Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak

Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak

Süper Lig'in 2024-25 sezonu şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacakken, lig ikincisi ise 2 eleme turu oynayacak.

Türkiye, Avrupa futbol sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı ve 2023-24 sezonunu UEFA ülke puanı sıralamasında 9. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarındaki yerini garanti altına aldı.

9. SIRADA BİTİRMEYİ GARANTİLEDİ

Viktoria Plzen'in UEFA Konferans Ligi'nden elenmesiyle Çekya'nın Avrupa'da takımı kalmadı ve Türkiye'nin, UEFA ülke puanı klasmanında sezonu 9. sırada bitirmesi kesinleşti. Türkiye, bu durumun etkisiyle 2023-24 sezonunu 9. sırada bitirmeyi kesinleştirdi.

Türkiye'nin bu yerleşik konumu, Süper Lig'in 2024-25 sezonu şampiyonu için büyük önem taşıyor. Şampiyon, doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde edecekken, lig ikincisi ise Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 2 eleme turu oynamak zorunda kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN