Carini'den Khelif'e özür: Onunla tekrar karşılaşsam, ona sarılırım

Carini'den Khelif'e özür: Onunla tekrar karşılaşsam, ona sarılırım

Paris 2024 Olimpiyatları'nda cinsiyet tartışmalarıyla gündeme oturan Cezayirli boksör Imane Khelif'e ringdeki rakibi İtalyan Angela Carini özür diledi. Carini, Khelif’in olimpiyat mücadelesine saygı gösterdiğini ve yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu belirtti.

İtalyan sporcu Angela Carini, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ringdeki rakibi olan ve cinsiyet tartışmaları nedeniyle gündeme gelen Cezayirli boksör Imane Khelif'ten özür diledi.

Angela Carini, La Gazzetta dello Sport'a verdiği röportajda, Khelif'e yönelik yaşanan cinsiyet tartışmalarının kendisini üzdüğünü belirtti.

'ONUNLA TEKRAR KARŞILAŞSAM, ONA SARILIRIM'

Carini, Khelif'in Olimpiyat Oyunları'nda dövüşebilmesi için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) verdiği karara saygı gösterdiğini ifade etti. "Bu durumu amaçlamamıştım," diyen Carini, "Aslında Imane Khelif ve diğer herkesten özür dilemek istiyorum. Olimpiyat hedefim yok olduğu için öfkeliydim. Khelif'e karşı hiçbir kişisel husumetim yok. Onunla tekrar karşılaşsam, ona sarılırım" şeklinde konuştu.

1kapak.jpg

IBA DÜNYA KUPASI'NDA KHELİF'İ DİSKALİFİYE ETMİŞTİ

Angela Carini, kadınlar 66 kilo son 16 turu mücadelesinde, Khelif'ten aldığı ilk yumruğun ardından 46. saniyede ringden çekilmişti. Bu durum, Uluslararası Boks Birliği'nin (IBA) 2023 Dünya Kupası'nda Khelif'i "kadınlar müsabakasına katılmak için uygunluk kriterlerini karşılamadığı" gerekçesiyle diskalifiye etmesinin ardından yaşanan cinsiyet tartışmalarıyla da bağlantılıydı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ise IBA'nın Khelif’in Olimpiyat Oyunları'ndan diskalifiye edilmesi yönündeki talebini reddetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN