmesi feshedilen 14 futbolcu için toplamda sadece 300 bin euroluk ‘fesih bedeli’ ödemesi yaparken Ersun Yanal döneminde transfer edilen ve daha sonrasında sözleşmesi feshedilen 5 oyuncu ile Mustafa Reşit Akçay döneminde takıma katılan Mustafa Akbaş’a ve Vahid Halilhodzic döneminde takıma katılan Hasan Batuhan Artaslan için ‘fesih bedeli’ ödemedi.

Fırtına ayrıca bir başka efsane ismi Şota Arvaladze döneminde transfer edilerek daha sonrasında sözleşmesi feshedilen Esteban Alvorado’ya ‘fesih bedeli’ ödemedi.

Karadeniz ekibi, Hüseyin Cimşir döneminde transfer edilen ve daha sonrasında sözleşmesi feshedilen 3 oyuncudan sadece Guilherme’ye 350 bin euroluk ‘fesih bedeli’ ödemesi yaptı.

Bordo-mavili ekip, Newton döneminde transfer edilen ve daha sonrasında sözleşmesi feshedilen 4 oyuncuya toplamda 1 milyon 252 bin 500 euro fesih ödemesi yaptı. Trabzonspor ayrıca Hırvat teknik adam Nenad Bjelica döneminde takıma katılan ve daha sonrasında sözleşmesi feshedilen 4 oyuncu için toplamda 233 bin euro ‘sözleşme fesih’ bedeli ödedi.

Abdullah Avcı ile hiç ayrılmamış gibiyiz" - Son Dakika HaberleriErtuğrul Doğan ve Abdullah Avcı

Bordo-mavili ekipte son 6 sezonda sözleşmesi feshedilen oyuncular için yapılan ödemeler şu şekilde

1-Onur Kıvrak- 2008 yılında 700 bin euro bonservisle transfer edildi- 2019 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
2-Aytaç Kara- 2014 yılında 2,1 milyon euro bonservisle transfer edildi- 2018 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
3-Mustafa Akbaş
- 2014 yılında bedelsiz transfer edildi-2018 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
4-Hasan Batuhan Artarslan- 2014
yılında A takıma yükseldi- 2019 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
5-Esteban Alvarado
- 2015 yılında bedelsiz transfer edildi- Oyuncu, 2018 yılında sözleşmesini tek taraflı feshetti
6-Onazi
- 2016 yılında 3.5 milyon euro bonservisi bedeli ödendi- 2019 yılında yaşadığı sakatlık nedeniyle sözleşmesi karşılıklı feshedildi
7-Ramil
- 2016 yılında 169 bin euro bonservis bedeli ödendi- 2018 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
8-Jo
ão Pereira- 2017 yılında 300 bin euro bonservis bedeliyle transfer edildi- 2021 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
9-Zeki Yavru- 2018 yılında bedelsiz transfer edildi-2019 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
10-Vahid Amiri- 2018
yılında bedelsiz transfer edildi-2019 yılında 150 bin euro fesih bedeli ödendi
11-Zargo Toure
- 2018 yılında 350 bin euro bonservisle transfer edildi- 2019 yılında 100 bin euro fesih bedeli ödendi
12-Ahmet Canbaz
- 2019 yılında 125 bin euro bonservis bedeliyle transfer edildi- 2021 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
13-Atakan Gündüz
-2019 yılında 45 bin euro karşılığında transfer edildi- 2022 yılında sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi
14-Salih Kavraz
- 2019 yılında 45 bin euro karşılığında transfer edildi- 2022 yılında sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi
15-Taha Tunç
- 2019 yılında 45 bin euro karşılığında transfer edildi- 2022 yılında sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi
16-Fıratcan Üzüm
- 2019 yılında 87 bin euro karşılığında transfer edildi- 2021 yılında sözleşmesi feshedildi
17-Andusic
- 2019 yılında 50 bin euro bonservis bedeli ödendi-2020 yılında 50 bin euro fesih bedeli ödendi
18-Mikel
- 2019 yılında bedelsiz transfer edildi- 2020 yılında pandemi döndeminde sözleşmesi karşılıklı feshedildi
19-Sturridge
-2019 yılında bedelsiz transfer edildi- 2020 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
20-Doğan Erdoğan- 2019 yılında 200 bin euro bonservis bedeli ödendi-2020 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
21-Edgar
-2019 yılında Yusuf Yazıcı'nn transferinde takasta transfer edildi- 2021 yılında yaşadığı sakatlık nedeniyle sözleşmesi karşılıklı feshedildi
22-Yusuf Sarı
- 2019 yılında 250 bin euro bonservis bedeliyle transfer edildi- 2022 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
23-Guilherme- 2020
yılında 100 bin euro kiralama bedeliyle transfer edildi- 2020 yılında 350 bin euro 'fesih bedeli' ödendi.
24-Da Costa
- 2020 yılında bedelsiz transfer edildi- 2020 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
25-Anıl Başaran
- 2020 yılında 270 bin euro bonservisle transfer edildi-2022 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
26-Trondsen
- 2020 yılında 950 bin euro bonservisle transfer edildi- 2022 yılında 1 milyon 252 bin 500 euro 'fesih bedeli' ödendi.
27-
Stiven Plaza-2020 yılında 100 bin euro karşılığında kiralandı-2021 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
28-Fousseni Diabate- 2020 yılında 1,57 milyon euro bonservisle transfer edildi- 2022 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
29-Bilal Başa
çıkoğlu- 2020 yılında bedelsiz transfer edildi- 2021 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
30-Yunus Mallı
- 2021 yılında bedelsiz transfer edildi- 2023 yılında 380 bin euro fesih bedeli ödendi
31-İsmail K
öybaşı- 2021 yılında bedelsiz transfer edildi-2022 yılında 127 bin euro fesih bedeli ödendi
32-Koita
- 2021 yılında bedelsiz transfer edildi- 2023 yılında 1,1 milyon euro fesih bedeli ödendi
33-Siopis
- 2021 yılında 1 milyon euro bonservisle transfer edildi- 2023 yılında fesih bedeli olarak kulübe 500 bin euro ödedi.
34-Peres
- 2021 yılında bedelsiz transfer edildi-Yaşadığı sakatlık sonrasında 2023 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
35-Gervinho
- 2021 yılında bedelsiz transfer edildi- Yaşadığı sakatlık sonrasında 2022 yılında 1,1 milyon euro fesih bedeli ödendi
36-Dorukhan Tok
öz- 2021 yılında bedelsiz transfer edildi- Yaşadığı sakatlık sonrasında 2023 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
37-Emrehan Gedikli
- 2022 yılında 800 bin euro bonservisle transfer edildi- 2023 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
38-Bartra-2022 yılında 1,25 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edildi- 2023 yılında 1 milyon euro fesih bedeli ödendi
39-Yusuf Erdoğan
- 2022 yılında 500 bin euro bonservisle transfer edildi- 2023 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
40-Gomez
- 2022 yılında 3 milyon euro bonservisle transfer edildi- 2024 yılında 700 bin euro fesih be
deli ödendi.
41-Lahtimi- 2022 yılında 700 bin euro bonservisle transfer edildi- 2023 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
42-Larsen- 2022 yılında bedelsiz transfer edildi- 2023 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
43-Kouassi- 2022 yılında bedelsiz transfer edildi- 2023 sözleşmesi karşılıklı feshedildi
44-Korbelis
- 2023 yılında bedelsiz transfer edildi- 2024 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
45-Fernandez- 2023 yılında bedelsiz transfer edildi-2024 yılında 233 bin euro fesih bedeli ödendi.
46-Bakic
-2023 yılında bedelsiz transfer edildi- 2024 yılında sözleşmesi karşılıklı feshedildi
47-Menuiner- Geçtiğimiz kış transfer döneminde bedelsiz transfer edildi- Temmuz ayında sözleşmesini tek taraflı feshetti
48-
Taxiarchis Fountas- Geçen yıl yaz transfer döneminde bedelsiz olarak transfer edildi- Sözleşmesi karşılıklı feshedildi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN