İlkay Gündoğan yuvaya döndü

İlkay Gündoğan yuvaya döndü

Geçtiğimiz sezon Barcelona’da forma giyen İlkay Gündoğan, eski takımı Manchester City ile yeniden anlaştı. Alman orta saha oyuncusu, Premier Lig devine bedelsiz olarak transfer olurken 1+1 yıllık bir sözleşmeye imza attı.

Yaz transfer dönemi boyunca adı Türk kulüpleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan İlkay, kariyerine Manchester City'de devam etme kararı aldı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yanı sıra Suudi Arabistan ve Katar’dan da teklifler alan deneyimli oyuncu, son anda devreye giren eski hocası Pep Guardiola’nın isteği üzerine City’e geri dönme kararı aldı.

İspanyol ekibi Barcelona’da Xavi yönetiminde bir sezon geçiren Gündoğan’ın geleceği, Hansi Flick’in göreve gelmesiyle belirsizleşti. Barcelona'daki rolü hazırlık maçlarında arka plana düşen yıldız oyuncu için ayrılık kaçınılmaz hale geldi. Sonuç olarak Manchester City, sessiz geçen transfer döneminin sonuna doğru İlkay Gündoğan’ı kadrosuna kattı.

KARİYERİNE SCHALKE'DE BAŞLADI

Kariyerine Schalke altyapısında başlayan ve profesyonel olarak Nürnberg forması giyen İlkay, 2011’de Borussia Dortmund’a transfer olmuştu. Dortmund’da beş başarılı sezon geçiren oyuncu, 2016 yılında 27 milyon euro karşılığında Manchester City’ye katıldı. Yedi sezon boyunca İngiliz ekibinde oynayan Gündoğan, 2023 yazında Barcelona’ya bedelsiz olarak transfer olmuştu. Bir sezonluk İspanya macerasının ardından, yeniden Manchester City’ye geri dönüyor.

İlkay Gündoğan’ın kariyeri boyunca kazandığı zaferler arasında bir Şampiyonlar Ligi, beş Premier Lig, iki FA Cup, dört Lig Kupası, iki İngiltere Süper Kupası, bir Bundesliga, bir Almanya Kupası ve iki Almanya Süper Kupası bulunuyor. Şimdi, İngiltere’deki başarılarına yenilerini eklemek için eski evine dönüş yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN