Trabzonspor'da 5. Şenol Güneş dönemi resmen başladı: Boş mukaveleye imza attım

Trabzonspor'da 5. Şenol Güneş dönemi resmen başladı: Boş mukaveleye imza attım

11 yıl aradan sonra Trabzonspor'un başına geçen tecrübeli teknik adam Şenol Güneş için Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın da katılımıyla Ganita'da imza töreni düzenlendi. Bordo-mavili ekipte boş sözleşmeye imza attığını açıklayan Güneş, "İmzayı da boş yere attık, boş mukaveleye. Bilginiz olsun. İmza atmak önemli değil, sizin önünüzde attık. İmza atmasak bile burada söz veriyoruz ki, Trabzonspor'un başarısı için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Abdullah Avcı ile yaşanılan ayrılık sonrasında efsane ismi Şenol Güneş ile anlaşmaya varan Trabzonspor, tecrübeli teknik adam için Ganita'da imza töreni düzenledi. Bordo-mavili ekibin efsane ismi, başkan Ertuğrul Doğan'ın da katıldığı törende Trabzonspor'da boş mukaveleye imza attığını açıkladı.

11 yıl sonra Trabzonspor'a imza atan Şenol Güneş, bordo-mavili ekibin başına 5. kez geçti. Taraftarlara seslenen tecrübeli teknik adam bordo-mavili ekibin Avrupa'da başarıyı hedeflediğini vurguladı.

Her maça kazanmak için çıkacaklarını duyuran Güneş, 'Söz veriyoruz Trabzonspor'un başarısı için elimizden gelenin en iyisini yapacağız' diye konuştu.

'BOŞ MUKAVELEYE İMZA ATTIM'

Güneş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Üzücü bir gündeyiz ülkemizin başına bela olan terör nedeniyle evlatlarımızı kaybediyoruz. Yine bir evladımızı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Sabırlar diliyoruz. Üzgünüz aynı zamanda kızgınız bu olayların bitmesini diliyoruz. Bugün itibariyle sizinle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu heyecanımı sizlerin desteğiyle yaşıyorum. Bu zamana kadar herhangi bir gelişme olmadı. İmzayı da boş yere attık, boş mukaveleye. Bilginiz olsun. İmza atmak önemli değil, sizin önünüzde attık. İmza atmasak bile burada söz veriyoruz ki, Trabzonspor'un başarısı için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İmzalar kağıt üstüne atılır, sözler karşılıklı verilir ama önemli olan ruhuyla ve gönlüyle burayı yaşamaktır

Önümüzde 3 müsabaka var. Beşiktaş, Kayseri ve Antep maçları var. Bu dönemi aşmak istiyoruz. Devreye kadar herkesin beğeniyle izlediği güzel futbol oynatan bir takım yaratmak istiyoruz. Yoksa başkan heyecanını kaybeder diye düşünüyorum. Yeni gençlerimizi üretip geliştirip yarıştırmak istiyoruz. İhtiyaç olduğunda dışarıdan oyuncu alacağımızı söylemek istiyorum.

BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Trabzonspor buradan doğdu ama artık buraya sığmıyor, dünyanın her tarafına ulaşabiliyor. Trabzonspor, Anadolu'nun bağrından çıktı ve kendini kabul ettirdi. Son şampiyonlukla da bunu taçlandırdı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Büyük bir camia ve kulüp havası var, buna layık olmak istiyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok başarılar, başarısızlıklar gördüm ama burada göreceğim başarıyı sizinle paylaşarak gurur duymak istiyoruz. Yaptığımız işler itibarıyla zaman zaman taht giydik, zaman zaman taş giydik ama gönüllere girmek çok önemli. Siz de benim gönlümde olduğunuzu bilin.

Resim

Bugün itibariyle güvensizliği ortadan kaldırmak istiyoruz. Yarışmak zorundayız, puan kayıplarımız var. Hedef olarak şampiyonluk yarışında varız. Bu hedefi kovalayacağız. Buraya gelen tüm taraftarların gurur duyacağı oyun istiyoruz. Bu oyunla da sonuç almak istiyoruz. Şu anda yaptığımız şey eldeki oyuncuları tanımak, devre arasına kadar en iyi şekilde yarıştırabilmek. Şu zamana kadar hiçbir oyuncu için beyanatta bulunmadım. Trabzonspor’un sorunları ve çözümleri var. Oyuncularla ilgili şikayetim yok. Her oyuncu gidebilir yenileri gelebilir. Trabzonspor’da sürekli başarıyı yakalayacak ortamı oluşturmak istiyoruz. Medyada ne çıkıyor bilmiyorum. Biz yaşıyoruz bilgilendirme yapacağız. Biz ne biliyorsak siz de onu bilecekseniz. Bilinmemesi gereken konu kulübün sorunu olacak. Her şey konuşulabilir ben de dahil Trabzonspor’un üstünde değil. İhtiyaca göre adam alacağız. Belki bir kişi üzerinde konuşacağız sportif direktör değil teknik adam olarak alabilirim. Performans antrenörü birisini aldık. Devam edeceğiz.

TRABZON BENİM KENTİM

Gidip gelmemiz önemli değil, Trabzon benim kentim. Bazen buraya geliyordum 'niye buraya geldi' diyorlardı, İstanbul'a gittim 'İstanbul'a niye gitti' diyorlardı. 'Hakkari'ye mi gideyim' dedim, onda da şikayetçi olur diye korktum. Bunlar konuşulacak şeyler, espri olabilir. Kendi şehrim, Türkiye de bizim ülkemiz. Burası doğduğum, büyüdüğüm yer. O yüzden yeri ayrı.

Resim

TRABZONSPOR'UN AVRUPA'DA SES GETİRMESİNİ İSTİYORUM

Her maça kazanmak için çıkacağız. Kazanmak için hücum etmek durumundayız. Coşkuyla oynamak istiyoruz. Rakibimiz oynadığı oyun ve aldığı sonuçlarla bir hava ve form yakaladı, bunu kırmak istiyoruz. Oyuncularımız sahada, biz kulübede, siz tribünde aynı duygu ve düşünceyi paylaşırsak başaramayacağımız hiçbir iş yok. Takımı seviyorsunuz, sevginiz hiç kirlenmesin, güveniniz kaybolmasın.Trabzonspor’un başarılı olmasını Avrupa’da ses getirmesini istiyorum.

Vefa ile ilgili hiçbir sıkıntım yok. Zaten Vefa'yı tutuyordum küçükken, Trabzonspor yoktu. Benim başlangıcım, Trabzonspor'la eşdeğer. 1966 yılında ben, 14 yaşındaydım. İlk kurulduğu senesi. 1967 yılında genç oyuncu olarak takım kadrosundaydım ama hiç kadroya giremedim. Sonrasında ayrıldım, şikayetim olmadı. Sonrasında geri döndüm, başarılar kazandık. Sonra hoca oldum, tekrar gittim geldim. Ben kimseye hiçbir şey söylemedim ama söylemlerimden mana çıkarmalar var, onu görüyorum. Bunu benim üzerimden değil, başkalarının üzerinden de yapmayın

Şu an 14 tane yabancımız var. Transferi zaten başkanımız ve yönetimimiz yapıyor. Forvet tarafımıza Banza'yı aldık. Onuachu kesinlikle çok faydalı oldu ama ekonomik bir tarafı var. Teknik bir tarafı var. Oluşan duruma göre değerlendireceğiz, o veya bir başkası. Eldekilerden daha iyi oyuncu almak istiyoruz, oda bir gerçektir. Onuachu da bunlardan birisidir"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN