Galatasaray 48 yıl sonra bir ilki başardı! Elfsborg galibiyeti tarihe geçti

Galatasaray 48 yıl sonra bir ilki başardı! Elfsborg galibiyeti tarihe geçti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında konuk ettiği İsveç temsilcisi karşısında ilk yarısını 3-0 önde bitirdiği maçı, 4-3 kazandı. Aslan'ın bu galibiyeti 48 yıl sonra da bir ilk oldu.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında konuk ettiği İsveç temsilcisi Elfsborg karşısında ikinci yarıda 3 gol yese de sahadan 4-3 galip ayrılmayı başardı.

Avrupa serüvenine 1956-1957 sezonuna başlayan ve ilk kez Elfsborg ile eşleşen sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında İsveç temsilcileriyle 8. randevusuna çıktı. Söz konusu maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgisi bulunan Galatasaray, Elfsborg'u yenerek galibiyet sayısını 2'ye çıkardı. Elfsborg maçına kadar tek galibiyetini 1976'da deplasmanda alan Galatasaray, iç sahada İsveç takımlarına karşı çıktığı 5. maçta (İkişer beraberlik ve yenilgi) ilk kez kazandı.

48 YIL SONRA GELEN BİR İLK

Galatasaray, İsveç takımlarına karşı son galibiyetini 48 yıl önce 15 Eylül 1976'da AIK takımını deplasmanda 2-1 mağlup ederek elde etmişti. Bu galibiyetin ardından İsveç takımlarıyla oynadığı maçlarda galip gelemeyen Cimbom, Elfsborg karşısında bu şanssızlığı kırdı. Galatasaray, İsveç takımlarıyla daha önce Östersund, Helsingborg, Göteborg ve AIK takımlarıyla karşılaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN