Kararı şok etkisi yarattı: Olimpiyatlar için parmağını kestirdi!

Kararı şok etkisi yarattı: Olimpiyatlar için parmağını kestirdi!

Avustralyalı çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılma kararlılığıyla yaptığı radikal bir hareketle spor camiasında şok etkisi yarattı. Doktorların kırık parmağının iyileşmesinin aylar süreceğini belirtmesinin ardından Dawson, sağ yüzük parmağının üst kısmını kestirdi.

Avustralyalı Çim hokeyi oyuncusu 30 yaşındaki Matt Dawson, iki hafta önce Perth'te bir antrenman sırasında sağ el parmağını kırdı. Doktorların kırık parmağının iyileşmesinin aylar süreceğini belirtmesinin ardından Dawson, kırılan sağ yüzük parmağının üst kısmını eklem yerinden kestirerek herkesin şaşkınlığını kazandı.

644.jpg

'BEDELİ PARMAĞIM OLABİLİR'

Dawson, "Bu benim son olimpiyatım olabilir ve ödemem gereken bedel parmağımın üstünü almaksa, ben de bunu yaparım" diyerek eşi benzeri görülmemiş bir karara imza attı. Ameliyat sonrası uzun bir iyileşme süresi gerekecek olmasına rağmen, parmağının tam işlevini kazanamayabileceğini belirtti.

648453.jpg

SOYUNMA ODASINDA BAYILDI

Sakatlığının ardından soyunma odasında parmağını görünce bayıldığını açıklayan Dawson, ameliyattan sonra sahalara dönme kararlılığını gösterdi. 16 gün sonra Arjantin'e karşı takımının yanında sahaya çıkmaya hazırlanıyor.

564568.jpg

OLİMPİYAT KARARLILIĞI

Paris 2024'te yer almak isteyen Dawson'ın bu cesur hareketi, spor dünyasında büyük yankı uyandırdı. Kırık bir parmakla sahalardan uzak kalmak yerine radikal bir çözüm arayışına giren Dawson, olimpiyatlardaki son şansını değerlendirmek için her şeyi göze aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN