Paralimpik Oyunları'nda skandal: Dünyanın en uzun ikinci adamı yerde yatmak zorunda kaldı

Paralimpik Oyunları'nda skandal: Dünyanın en uzun ikinci adamı yerde yatmak zorunda kaldı

Dünyanın en uzun ikinci adamı, Paris’te düzenlenen Paralimpik Oyunları'nda İran’ı temsil ediyor, ancak boyu o kadar uzun ki, yerde yatmak zorunda kalıyor.

Morteza Mehrzadselakjani, daha çok bilinen adıyla Mehrzad, İran’ın oturarak voleybol takımının yıldız oyuncusu. İki kez Paralimpik şampiyonu olan Mehrzad, 2 metre 46 santimetre boyunda ve bu devasa boyu, Paris’te yerde yatmasına neden oluyor.

Takımın baş antrenörü Hadi Rezaeigarkani, yaptığı açıklamada, yıldız oyuncusunun Tokyo Oyunları'nda olduğu gibi özel bir yatak alamadığını ancak Mehrzad’ın yerde yatmayı umursamadığını belirtti.

“Özel bir yatağı yok, ama onun aklında en önemli hedef var,” dedi. “Onun için yerde yatmak ya da yeterince yiyecek bulamamak önemli değil. Her durumda, şampiyon olma zihniyetine sahip.”

İran, 1988 Seul’den bu yana katıldığı dokuz oturarak voleybol Olimpiyat turnuvasının yedisini kazandı. Paris'te alınacak bir altın madalya, 2016’da Paralimpik Oyunları'nda çıkış yapan Mehrzadselakjani için bir üçleme olacak.

MEHRZADSELAKJANİ'YE GENÇ YAŞTA AKROMEGALİ TEŞHİSİ KONULDU

36 yaşındaki Mehrzadselakjani'ye genç yaşta akromegali teşhisi konuldu. Bu nadir hormonal bozukluk, vücudun bazı bölümlerinde aşırı büyümeye neden oluyor. Genç bir delikanlıyken geçirdiği bisiklet kazası ise pelvisinde yaralanmaya yol açtı ve sağ bacağının büyümesini engelledi.

Rezaeigarkani, 2011 yılında yerel bir TV şovunda karşılaştığı Mehrzad’ı keşfetti. Mehrzad, programda karşılaştığı zorluklardan bahsediyordu.

“Morteza’nın 11 yıl boyunca odasında, evinde, dışarı çıkmadan geçirdiğine inanıyorum,” dedi Rezaeigarkani. “Çünkü o en uzun adam, evden çıkıp dışarı çıkmak istediğinde, maalesef, memnun değildi çünkü çok fazla insan ona bakıyordu. Ama günümüzde herkes ona bir şampiyon olarak bakıyor.”

O, Paralimpik Oyunları'nda yarışan en uzun sporcu olarak tarihe geçti.

2024 PARALİMPİK OYUNLARI GÜNCEL MADALYA DURUMU

CBS News veri ekibi, Paris'teki 2024 Yaz Paralimpik Oyunları'na katılan her ülkenin veya delegasyonun kazandığı madalya sayılarını takip ediyor. Aşağıdaki tablo, ülkelerin kazandığı toplam altın madalya sayısına göre düzenlendi.

fdh4d4h4df.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN