Son dakika!.. Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş’a büyük şok! Hacıosmanoğlu reddetti

Son dakika!.. Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş’a büyük şok! Hacıosmanoğlu reddetti

Son dakika spor haberleri... Süper Lig'de yeni sezon heyecanı başladı. Üç büyük İstanbul takımı birçok yıldızı kadrosuna katarken gözler yabancı kuralına çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yabancı kurallarına ilişkin yeni düzenlemeleri gözden geçirirken flaş bir karar alındı. Yağız Sabuncuoğlu son dakika olarak duyurdu. Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş’a büyük şok! Hacıosmanoğlu reddetti. İşte detaylar haberimizde...

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gelecek sezonun kadro planlaması için çalışmalarına devam ediyor. Üç büyük kulüp kadrosuna birçok yabancı futbolcu transfer etti. Ancak Süper Lig'de uygulanan yabancı kuralları kulüp yöneticilerin elini kolunu bağlamış durumda. Başkanlar ise TFF'den 12+2 olan yabancı kuralında tribünde oturan '+2' kontenjanın artırılmasını istedi. Beklenen açıklama ise geldi. Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş’a büyük şok! TFF Başkanı Hacıosmanoğlu reddetti.

GALATASARAY, FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ' BÜYÜK ŞOK! HACIOSMANOĞLU REDDETTİ

Yabancı kuralı büyük kulüpleri etkilemeye devam ediyor. Son olarak Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş TFF'den 12+2 olan yabancı kuralında tribünde oturan '+2' kontenjanın artırılmasını istedi. Talep üzerine TFF'den cevap geldi. Spor yorumcusu Yağız Sabuncuoğlu, büyük kulüpleri kötü haberi verdi. Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Fenerbahçe ve Galatasaray başta olmak üzere birden fazla kulüp, kullanmadıkları yabancı oyunculardan çıkamadıkları için 12+2 olan yabancı kuralında tribünde oturan '+2' kontenjanın artırılmasını istedi ancak bu talep TFF tarafından reddedildi."

yeni-proje-2024-08-27t141559-622.jpg

2024 YABANCI KURALI NASIL UYGULANIYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de kulüplerin A Takım kadrolarında 14 yabancı, maç kadrosunda ise 12 yabancı futbolcunun yer alabileceğini belirtmişti.

TFF'den yapılan açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda profesyonel liglerdeki futbolcu uygunluklarında değişiklikler yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Profesyonel liglerdeki futbolcu uygunluklarıyla ilgili alınan kararlar şöyle:

• Trendyol Süper Lig'de, A Takım listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım listesine yazılabilmesine imkan sağlandı. Müsabaka isim listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

yeni-proje-2024-08-27t141543-783.jpg

• Trendyol 1. Lig'de, A Takım listesine yazılacak Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla 6'sının bulunabilmesine imkan sağlandı.

• TFF 2 ve TFF 3. Lig'de 2023 - 2024 sezonunda uygulanan futbolcu uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılmak suretiyle bu sezon da aynen devam etmesi kararlaştırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN