TFF'de yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu

TFF'de yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) seçim heyecanı sona erdi. Mehmet Büyükekşi ile yarışan İbrahim Hacıosmanoğlu, rakibini geride bırakarak TFF'nin yeni başkanı oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu 134, Mehmet Büyükekşi ise 129 oy aldı. Hacıosmanoğlu TFF'nin 44. başkanı oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu bugün belli oldu. Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin yeni başkanı olmak için mücadele etti.

gswbzjdwwaa1fwc.jpeg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu Ankara’da gerçekleşti. Genel kurulu yönetmesi için divan başkanlığına, Mehmet Büyükekşi’nin adayı AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan seçildi. Büyükekşi'ye 183 destek imzası, İbrahim Hacıosmanoğlu'na ise 95 destek imzasının bulunduğu belirtilirken, 23 delegenin iki adaya da imza atması sonucu, Mehmet Büyükekşi'nin imza sayısı 160, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun imza sayısı 72'de kaldı.

İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir, ne iş yapıyor, nereli? TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu hayatı ve biyografisi! - Spor Haberleri

Merakla beklenen başkanlık seçiminde İbrahim Hacıosmanoğlu 134, Mehmet Büyükekşi ise 129 oy aldı. Hacıosmanoğlu TFF'nin 44. başkanı oldu.

Öte yandan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu ile denetleme kurulunun 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan hesap ve faaliyetleri ibra oylamasına sunuldu. Büyükekşi yönetimi oy çokluğu ile ibra edildi.

Resim

TFF'de başkanlık koltuğuna oturan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesi:

- Mecnun Otyakmaz
- Bayram Saral
- Zehra Neşe Kavak
- Lale Cender
- Fuat Gökdaş
- Cengiz Gökay
- Zafer Bahadır Saraç
- Mevlüt Aktan
- Bayram Akgül
- Hasan Surözü
- Ceyhun Kazancı
- Mustafa Temel Bozbağ
- Ural Aküzüm
- Bilal Aslan

Yedek Listesi

- Murat Şahin
- Hüseyin Yangın
- Seymen Gençtürk
- Adem Doğru
- Gürkan Uğur
- Fazlı Çilingir
- Ediz Giray
- İbrahim Özbay
- Metin Akyüz
- Kazım Şengöçgel
- Muhammet Akçay
- Esma Esin
- Bilal Tuğrul
- Burak Akkan

''ÖNCE KARDEŞLİĞİ YAYACAĞIZ''

Resim

Mehmet Büyükekşi'yi geçerek TFF'nin yeni başkanı olan İbrahim Hacıosmanoğlu, yaptığı ilk konuşmada ''Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı. Cenab-ı Allah bize bu teveccühü gösteren insanlara mahçup etmesin. İlk önce kardeşliği yayacağız. Bize bir adım gelene on adım geleceğiz. Oldu bittiye getirmeyeceğiz. Amatör kulüpleri, lig temsilcileriyle oturacağız, sorunları masaya koyacağız. Futbolun sorunlarını futbolun aileleriyle beraber çözeceğiz'' ifadelerini kullandı.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU KİMDİR?

TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan ses getirecek açıklamalar! ''FETÖ, bana kasetini yayınlayacağız dedi!", "Güçleri, Servet Yardımcı'ya yetmiş olabilir''Süper Lig

İbrahim Hacıosmanoğlu 1966 yılında Trabzon'un Of ilçesinin Hayrat beldesi'nde doğdu. Uzun yıllar ticaret ile uğraştı.

2005-2007 yılları arası Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008'de dönemin Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'ın istifa edip seçim kararı alması üzerine seçimlerde aday oldu, fakat diğer başkan adayı Sadri Şener seçimleri kazandı ve seçilemedi.

27 Şubat 2012 tarihinde yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine adaylığını koydu, fakat seçilemedi.

26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan yaklaşık 4500 oyun 1571'ini alarak Trabzonspor'un 15. başkanı seçildi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor döneminin ardından futboldan uzak kaldı. Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinde ise adaylığını koyarak Mehmet Büyükekşi'yi yendi ve başkanlık koltuğuna oturdu.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul'unda dakika dakika yaşanlar:

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul programı belli oldu. TFF başkanlık seçimi bugün Ankara’da gerçekleştiriliyor.

Türk futbolunun tarihi günü! Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yarışı... - Spor Haberleri

Mehmet Büyükeşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin yeni başkanı olmak için yarışıyor.

Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayan toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

TFF'nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin esaslara binaen ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) aranacak. İlk gün çoğunluk sağlanamazsa genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının 3'te biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluğun olmaması halinde genel kurul 26 Temmuz'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

Resim

TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi'nin listesinde yer alan isimler;

- Mustafa Eröğüt
- Alkın Kalkavan
- Yalçın Orhan
- Müslüm Özmen
- Hamit Altıntop
- Ali Düşmez
- Volkan Can
- Ruşen Çetin
- Haluk Kalyoncu
- Ramazan Üçdan
- Şafak Müderrisgil
- Talat Papatya
- Yunus Egemenoğlu
- Veysel Bilen

Yedek Listesi

- Fuat Guguloğlu
- İbrahim Şafak Sağlam
- Cengiz Erdem
- Ömer Serdar
- Özer Kuzu
- Osman Özdemir
- Habil Yazıcı
- Abdullah Altınkum
- Süleyman Kocasert
- Rıza Kasapoğlu
- Şevket Çelik
- Taha Güvendi
- Remzi Ay
- Veysi Duyan

Resim

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alan isimler;

- Mecnun Otyakmaz
- Bayram Saral
- Zehra Neşe Kavak
- Lale Cender
- Fuat Gökdaş
- Cengiz Gökay
- Zafer Bahadır Saraç
- Mevlüt Aktan
- Bayram Akgül
- Hasan Surözü
- Ceyhun Kazancı
- Mustafa Temel Bozbağ
- Ural Aküzüm
- Bilal Aslan

Yedek Listesi

- Murat Şahin
- Hüseyin Yangın
- Seymen Gençtürk
- Adem Doğru
- Gürkan Uğur
- Fazlı Çilingir
- Ediz Giray
- İbrahim Özbay
- Metin Akyüz
- Kazım Şengöçgel
- Muhammet Akçay
- Esma Esin
- Bilal Tuğrul
- Burak Akkan

CANLI ANLATIM

''BAŞARILARIMIZ DEVAM EDECEK''

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu - Son Dakika Haberleri

Mehmet Büyükekşi: ''TFF seçimleri üzerinden yaklaşık 25 ay geçti. O gün, Türk futbolun en önemli şeyinin güven olduğunu ve marka değeri için çalışmalar yapacağımı açıklamıştım. İlk gün bir başka hedefimiz ise Ay-Yıldızlı forma ile başarılı olmaktı. Bizim hedefimiz EURO2024'e katılmak değil, başarılı futbolla bu turnuvaya damga vurmaktı. Uzun bir aradan milli coşkuyu, hep birlikte milletimize yeniden yaşatmanın haklı gururu içerisindeyiz. Otoriteler, Milli Takım'ın en etkileyici performansa imza attığını dile getirdiler. FIFA'da 26. sıraya yükseldik. İnşallah bundan sonra aynı hızla devam edeceğiz. Erkek ve kadın futbolunda C klasmanından, B klasmanına yükseldik. İnşallah bu başarılarımız devam edecek."

''VAR KAYITLARINI AÇIKLADIK''

Resim

Mehmet Büyükekşi: "Hakem geliştirmek için 'Hakem Akademisi'ni kurduk. Hakem atamalarında dijital hakem atama sitemini getirdik. Mevcut sistemdeki adamcılığın önüne geçmeyi başardık. Avrupa'da İtalya'dan sonra ilk kez yarı otomatik ofsayt sistemini kullanan ülke olduk. İspanya'dan sonra Avrupa'da ilk kez VAR kayıtlarını açıklayan federasyon olduk. Yabancı VAR hakemlerinin ligde görev almasını sağladık.

''KULÜPLERİN GELİRİ ARTTI''

Resim

Mehmet Büyükekşi: "Kulüplerimize gelir anlamında son 3 yılın en büyük katkısını sağladık. Yayıncı haklarını beIN Media Grup ile yaptığımız anlaşma sonucu 84 Milyon $'dan 214 Milyon $'a taşıdık. Süper Lig sponsorluk gelirlerini 786,9 Milyon TL'ye ulaştırdık ve rekor kırdık. Trednyol'u isim sponsoru yaptık, hakem formalarına sponsor aldık. Bu da bir ilk."

''DEPLASMAN YASAĞINI KALDIRDIK''

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Play-off mümkün değil

Mehmet Büyükekşi: "Deplasman yasağını kaldırdık. 2025-26'dan sonra kulüplere kendi biletlerini satma hakkı tanıdık. Türkiye Kupası'na yeni format getirdik ve geliri 3 kat arttırdık. Kadınlar Ligi'nin canlı yayınlanması için TRT ile anlaştık ve tarihte ilk defa maçlar düzenli yayınlanmaya başladı."

''FUTBOL AİLESİ ADAY OLMAMI İSTEDİ''

Resim

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Uzun zamandan beri yarışın olmadığı genel kurullar oldu. Türk milletine yakışır şekilde seçimin tamamlanmasını istiyoruz. Türk futbolunda kaosun bitmesini, barışın ve kardeşliğin gelmesini istiyoruz. Sayın Büyükekşi aday olmadan önce önemli kulüpler bir toplantıda başkan olmamı istedi. Hasan Arat da zamanında beni istedi. Ancak ben o dönem aday olmayı düşünmedim. Gelişmeler üzerine futbol ailesi yine aday olmamı istedi. Bu çarpık düzeni, kirli olan futbolu düzeltecek bir başkan adayı var. Büyükekşi'yi seçerlerse, gönülden bu işi yapan başkanlar artık bu işle uğraşmamalı. Bunu tüm başkanlara söyledim."

SPOR HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın Divan Başkanlığı için Mehmet Baykan'a 146 oy verildiği duyuruldu ve Baykan, Divan Başkanı seçildi. Diğer aday Murat Sancak ise 84 oyda kaldı. İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi, Baykan'ın seçilmesine itirazda bulundu. Ancak itiraz geçerli sayılmadı.

''BU SEÇİM YOK HÜKMÜNDEDİR!''

Milyarder iş adamından Ali Koç'a çağrı: ''Ülkeyi terk et!'' - Son Mühür - En Güncel İzmir Haberleri, Son Dakika

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk'e konuştu: ''Bu seçim bizim için yok hükmündedir. Bu seçimde boş oy kullanacağız. Delegelere baskı var, tehdit var, rüşvet var. Hakkımızı en üst mertebede arayacağız. UEFA ve FIFA'dan dört kişi var! Genelde bir kişi olurdu. İnşallah benim konuşmama kulak verirler! Çünkü bu iş böyle gitmez!"

''Bizim hakkımızda orayı destekliyor burayı desteklemiyor diye haberler dolaşıyor. Biz kimseyi desteklemiyoruz. Demokratik hakkımız adına buradayız. Tenkit hakkımızı kullanıyoruz. Türk futbolu bu şekilde gidemez. Türk futbolu özgür olsun diyoruz, istiyoruz ama her geçen gün özgür olmaktan uzak noktlara gidiyor. Kendi seçimleri demokratik, adil olmayan bir kurum futbolda adaleti nasıl sağlar?''

''CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ KURTARSIN!''

Resim

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Habertürk'e konuştu: "Türk futboluna hakim olmaya çalışan bir grup var. Bu tablodan utanmalıyız. Bizim tek bir şansımız kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın. Baskı var! Normal şartlarda Mehmet Büyükekşi bu salona seyirci olarak bile gelemez!"

''DEMOKRASİYE GÜVENİMİZ TAM''

Resim

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: "Sonuçların sandıkta belirleneceği bir seçim olması en büyük dileğimizdir fakat şunu söylemek isterim; böylesine önemli kişiliklerin, UEFA İcra Kurulu'nda yer alan bir kişinin adaylığa müracaat ettikten sonra adaylıktan çekilmesi, Türkiye için tarihe geçecek notlardan birisidir. Bu çok üzücü bir durumdur. Keşke herkes adaylığa devam etseydi, bu daha doğru olurdu. Yine de demokrasiye güvenimiz tamdır."

''Biz Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, adaylar kendi programlarını tanıttıktan sonra bir araya gelip kendi kararımızı vereceğiz. Bu kararımız, sandıktaki neticeyi belirleyecektir. Kararımız, kendi delegelerimizin fikirleri doğrultusunda olacaktır. Beşiktaş olarak duruşumuz çok nettir. Uzun zamandan sonra iki adaylı seçim oluyor, adayların çıkması projeleri tetikler. Yönetimler daha vasıflı insanlar tarafından kurulmaya çalışılır."

''KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ''

Resim

Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel: ''Geçen seneki olaylar olursa, çok tepki veririz. Geçen seneki gibi bir takım varmış gibi davranılırsa, gerekeni yaparız. Köprüden önce son çıkış, bu seçim bu yüzden çok önemli.''

''ÇOK GÜZEL BİR GENEL KURUL''

Resim

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı: ''Yüzde 85-90 civarında katılım var. Bu çok değerli. İki tane Türk futboluna hizmet için sahaya çıkmış insan var. Kim kazanırsa kazansın değerli. Bu zor bir iş. Burayı yönetmek basit bir iş değil. Biz yönettiğimiz kulüplere bakıyoruz, bunlar futbolun tamamına hükmedecekler. Onların yükü bizden yüz kat, bin kat daha ağır. Hangisi seçilirse seçilsin futbolun bir paydaşı olarak her ikisiyle de uyum içinde çalışırız. Kırmadan, dökmeden...''

''GÜVENLİ BİR YÖNETİM OLMADI''

Resim

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: ''Türk futbolu için hayırlı olur inşallah. Buna Türk futbolunun ihtiyacı var. Geçen sezon gergin bir ortamda oynandı. İnşallah bu sezon gergin ortam olmaz. Adaletin olduğu, mücadelenin yeşil sahada oynandığı bir lig olur. Artık herkes yoruldu bu gerginlikte. Bakacağız, dinleyeceğiz. Büyükekşi geçtiğimiz 2 senede, biz yönetime geldikten sonra, çok güvenli bir yönetim olmadı. Adalet hep arandı, kavga ortamında olduk. Başkanlıktan Servet Bey çekildi, niye çekildi bilmiyoruz. Kaotik bir ortam oldu."

''GALATASARAY'A KATILIYORUZ!''

Resim

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü: "Ne acı ki önümüze sunulan adaylardan bir tanesi, Galatasaray'ın tabiriyle, biz de katılıyoruz, tarihin en kötü yönetimi ve başkanı. Bir diğeri, Fenerbahçe otobüsü kurşunlandığı dönemde 'Öyle bir eylem yapacağız ki belki ben Trabzonspor Kulübü başkanlığına devam edemeyeceğim' diyen bir aday."

"Siyasilerin kulüp başkanlarını ve belediye başkanlarını arayarak bağımsız olması gereken TFF seçimlerini nasıl etki yaptıklarını, bazı adayları talimatla geri çektiklerini gördük, yaşadık. Sayın Delegeler, Divan Kurulu'nda görevli arkadaşlarımız Sayın Milletvekilleri de siyasiler. Belediyeden arkadaş var, o da siyasi. Bunu nasıl kabul ediyorsunuz. Güçlük çekiyorum."

"İki adaya soruyorum, yaşananlara ve yaşattıklarınıza bakarak siz nasıl aday olabiliyorsunuz? Aynaya baktığınızda kendinize bu koltuğu nasıl yakıştırıyorsunuz?"

''MERİH DEMİRAL'A VERİLEN CEZA HAKSIZDIR''

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Hazır UEFA ve FIFA yetkilileri buradayken, altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a verilen haksız cezayla ilgili konuşmak istiyorum. Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, hiçbir hakaret barındırmayan bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır."

ALİ KOÇ'TAN MEHMET BÜYÜKEKŞİ'YE!

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Yönetim şekli toplumun hiçbir kesiminde kabul görmeyen, tarihin hiçbir sezonunda görüşmemiş skandalları tek sezonda yaşatan, hiçbir sorumluluk almayan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim! Helal olsun."

"Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilirken yaptığı açıklama acaba UEFA ve FIFA'yı rahatsız etti mi? Yetkilileri burada; soruyorum."

Resim

Ali Koç: "Onurlu, haysiyetli kimse; bu şekilde aday olmaz."

Mehmet Büyükeşi: "Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz."

Ali Koç: "Son sözümü geri alıyorum. Ancak siz koskoca Fenerbahçe Başkanı ile ilgili devlet nezdinde yalan söylediniz."

''HAKARETE MARUZ KALDIK''

Resim

Mehmet Büyükekşi: "Çok değerli bir camianın başkanının hakaretine maruz kaldık. Bu ifadeleri kınıyorum. Eleştirileri saygıyla karşılarız ancak üslup şartıyla! Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz! Yapacağımız işleri konuşarak değil, yerine getirerek yaptık. Günü kurtarmak için kaostan beslenen tartışmalara zaman harcayamayız. Ülke futbolunu büyütmek için ön yargılardan arınarak, hep beraber çalışmalıyız."

Mehmet Büyükekşi: "MHK yapısının gözden geçirilmesi ve seçimlerin liyakat üzerinden yapılması için tarihi bir sorumluluk üstlendik. Yeniden seçilirsek, MHK'nın yeniden yapılandırması için adımlarımızı hızlandırmak istiyoruz. Hakemlik kurumunun şirketleşme modeline göre ele alınması lazım. %51'i TFF'nin %49'u kulüplerin olacağı şirketle paylaşımı ve sistemi kuşkuya gerek bırakmayacak şekilde çalışır hale getirmeyi arzu ediyoruz. Seçilmemiz halinde yeni dönemde ortak hareket edebilecek ortamı bulabileceğiz."

''UEFA VE FIFA'YA TAŞIYACAĞIZ''

Resim

Ali Koç: "Hak arayışımızı UEFA ve FIFA'ya taşıyacağız. Türk futbolunda adaleti sağlamanın yolu bellidir. İdare, cesaret ve kararlılıktır. Er ya da geç bu adalet gelecektir. Kendi seçimi adaletsiz olan bir federasyonun, futbolda adaleti sağlaması çok zor olacaktır."

Ali Koç: "Fenerbahçe, FETÖ'ya karşı isyan bayrağını açan ve ilk ses yükselten kulüp olmuştur. FETÖ hala Türk futbolunun içindedir ve giderek güçlenmektedir. Bugünkü TFF seçimlerine bu gözle bakmanızı tavsiye ederim."

''KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN; ONUR DUYARIZ''

Resim

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı: "İki adayın da yetersiz olduğu söylendi. Herkesin düşüncesi kendini bağlar ama ben iki başkan adayımızı da değerli buluyorum ve kim seçilirse seçilsin kendisiyle çalışmaktan onur duyarız."

Ali Çamlı'dan Ali Koç'a tepki: "Kendi başarısızlıklarınızı başkaları üzerinden değerlendirirseniz asla sonuca ulaşamazsınız. Her şeyi hakem üzerinden konuşuyorsunuz. Ya biraz kendinize bakın."

"OYUMUZ İBRAHİM BEY'E, ONUN TARAFIYIZ"

Resim

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: "Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum. Mevcut yönetimle alakaları düşüncelerimizi paylaştık. Kendisinin bu işi başarabileceğine inanmıyoruz. Niye aday oldular, bir fikrimiz yok. Trabzonspor için yok hükmünde bu yönetim tarzı. İnşallah bizi yanıltırlar. Biz İbrahim Bey'in tarafıyız, oyumuzu oraya vereceğiz. İnşallah seçimi kazanır. Kendisi adaletli, sözünün arkasında duran biri. En önemlisi budur. Bir Trabzonlu olarak bunu yapmaya muktedirdir. Bugün a yarın b, bugün gündüz akşam gece konuşmaz. Doğru neyse yapar. Türk futbolunda kaos başka yere geldi. Yönetimle alakalı açıklama yapmayan kulüp yok. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Anadolu kulüpleri... Memnun olan kulüp yok."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu - Son Dakika Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Büyükekşi ve kurulları, oy çokluğu ile ibra edildi.

Resim

TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi seçilmeleri halinde 8 eylem planını açıkladı;

- Kulüplerin Spor Toto ve iddaa gelirleri artacak.

- Sponsorluk ve yayın gelirleri artmaya devam edecek.

- Teknik heyet ve futbolcuların Bağ-Kur'lu olması için Bakanlık ile görüşme yaptım.

- Kulüp gelirlerini yükseltmeye devam edeceğiz. Seyahat ve konaklama için bir şirketle anlaşacağız.

- Oyuncu uygunluğu kuralını kulüplerimizin görüşlerine göre değerlendireceğiz.

- Türkiye Kupası'nın gelirlerini üç kat arttırdık. Süper Kupa'ya yeni format getirdik.

- 2. Lig ve 3. Lig'de toplam 25-26 maçı her hafta TFF YouTube kanalından yayınlayacağız.

- Dünya Kupası'nda inşallah milletimizi gururlandıracağız.

''TÜRK FUTBOLUNU YÖNETECEK İRADE YOK''

Resim

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Türk futbolunun sorunlarını biliyoruz. 'Cumhurbaşkanı karışıyor' diyorlar! Yancıların yaptıkları vardır ama Cumhurbaşkanı'na ne kadar yakın olduğumu herkes bilir ama bana en ufak bir ifadesi olmamıştır. Güzel statlarımız var ama içini ahlakla dolduramıyoruz. Neden? Türk futbolunu yönetecek irade ortada yok."

Resim

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adalet diyoruz ama bütün sorun adaletsizlikten çıkıyor. Büyükekşi 'Akademi kurduk, hakemleri yetiştirdik' dedi. Nasıl yetiştiler, ben anlamadım? Siz başkan olarak irade ortaya koyabiliyor musunuz? Mecnun başkan ile biz forma çıkardık, her takıma eşitiz. Bunu sağlamak zor değil! Ancak adalet sağlama niyetiniz yoksa, neden aday oluyorsunuz? Siz bir hafta birine, bir hafta birine yaranıyorsunuz. Siz böyle yaparsanız, alttakiler dağılır gider. 600 sene dünyayı yönettik, kendi evlatlarımıza güvenmiyoruz. Onca parayı yabancı hakeme veriyoruz!"

Resim

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Halil Umut Meler yumruk yedi ama EURO2024'te aslan gibi maç yönetti. Hakem insandır, hata yapabilir. Trabzonspor ile Diyarbakırspor oynuyorsa ve illa da bir taktir hakkın varsa o hakkı Diyarbakırspor'dan yana kullanacaksın. Haklının hakim olduğu ortamı yaratırsanız, hakemler performansını arttırır. İnsani hatayı da kulüp başkanından önce ben söyleyeceğim ve hakeme neden bu hatayı yaptığını soracağım."

"Seçilirsem kulüp başkanlarının PFDK'ya sevkini kaldıracağım!"

''TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA REZİL EDİYORUZ!''

Resim

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Ali Koç'a konuşmalarından dolayı teşekkür ederim. Divan Başkanı'nın uyarısı sonrası bir sözünü geri aldı. 'Nasıl aday oluyorsunuz?' dedi, not aldım. Türkiye'de geçen sene rezil bir sezon yaşandı, daha önce hiç bu seviyede bir şey olmadı. Süper Kupa maçı için çay, çorba parasına iki güzide takımımızı Suudi Arabistan'a götürdük. Türkiye'nin 100. yılında... Kulüpleri mağdur ediyoruz, Türkiye'yi dünyaya rezil ediyoruz. En acısı da Ulus Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü tartışma konusu yapıyoruz! Bu TFF Başkanı'na yakışır mı? Ankara'da oynayalım, sonra da Atamızın huzuruna çıkalım diyemediniz mi ya?"

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Harika bir jenerasyon var, Avusturya maçından sonra final oynayacağımıza inandım. Ancak içeride karışıklık var. Sayın Başkan futbolcuları tokalaşarak maça yolluyordu sanırım. Her oyuncu değerlidir ama forvet başkadır. Cenk Tosun kardeşimiz ise önden değil, arkadan geçiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ne var içinizde?"

''BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİM!''

Resim

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Bu düzeni değiştirecek bir kardeşinizim! Sizin tercihiniz ne olursa, saygı duyacağız. Alt ligler, Anadolu takımlarımız... Yine figüran olarak görev yapmak istemiyorsanız, adil bir ortam istiyorsanız bunları sağlayacak irade bizde var. Biz tarafsız bir yönetim olacağız. Eski defterleri kapattık. Bir adım atana, on adım atacağız. Şüpheniz olmasın."

''ADİL REKABET İSTİYORUZ''

Resim

Ali Koç: "Seçim dün gece başladı. Delegeler otele geldiler. Konuşmalar yapıldı. Şimdi kabinler kuruluyor, oy verilecek. Fenerbahçe olarak bu sürece dair görüşlerimizi söyledik. Bu seçimler yok hükmündedir. Boş oy kullanacağız. Oy kullanacağız çünkü demokrasi, demokratik teamüller gereği. Hiçbir adayın yanında değiliz. Oyumuzu kullandıktan sonra İstanbul'a döneceğiz. Hepimiz adalet, adil rekabet istiyoruz. Şampiyonun sahada belirlenmesini istiyoruz. Saha dışı unsurlar hiç olmasın istiyoruz. Adaletsiz sistemden en çok zararı biz görüyoruz."

Ali Koç: "Yok şampiyon olalım, kimseyi üzmeyelim, sempatik olalım, ben böyle konuşursam bedelini ödetirler falan... Bedelini bize zaten ödetiyorlar."

Resim

TFF Seçimli Genel Kurulu'nda, oy verme işlemleri sona erdi. Kazanan aday az sonra belli olacak.

1. Sandık sonucu

Hacıosmanoğlu 25
Büyükekşi 15

2. Sandık sonucu

Hacıosmanoğlu 14
Büyükekşi 21

3. Sandık sonucu

Hacıosmanoğlu 17
Büyükekşi 23

4. Sandık Sonucu:

Büyükekşi 19 oy
Hacıosmanoğlu 18 oy

5. Sandık Sonucu:

Büyükekşi: 15 oy
Hacıosmanoğlu: 15 oy

Anlık sonuçlar:

Mehmet Büyükekşi: 114
İbrahim Hacıosmanoğlu: 127

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN