Cimbom’un nefesi yetmedi

Cimbom’un nefesi yetmedi

Trendyol Süper Lig’in 7’nci haftasında Galatasaray, Kasımpaşa’yı konuk etti. Sarı-Kırmızılı ekip, 3-0 öne geçtiği müsabakada rakibinin gollerine engel olamayınca sahadan 3-3 eşitlikle ayrıldı. Okan Buruk’un öğrencileri bu sonuçla ligdeki ilk puan kaybını evinde yaşadı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı. Cimbom’da teknik direktör Okan Buruk, Kasımpaşa maçına rotasyonlu bir ilk 11 çıkardı.

Buruk, PAOK karşısında şans verdiği Günay, Kaan, Sanchez, Torreira, Barış Alper ve Mertens’i dinlendirirken, bu isimlerin yerine Muslera, Jelert, Nelsson, Kerem Demirbay, Sallai ve Icardi’yi ilk 11’de sahaya sürdü.

Deneyimli teknik adam, sistem değişikliğine giderek takımını çift santrforla sahaya sürdü. 20. dakikada Galatasaray golü buldu. Abdülkerim Bardakcı’nın sol taraftan ortasında Osimhen, altıpas çizgisi önünden topu kontrol etmek için ayağını sokarken uzak köşede fileleri havalandırdı: 1-0. Bu gol Osimhen’in Galatasaray kariyerindeki ilk golü oldu. 28. dakikada fark 2’ye çıktı. Gabriel Sara’nın uzun pasında topla buluşan Osimhen, iyi bir kontrolün ardından penaltı noktası civarından dönerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı üst direğe de çarptırarak ağlarla buluşturdu: 2-0. 34. dakikada fark 3’e çıktı.

Jakobs’un sol taraftan kullandığı uzun taçta Icardi, ceza sahası sol çaprazında topla buluştuktan sonra dönerek vuruşunu yaptı ve ağları sarstı: 3-0. 44. dakikada fark 2’ye düştü. Winck’in sağ kanattan ortasında Fall, ceza sahası sağ çaprazından bekletmeden vuruşunu yaptı ve fileleri havalandırdı: 3-1. Karşılaşmanın ilk yarısı 3-1 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelenin 51. dakikasında sağ kanattan gelen ortaya Jakobs’un elle müdahale ettiği gerekçesi ile penaltı kararı verildi. VAR incelemesinin ardından maçın hakemi kararını iptal etti.

78. dakikada Aytaç’ın kullandığı köşe vuruşunda Berkanın ters kafa vuruşu kalesine yönelirken Muslere şık bir kurtarışla topu kornere çeldi.

80. dakikada Jakobs’un eline temas şüphesi ile VAR’a giden maçın hakemi incelemenin ardından 82’de penaltı kararı verdi.

83’te topun başına geçen Hajradinovic ağları buldu: 3-2.

90+5. dakikada skora denge geldi. Savunma arkasına atılan derin topta ceza alanı içinde buluşan Da Costa, gelişine bir vuruşla skoru ilan etti: 3-3. Bu sonuçla lider Galatasaray, ligde ilk puan kaybını yaşadı.

SALLAİ İLK KEZ 11'DE

Galatasaray’ın yeni transferi Rolan Sallai ilk kez bir müsabakaya 11’de başladı. Sarı-Kırmızılı ekibin transfer döneminin son gününde Almanya’nın Freiburg takımından kadroya katılan Macar kanat oyuncusu, Sarı-Kırmızılı formayla ikinci maçına çıktı. Tecrübeli futbolcu, ayrıca ilk kez RAMS Park’ta taraftarın önünde forma giydi. Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasına kalan Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı taraftarla buluştu. İkinci eleme turunda Çekya temsilcisi Slavia Prag’ı eleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele etme hakkı kazanan ilk Türk takımı olan Sarı-Kırmızılılar, maç öncesi çimlerine çıktığı RAMS Park’ta taraftarları selamladı. -AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN