Paris 2024 Olimpiyatları'nda son sıralama nasıl? Türkiye kaçıncı sırada?

Paris 2024 Olimpiyatları'nda son sıralama nasıl? Türkiye kaçıncı sırada?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 11. günün sonunda, ABD en çok altın madalya kazanan ülke olarak liderliğe yükseldi. ABD, toplam madalya sayısını 86'ya çıkardı. Türkiye ise 54. sırada yerini alıyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda on birinci günün sonunda, ABD toplamda 86 madalya kazanarak liderliği Çin'den devraldı. ABD'nin 24 altın madalyası bulunuyor ve bu başarı onları madalya sıralamasının zirvesine taşıdı.

Çin ise 22 altın madalya ile ikinci sırada yer alıyor. Toplamda 59 madalyaya ulaşan Çin, oyunlardaki güçlü performansını sürdürüyor. Avustralya, 14 altın madalya ile üçüncü sıradaki yerini korurken, ev sahibi Fransa ise 13 altın madalya ile dördüncü sırada bulunuyor.

İlk 10'daki diğer ülkeler arasında İngiltere, Güney Kore, Japonya, İtalya, Hollanda ve Almanya yer alıyor. Bu ülkeler, sporcularının üstün performanslarıyla oyunlarda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor.

TÜRKİYE SIRALAMADA 54.

Türkiye ise oyunların on birinci gününde, milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu'nun Kuzey Koreli rakibi Sol Gum Pak'ı mağlup ederek kazandığı bronz madalya ile madalya sayısını üçe çıkardı. Türkiye madalya sıralamasında 54. sırada yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN