Beşiktaş Başkanı Hasan Arat Galatasaray'ı hedef aldı: "Türkiye'deki en büyük skandal oldu kimsenin sesi çıkmıyor"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat Galatasaray'ı hedef aldı: "Türkiye'deki en büyük skandal oldu kimsenin sesi çıkmıyor"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Galatasaray'ın imzaladığı ancak kısa süre sonra sonlandırdığı sponsorluk anlaşmasını hedef aldı. Sarı-kırmızılı ekibe göndermede bulunan Başkan Arat, "Bugün Türkiye'deki en büyük skandal sponsorluk olmuştur bundan iki hafta önce. Kimsenin sesi çıkmıyor. Herkes çıt. Konuşmak zorundasınız" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Süper Lig'in lideri Galatasaray'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği fakat daha sonrasında iptal ettiği sponsorluk anlaşması hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

T24 Yıllık Konferansı'nda açıklamalarda bulunan Başkan Arat, Galatasaray'ın iptal ettiği sponsorluk anlaşması üzerinden sarı-kırmızılı ekibe göndermede bulundu.

Arat, sarı-kırmızılı ekibin "Meritking.news" ile yaptığı ve daha sonrasında sonlandırdığı anlaşma hakkında "Bu işleri çok ciddiye almak lazım. Türkiye bu konuyu yeni yaşadı. Sponsorluk imzalamasını yapan kulüp hemen vazgeçti, yanlıştan vazgeçti ama olan oldu" şeklinde konuştu.

Başkan Arat, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Bu işleri çok ciddiye almak lazım. Türkiye bu konuyu yeni yaşadı. Sponsorluk imzalamasını yapan kulüp hemen vazgeçti, yanlıştan vazgeçti ama olan oldu. Beşiktaş'ın sponsorları son derece itibarlıdır. Bu işleri çok ciddiye almak lazım. Türkiye bu konuyu yeni yaşadı. Sponsorluk imzalamasını yapan kulüp hemen vazgeçti, yanlıştan vazgeçti ama olan oldu. Kulüpler bu yönetimleri yaparken çok dikkat etmeliler. Birbirlerine laf söylerken dikkat etmeliler. Ben eğitimliyim, şu okuldan mezun oldum, ayrıcalıklıyım diye Türkiye'de dolaşamazsınız. Bu kimliği taşıyan herkes ayrıcalıklıdır.

Spor yöneticilerinin kullandığı dile özen göstermesi gerekiyor. Taraftara mesaj vermek için toplumun sosyal düzenini bozamazsınız. Çok dikkat edeceksiniz. Tribünlere, taraftara kimse laf etmesin. Başlangıç, kulüp idarecileridir. Onların ağzından çıkan laflar herkesi tahrik ediyor. Sakin duran insanları bile rahatsız ediyor. Başarı için her şey mübah değildir.

BUGÜN TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK SKANDAL SPONSORLUK OLMUŞTUR

Bu dilden, bu kişilerin vazgeçmesi lazım. O zaman çok sertliğe doğru gider ve taraftalar arasında sertlik çıkar. Bu şekilde devam ederse camialar karşılık verir. Benim okulum var, senin yok, ben şuradan mezunum, senin sponsorluğun öyle, ben şöyleyim vs. Bunlara gerek yok. Bugün Türkiye'deki en büyük skandal sponsorluk olmuştur bundan iki hafta önce. Kimsenin sesi çıkmıyor. Herkes çıt. Konuşmak zorundasınız. Gazeteciler de yazamıyor. Para alınıyor, bitiyor, ondan sonra vazgeçtik yanlış kişiymiş deniyor; bu söz konusu olamaz. Yok öyle şey. O zaman haksız rekabetle başlanıyor."

NE OLMUŞTU?

Galatasaray, geçtiğimiz günlerde bazı tartışmaları da beraberinde getiren bir sponsorluk anlaşmasına imza atmış ve "Şirketimiz ve Serwin Global Solutions SDN BHD arasında küresel bir dijital spor haber web sitesi kanalı olan "Meritking.news" markası tanıtımı özelinde kullanılmak üzere 2024/25 ve 2025/26 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde Galatasaray erkek futbol takımımızın Türkiye Trendyol Süper Ligi ve Türkiye Ziraat kupasında oynayacağı maçlarda forma sırtı ve sair reklam ve tanıtım haklarını içeren yıllık 3.155.000 Amerikan Doları + KDV tutarında sponsorluk ve reklam anlaşması imzalanmıştır." açıklamasını yayınlamıştı.

Ancak sarı-kırmızılı ekip, bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra söz konusu sponsorluk anlaşmasının sona erdirildiğini vurgulayarak 17.09.2024 tarihinde askıya alındığı duyurulan Şirketimiz ile Serwin Global Solutions SDN BHD arasındaki sözleşme, TFF tarafından verilen iznin iptal edildiğinin 26.09.2024 tarihli yazı ile bildirilmesi üzerine feshedilmiştir.” açıklamasına imza atmıştı.

Sarı-kırmızılı ekibin Başkanı Dursun Özbek, katıldığı canlı yayında söz konusu sponsorluk anlaşması hakkında "Biz aslında spor portalıyla bir sponsorluk anlaşması yaptık. Galatasaray'ın 40'a yakın sponsoru var. Bizim yaptığımız anlaşmaların hepsi tek taraflı anlaşmalar. Galatasaray değerlerine uymayan bir şey olduğu zaman tek taraflı fesih hakkı vardır, tüm anlaşmalar böyle. Daha hiç para almadık. Baktık ki büyük hassasiyet var, askıya aldık anlaşmayı." ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN