THY Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstürü belli oldu

THY Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstürü belli oldu

THY Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstürü açıklandı. Türkiye'den Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun mücadele edeceği ligde, normal sezon 3 Ekim'de başlayacak ve 11 Nisan 2025'te sona erecek.

Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonunun fikstürü açıklandı.

Geçen sezon Avrupa Kupası'nı kazanan Paris Basket, bu sezon Valencia'nın yerine ligde yer alacak. Ayrıca, geçen sezon başlatılan play-in uygulaması bu yıl da devam edecek. Normal sezonda ilk 6 sırayı alan takımlar doğrudan play-off'lara katılacak. Son iki play-off bileti ise 7, 8, 9 ve 10. sıradaki takımlar arasında oynanacak play-in turnuvasıyla belirlenecek.

Normal sezonun 7. ve 8. sıradaki takımları arasındaki maçı kazanan ekip, 7. sıradan play-off'lara katılacak. Kaybeden takım ise 9. ve 10. sıradaki takımlar arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak. Bu eşleşmeyi kazanan takım da 8. sıradan play-off'lara katılacak. Üst sırada bitiren takımlar eşleşmelerde ev sahibi avantajına sahip olacaklar.

Play-in maçları, tek maç üzerinden 15-18 Nisan 2025 tarihlerinde oynanacak. Play-off aşaması ise 22 Nisan'da başlayacak ve turnuvanın Dörtlü Final aşaması 25 Mayıs 2025'te tamamlanacak.

İLK HAFTA MAÇLARI

Fenerbahçe Beko, sezonun ilk maçında 4 Ekim Cuma günü saat 20.30'da Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u konuk edecek. Anadolu Efes ise aynı gün TSİ 22.00'de İtalya'da Virtus Segafredo Bologna ile karşılaşacak.

İki Türk takımı arasındaki ilk derbi, 2. haftada 10 Ekim Perşembe günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. İkinci derbi ise 19. haftada, 3 Ocak 2025'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleşecek.

Son şampiyon Panathinaikos'un Türk başantrenörü Ergin Ataman yönetimindeki takımı, sezonun ilk haftasında Alba Berlin'e karşı Uber Arena'da sahaya çıkacak.

THY Avrupa Ligi'nde ilk haftanın programı şöyle:

3 EKİM PERŞEMBE

Alba Berlin-Panathinaikos Aktor

AS Monaco-Emporio Armani Milan

Zalgiris Kaunas-Barcelona

Maccabi Playtika-LDLC Asvel

Baskonia-Partizan

Bayern Münih-Real Madrid

4 EKİM CUMA

Fenerbahçe Beko-Olympiakos

Paris Basket-Kızılyıldız

Virtus Segafredo Bologna-Anadolu Efes

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN