Sosyal medyadaki görüntüler Arda Güler tartışmasını alevlendirdi: TFF'den açıklama geldi

A Milli Takım kampında tansiyon yükselmeye devam ediyor! Portekiz yenilgisinin ardından eleştiri oklarının hedefi olan Montella ile Arda Güler arasındaki gerilim, antrenman görüntülerinin sızmasıyla yeni bir boyuta taşındı. Tartışmanın büyümesi üzerine TFF, "Görüntülerdeki antrenman Arda için belirlenen program dahilinde olmayıp, milli futbolcumuz daha sonra koruyucu amaçlı lineer çalışmasına yönlendirilmiştir. Vatandaşlarımız yanlış bilgilere itibar etmesin" açıklamasını yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım'ın antrenmanında Teknik Direktör Vincenzo Montella yıldız futbolcu Arda Güler arasında yaşanan ve sosyal medyada gündem olan görüntüler hakkında bir açıklama yaptı. TFF, "İlgili videoda görülen çalışma, Arda Güler için belirlenen kapsamda olmayıp, milli futbolcumuz daha sonra koruyucu amaçlı lineer çalışmasına yönlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı'nın Portekiz'e 3-0 yenilmesinin ardından, teknik direktör Vincenzo Montella'nın Arda Güler'i ilk 11'de oynatmama kararı yoğun eleştirilere hedef olmuştu. Bu tartışmalar, antrenmanda yaşanan diyalogla daha da alevlendi. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, Montella'nın Arda Güler’in elinden antrenman yeleğini alarak onu sahadan uzaklaştırdığı anlar büyük yankı uyandırdı.

EURO 2024 İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

A Milli Takım, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile karşı karşıya gelecek. Almanya'nın Barsinghausen kasabasındaki kamp merkezinde yapılan antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi. Portekiz maçında ilk 11'de yer alan oyuncular salonda yenilenme çalışması yaparken, diğer futbolcular sahada antrenmana devam etti. Tedavisi süren İrfan Can Kahveci, antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştıktan sonra bireysel çalışmaya geçti. Hafif sakatlığı bulunan Arda Güler ise takımdan ayrı, özel bir programla çalıştı.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA

TFF'nin yaptığı açıklamada, antrenmanda yaşanan olayların yanlış yorumlandığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"A Milli Takımımızın bu akşam gerçekleştirdiği antrenman sırasında televizyon kameralarına yansıyan görüntüler üzerine yapılan yorumlar ve sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan video hakkında açıklama yapma gereği doğmuştur. Antrenman öncesinde milli futbolcumuz Arda Güler'in kasık bölgesindeki ağrı nedeniyle, Çekya maçına en iyi şekilde hazırlanabilmesi için bireysel çalışma yapması konusunda teknik heyetimiz ve oyuncumuz arasında anlaşmaya varılmıştır. İlgili videoda görülen çalışma, Arda Güler için belirlenen program dahilinde olmayıp, milli futbolcumuz daha sonra koruyucu amaçlı lineer çalışmasına yönlendirilmiştir. Kalbi Türk Milli Takımı için atan vatandaşlarımızın bu tür yanlış bilgilere itibar etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN