Paris'te trans boksör krizi: Khelif, Busenaz Sürmeneli'nin rakibi olabilir

Paris'te trans boksör krizi: Khelif, Busenaz Sürmeneli'nin rakibi olabilir

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Kadınlar 66 Kilogram kategorisinde Cezayirli 'trans' boksör Imane Khelif ile İtalyan Angela Carini ile karşılaştı. Maç, başladıktan 46 saniye sonra İtalyan boksörün çekilmesi ile son buldu. Khelif'in yarı finalde Busenaz Sürmeneli ile karşılaşması bekleniyor.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Kadınlar 66 Kilogram kategorisinde Cezayirli boksör Imane Khelif ile İtalyan Angela Carini ile karşılaştı.

Paris Olympics 2024: Italian boxer Angela Carini abandons fight with Algerian Imane Khelif as gender controversy erupts

2023 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya maçından birkaç saat önce, XY kromozomlu sporcuların kadın müsabakalarında yarışmasını engelleyen Uluslararası Boks Birliği (IBA) uygunluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle diskalifiye edilen Imane Khelif, İtalyan rakibi karşısında ringde yer aldı. Maç, başladıktan 46 saniye sonra İtalyan boksörün çekilmesi ile son buldu.

Busenaz Sürmeneli Paris 2024'te çeyrek finalde! - Paris 2024

Çeyrek finale yükselen Imane Khelif'in Busenaz Sürmeneli ile yarı finalde karşılaşma ihtimali bulunuyor. Her iki boksör de çeyrek finalde, rakiplerini elemesi durumunda yarı finalde kozlarını paylaşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN