İlkay Gündoğan Manchester City’de

İlkay Gündoğan Manchester City’de

İlkay Gündoğan, Barcelona'dan ayrılarak Manchester City'ye döndü ve Pep Guardiola ile yeniden bir araya geldi.

Manchester City, Barcelona'nın eski kaptanı İlkay Gündoğan ile 12 aylık opsiyonlu bir yıllık sözleşme imzaladı. 33 yaşındaki Alman orta saha oyuncusu, 2016 yılında Pep Guardiola tarafından City'ye kazandırılmıştı ve bu kulüpte yedi sezon geçirdikten sonra, 2023 yılında serbest transferle Barcelona'ya katılmıştı.

304 MAÇTA 60 GOL, 14 KUPA

Etihad Stadı'ndaki kariyerinde 304 maça çıkan Gündoğan, 60 gol atmayı başardı ve 14 kupa kazandı. Gündoğan, Manchester City'de geçirdiği yedi yılın hem saha içinde hem de dışında kendisi için oldukça tatmin edici bir dönem olduğunu belirtti. "Pep'in dünyanın en iyi menajeri olduğunu herkes biliyor. Onunla çalışmak her gün sizi daha iyi bir oyuncu yapıyor" ifadelerini kullandı.

Barcelona'da başarılı bir ilk sezon geçirmesine rağmen, mali sorunlar yaşayan Katalan ekibiyle yollarını ayırmak zorunda kalan Gündoğan'ın ayrılığı, kulübün La Liga'nın harcama limitlerine uyum sağlamasına yardımcı olacak. Barcelona, özellikle Dani Olmo'nun transferi için bütçe yaratma çabaları kapsamında bu kararı hızlandırmıştı.

Uluslararası arenada da etkili bir performans sergileyen Gündoğan, Almanya milli takımıyla 82 maça çıkmış ve EURO 2024 çeyrek finalinde İspanya'ya elenmesinin ardından uluslararası kariyerini sonlandırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN