Jose Mourinho: ''Başkan değişse de Fenerbahçe için çalışırım''

Jose Mourinho: ''Başkan değişse de Fenerbahçe için çalışırım''

Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho için basın toplantısı düzenledi. Oldukça iddialı açıklamalara imza atan Portekizli çalıştırıcı, istediği transferlerden, başkan adayı Aziz Yıldırım hakkında gelen sorulara kadar her şeyi cevaplandırdı.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-Lacivertliler, Mourinho için bugün bir basın toplantısı düzenledi. Portekizli çalıştırıcı, basın toplantısında birbirinden iddialı açıklamalara imza attı. Jose Mourinho için düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sportif Direktör Mario Branco da yer aldı.

ARTIK FENERBAHÇE'NİN TEKNİK DİREKTÖRÜYÜM

Resim

Fenerbahçe'nin şampiyonluk hasretini dindirmek için görev başına geçen Jose Mourinho, sarı-lacivertli taraftarları mutlu edecek sözler söyledi. Mourinho, ''Ben bugüne kadar hep I'am Jose Mourinho diyordum. Ben Jose Mourinho. Bugünden itibaren "Ben Fenerbahçe Teknik Direktörüyüm" diyeceğim'' sözlerini sarf etti.

AZİZ YILDIRIM'DAN ONAY ALMADIM

Resim

Büyük yankı uyandıran basın toplantısında Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho ile ilgili sözleri de gündeme geldi. Aziz Yıldırım'ın, 'Mourinho ile anlaştım' açıklamasına Portekizli çalıştırıcıdan yanıt geldi:

''Eğer soruyu doğru anladıysam, benimle ilk iletişime geçen kişi Mario Baranco'ydu. Bunun sonucundan Ali Koç ilk iletişime geçen kişi oldu. Buraya gelmemi tetikleyen şey bu oldu. Her yere gittiğimde dedikodular oluyor. Transfer anlamında kimseyle konuşmadım. İsim değil proje, istikrar görmek istiyorum. Sadece isimler üzerinden değil, profiller üzerinden konuştuk. Asla isim konuşmadık. Geçmiş kulüplerimden oyuncularıma ilgim yok. Roma'dan hiçbir oyuncuya ilgim yok. Acele etmenin, duygusal davranmanın zamanı değil."

Jose Mourinho, 'Aziz Yıldırım'ın onayı dahilinde mi transferiniz gerçekleşti?' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Fenerbahçe'ye imza atmak için Aziz Yıldırım'dan onay almadım!"

BAŞKAN DEĞİŞSE DE BURADAYIM

Resim

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 8-9 Haziran tarihinde yapılacak. Ali Koç ile Aziz Yıldırım, 3 yıl boyunca sarı-lacivertli kulübü yönetebilmek için mücadele edecek. Portekizli teknik direktöre de basın toplantısında seçim konusu soruldu. "Aziz Yıldırım başkan seçilirse, Jose Mourinho'nun görevi devam edecek mi?" sorusuna Jose Mourinho şu şekilde yanıt verdi:

''Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm, başkan değişse de ben Fenerbahçe için çalışırım."

Resim

Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etme nedeni ise şu şekilde açıkladı:

"İstikrar, bana sunulan proje çok önemliydi. İki günde her şey üst düzey... Tesislere gittim, gördüğüm seviye çok iyi. İstikrar isterim, sorumlulukların bilincindeyim. Gelecek haftalar kolay olmayacak çünkü oyuncular EURO2024'te olacak. İki hafta sonra çalışmalara başlamamız lazım. Takımın içinde bulunduğu organizasyon çok önemliydi. Fenerbahçe taraftarları için her şeyimi vereceğim. Dediğim gibi Ali Koç ve Mario Branco'nun sunduğu proje için imza attım."

FENERBAHÇE İÇİN SESİMİ YÜKSELTİRİM

Resim

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, sarı-lacivertli kulüp için hak aramaktan çekinmeyeceğini ifade etti. Mourinho, açıklamasında ''Portekiz'de Türkiye Ligi canlı olarak veriliyor. Haftada 2 maç yayınlanıyor. Fenerbahçe ile iletişime geçmeden önce Türkiye Ligi'ni izliyordum. Benim de iyi ve kötü şeylerim vardır. Gittiğim yere ilgi çekerim. Avrupa'da daha fazla insan burayı izleyecek. Türkiye Ligi için çalışmaya geldim. Ancak temelde Fenerbahçe için geldim. Türkiye Ligi'nin daha iyi bir lig olmasını istiyorum. Fenerbahçe için sesimi yükseltmem gerekirse, iki kere düşünmem'' sözlerini sarf etti.

LUKAKU VE DYBALA'YI İSTEMİYORUM

Roma Have Gold In A Dybala-Lukaku Partnership - Granted They Stay Fit

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine Jose Mourinho'nun getirilmesinin ardından gözler transfere çevrildi. Mourinho da kendisine yöneltilen transfer sorularına şu yanıtları verdi:

"Bir transferi bittikten sonra öğrenmelisiniz. Buranın kültürü birazcık farklı, spekülasyonlar oluyor. Lukaku'yu, Dybala'yı istediğime dair şeyler duyuyorum. Bu oyuncuları istemiyorum. Biz ne yaptığımızı biliyoruz."

''Geçen sene hakkında yorum yapmam etik olmaz. Etik olan şey kapalı kapılar ardında yorumları paylaşmamız... Gerek İsmail Kartal ve gerek oyuncularla... Ben dürüst insanım, oyuncuların yüzüne konuşurum. Onların düşünceleri önemli. Yeni geldim takımı tanımam için zaman ihtiyacım. Yeni sezon 22-23 Haziran gibi başlayacağız. Kısa sürede bir şeyleri değiştirmek mümkün değil. İsmail Hoca'dan farklıyım, her hocanın farklı bir durumu vardır. Ali Koç ve Branco, takımı iyileştirmek istediklerini söylediler. Fenerbahçe taraftarlarının rüyalarını gerçekleştirmek için çok iyi bir takım kuracağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN