Paralimpik Oyunları’nda madalya rekoru: Olimpiyat tesellisini Paralimpik’te bulduk

Paralimpik Oyunları’nda madalya rekoru: Olimpiyat tesellisini Paralimpik’te bulduk

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda 19 madalya kazanarak, paralimpik tarihindeki en yüksek madalya sayısına ulaştı. Bu başarı Türkiye'ye moral oldu.

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda tarihi bir başarıya imza atarak madalya rekoru kırdı. Ülkemiz, oyunların bitimine üç gün kala 19. madalyasını kazanarak, önceki paralimpik oyunlarındaki performansını geride bıraktı ve Tokyo 2020'de elde ettiği 15 madalyayı aştı. Bu başarı, geçtiğimiz ay düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda alınan kötü sonucun ardından ülkeye moral kaynağı oldu.

PARALİMPİKLERDE MADALYA YAĞMURU

Türkiye'nin madalya sayısını 19'a yükselten sporcular arasında Golbol Kadın Milli Takımı, Klasik Yay Karışık Takımı ve para judoda yarışan Cahide Eke dikkat çekti. Türkiye, şu ana kadar 3 altın, 9 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak, Paralimpik oyunlar tarihinde en yüksek madalya sayısına ulaşmış durumda.

Altın madalyalar, para okçulukta Öznur Cüre, para tekvandoda Mahmut Bozteke ve Golbol Kadın Milli Takımı'ndan geldi. Gümüş madalyaları para atletizmde Muhammet Khalvandi ve Aysel Önder, para halterde Abdullah Kayapınar ve Besra Duman, para tekvandoda Ali Can Özcan, Fatih Çelik ve Gamze Gürdal, para atıcılıkta Aysel Özgan ve Klasik Yay Karışık Takımı kazandı. Bronz madalyalar ise para okçulukta Nesim Turan ve Abdullah Öztürk çifti, Ali Öztürk ve Ebru Acer, para judoda Ecem Taşın Çavdar ve Cahide Eke, para halterde Nazmiye Muratlı ve para tekvandoda Meryem Betül Çavdar ile geldi.

OLİMPİYATLARDAKİ HEZİMETİ BİR NEBZE UNUTTURDU

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda tarihinin en kötü sonuçlarından birini alan Türkiye, oyunları 3 gümüş ve 5 bronz madalyayla kapatmış ve altın madalya kazanamamıştı. Bu kötü performans, 1984 Los Angeles Olimpiyatları'ndan bu yana ilk kez altın madalya alınamayan bir turnuva olarak tarihe geçmişti. Ancak Paralimpik Oyunları'ndaki başarı, bu hayal kırıklığını bir nebze de olsa hafifletmiş oldu.

Türkiye, Paralimpik Oyunları'nda kazandığı 19 madalyayla bir kez daha uluslararası arenada büyük bir başarı elde ederken, gözler şimdi son günlerdeki karşılaşmalara çevrildi. Özellikle para masa tenisinde Kübra Korkut’un final performansı merakla bekleniyor.

iiiiiiiii.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN