Filenin Sultanları'ndan müthiş galibiyet: Yarı finaldeyiz!

Filenin Sultanları'ndan müthiş galibiyet: Yarı finaldeyiz!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları çeyrek final maçında Çin ile kozlarını paylaştı. Filenin Sultanları, karar setine giden maçta rakibini 3-2 mağlup ederek yarı finale yükselmeyi başardı. Ay-Yıldızlıların yarı finaldeki rakibi bu akşam 22.00’de oynanacak İtalya-Sırbistan mücadelesinin galibi olacak.

Paris Olimpiyat Oyunları’nda yer alan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde Çin ile karşı karşıya geldi. Son Avrupa şampiyonu apoletiyle Olimpiyatlar'a gelen Filenin Sultanları, karşılaşmaya Cansu, Vargas, Hande, Ebrar, Eda, Zehra ve Gizem 6'sıyla başladı.

Resim

Filenin Sultanları, ilk sette Çin ile başa baş bir oyun ortaya koydu. Eda Erdem'in harika başladığı sette 18-17 öne geçen Türkiye, kalan dakikalarda istediği oyunu oynayamadı. Maçta momentumu arkasına alan Çin, ilk seti 25-22 kazandı.

İlk set skor dağılımımız:

Vargas 10
Eda 4
Hande 3
Elif 1
Ebrar 1

Resim

Filenin Sultanları, ikinci sete fırtına gibi başladı. Zehra Güneş'in harika servisleriyle farkı açan Türkiye, ilk bölümü 8-3 önde geçti. Set boyunca aradaki farkı koruyan Filenin Sultanları, Cansu Özbay'ın sakatlığıyla sarsıldı. Cansu, set ortasında ayağından sakatlık yaşadı ve gözyaşlarıyla kenara gelmek zorunda kaldı.

Türkiye, yaşadığı bu talihsizliğe rağmen setteki üstün oyununa devam etti. Gizem Örge'nin harika savunmasına Melissa Vargas'ın müthiş hücumları eşlik etti. Filenin Sultanları, seti 25-21 kazanarak durumu 1-1'e getirdi.

Resim

Filenin Sultanları, üçüncü sete de harika başladı. Melissa Vargas ve Hande Baladın'ın müthiş oyunuyla aradaki farkı açan Türkiye, set ortasında 5 sayılık avantaj yakaladı.

Hande Baladın'ın sakatlanmasıyla Çin'i sete ortak eden Türkiye, bu bölümde Vargas'ın sayılarıyla maça tutundu. Son bölümü büyük heyecana sahne olan sette Türkiye, rakibini 26-24'le geçmeyi başardı.

Resim

Çin, dördüncü sete Melissa Vargas'ın hücumlarına izin vermeyerek başladı ve bir anda öne fırladı. Türkiye, Gizem Örge'nin yaşadığı sakatlığın ardından oyundan iyice düştü. Çin, seti rahat bir oyunla 25-20 kazanarak maçı karar setine taşıdı.

Resim

Karar seti büyük heyecana sahne oldu. Filenin Sultanları, Eda Erdem ve Melissa Vargas'ın sayılarıyla maça tutundu. Türkiye, altın setini 15-12 kazanarak Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale yükselmeyi başardı.

Resim

Türkiye takım sporları tarihinde ilk kez voleybol ile yarı finalde yer alacak. Ay-Yıldızlıların yarı finaldeki rakibi bu akşam 22.00’de oynanacak İtalya-Sırbistan mücadelesinin galibi olacak.

Filenin Sultanları, yarı finalde 8 Ağustos Perşembe İtalya-Sırbistan maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN