İsveçli Duplantis dünya rekorunu kırdı! Yusuf Dikeç pozu verdi

İsveçli Duplantis dünya rekorunu kırdı! Yusuf Dikeç pozu verdi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sırıkla atlamada altın madalyanın sahibi olan Armand Duplantis, 6.25 metrelik atlayışla dünya rekorunu kırarak altın madalyaya uzandı. İsveçli sporcu, 6.10'luk Olimpiyat rekoru kırdığı atlayışından sonra milli atıcı Yusuf Dikeç'in ikonikleşen pozunu verdi. Milli atlet Ersu Şaşmaz ise Olimpiyat 5'incisi oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Milli atletimiz Ersu Şaşma'nın da yarıştığı sırıkla atlama finaline İsveçli sporcu Armand Duplantis damga vurdu. Olimpiyatlar'a favori olarak gelen Duplantis beklentileri boşa çıkarmadı ve birbirinden önemli performanslara imza attı.

DUPLANTIS'TEN DÜNYA REKORU

No. 1 Armand Duplantis smashes Olympic and world records on his way to second straight gold medal | OneSports.PH

Dünya rekorunun sahibi Armand 'Mondo' Duplantis, Stade de France'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları erkekler sırıkla atlama finalinde bir kez daha altın madalyaya uzandı. Duplantis, heyecan dolu yarışmada 6.10 metrelik barajı aşarak, ikinci kez Olimpiyat şampiyonu oldu. Amerikalı sporcu Sam Kendricks, 5.95 metrelik atlayışıyla gümüş madalya kazanırken, Yunan atlet Emmanouil Karalis 5.90 metrelik performansıyla bronz madalyayı elde etti.

Paris Diamond League 2024: Mondo Duplantis wins pole vault but falls short in world record attempt

Olimpiyat rekorunu kırmayı başaran Duplantis, dünya rekorunu kırmak için 6.25 metreyi denedi. İlk iki atlayışında başarılı olamayan 24 yaşındaki sporcu, son şansında 6.25 metreyi geçerek hem Olimpiyat rekorunu geliştirdi hem de dünya rekorunu kırmayı başardı.

(TRT SPOR)

DUPLANTIS'TEN YUSUF DİKEÇ POZU

Armand Duplantis, Paris 2024'te mutlu sona ulaştığı atlayışının ardından uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir sevince imza attı. İsveçli sporcu, milli atıcımız Yusuf Dikeç'in dünyaca üne kavuşan, eli cebindeyken nişan aldığı hareketi yaptı.

Armand Duplantis rekoru kırdı! Sırıkla atlamada yeni dünya rekoru! - Son Mühür - En Güncel İzmir Haberleri, Son Dakika

ERSU ŞAŞMA TARİH YAZDI

Ersu Şaşma, Olimpiyat Oyunları'nda sırıkla atlamada final maçına çıkıyor | TGRT Haber

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli atlet Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlamada finale kalmıştı. 24 yaşındaki sporcumuz, finalde harika performanslara imza attı.

İlk atlamasında Ersun Şaşma, 5.50'lik mesafeyi başarı ile atladı. İkinci başarılı atlayışını da 5.75'le yaptı. Ardından 5.80 ve 5.85'i de başarı ile geçti. Ersun, bu atlayışlarının hepsini ilk hakkında geçmeyi başardı.

Ancak Ersu Şaşma, 5.95'i son hakkında da geçemedi ve yarışmaya veda etti. Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlama finalinde bu sezonki en iyi derecesi olan 5.85m'lik atlayışıyla Olimpiyat 5'ncisi oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN