Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu! Fırtına, Avcı döneminde 46 transfer için 54 milyon euro ödedi

Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu! Fırtına, Avcı döneminde 46 transfer için 54 milyon euro ödedi

Dün akşam UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda evine ağırladığı St. Gallen'e elenen Trabzonspor, Avrupa'ya veda etti. Avrupa defterini kapatan Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Karadeniz ekibinin en pahalı teknik adamı olarak tarihe geçti.

FURKAN UZUN

Transfer sezonun başladığı günden bu yana yıldız isimleri kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor, dün akşam UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde İsviçre ekibi St. Gallen’e elenerek Avrupa’ya veda etti. Avrupa defterini kapatarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor’da Abdullah Avcı, “Trabzonspor’un en pahalı ismi” olarak tarihe geçti.

Son olarak Avusturyalı orta saha oyuncusu Muhammed Cham transferinde mutlu sona ulaşan Trabzonspor, dün akşam evinde ağırladığı St. Gallen’e penaltı atışları sonrasında elenerek Avrupa defterini kapattı.

AVCI İLE 46 TRANSFER İÇİN 54 MİLYON EURO BONSERVİS BEDELİ ÖDENDİ

St. Gallen'e elenen Karadeniz ekibi Cham ile Abdullah Avcı yönetimindeki 46. transferini gerçekleştirirken tecrübeli teknik adam, ‘Trabzonspor’un en pahalı teknik adamı’ oldu.

Son olarak Fransız ekibi Clermont formasını terleten Avusturyalı orta saha oyuncusu Muhammed Cham'I 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katan Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın takımın başına geçtiği 10 Kasım 2020'den bu yana 46. transferini gerçekleştirdi.

Trabzonspor, Avcı dönemindeki 46 transfer için toplamda 54 milyon 734 bin 852 euro bonservis bedeli ödedi. Avcı böylece Ersun Yanal’ı geride bırakarak Trabzonspor’un en pahalı teknik adamı oldu.

Avcı yönetiminde 7 transfer dönemi geçiren Karadeniz ekibi, en yüksek bonservis bedelini Danirmakalı golcü Andreas Cornelius için (5,12) ödedi.

TRABZONSPOR, ERSUN YANAL VE ABDULLAH AVCI İÇİN 108 MİLYON EURO HARCADI

Bordo-mavili ekibin tarihindeki en pahalı 3 teknik adam sıralaması şu şekilde:

1- Abdullah Avcı-54 milyon 734 bin 852 euro
2- Ersun Yanal-54 milyon 235 bin 500 euro
3- Şenol Güneş-49 milyon 496 bin euro

Avcı'nın ilk dönemindeki transferler için 39 milyon 549 bin 990 euro bonseriv bedeli ödeyen Trabzonspor, Avcı'nın ikinci döneminde ise 15 milyon 184 bin 862 euro bonservis bedeli ödedi.

GELİR REKORU ÜNAL KARAMAN’A AİT

Fırtına, Avcı yönetiminde yapılan oyuncu satışlarından 28 milyon 151 bin euro bonservis kazancı elde etti.

Şenol Güneş dönemindeki oyuncu satışlarından 28 milyon 54 bin euro kazanç sağlayan Trabzonspor, Ersun Yanal döneminde yapılan oyuncu satışlarından ise 15 milyon 672 bin euroyu gelir elde etti.

Fırtına, 1.5 yıl süren Ünal Karaman döneminde ise oyuncu satışından 36,16 milyon euro gelir elde ederek tarihi bir rekora imza attı. Karaman bu bedel ile Trabzonspor'a "oyuncu satışından en yüksek gelir kazandıran teknik adam" olarak tarihe geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN