Ahmet Nur Çebi'den Hasan Arat'a cevap! Çebi: Ben Beşiktaş’tan çalmadım

Ahmet Nur Çebi'den Hasan Arat'a cevap! Çebi: Ben Beşiktaş’tan çalmadım

Beşiktaş Eski Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hasan Arat'ın kendisi hakkındaki iddialarına yanıt verdi. Çebi, ''Ben Beşiktaş’tan çalmadım. Kimseye de kulübün parasını çaldırtmadım" dedi.

Beşiktaş Kulübü’nün Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Beşiktaş Eski Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Ben bu genel kuruldan aldığım yetkiyle Beşiktaş Kulübü’nde başkan yardımcılığı ve başkanlık yaptım. Ayrıldığımdan itibaren de kimseyle Beşiktaş hakkında konuşmadım. Buraya Beşiktaş Genel Kurulu'na hesap vermeye geldim. Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz ama sosyal medyadan da küfür ettirilmez. Ben Beşiktaş’tan ne çaldım ne de başkasına çaldırdım. Kaan Bey’e (Şakul) cevap vererek başlamak isterim. Kendisi her fırsatta bankacı olduğunu söyleyip duruyor. Kendisinin yaptığı hesaplamaları çok sağlıklı bulmuyorum. Ben kendi yönetimime kalan borcu 200 milyon Dolar aşağıya indirerek gitti. Ben 4 yılda bu rakamı aşağı çektim. Yeni yönetim 6 ayda 100 milyon yukarı çekti" diye konuştu.

Veremeyeceği bir hesabı olmadığını dile getiren Çebi, "Ben hiçbir şeye cevap veremeyecek bir adam değilim. Beşiktaş'ta ne çaldım ne çaldırdım." dedi.

aw317040-10.jpg

ÇEBİ: ZOR SÜREÇLERDE GÖREV YAPTIM

Başkanlık döneminde zor süreçlerde görev yaptığını aktaran Çebi, "Beşiktaş’ın 100 yıllık tarihinde yapılan her yanlıştan sanki ben sorumluyum! Biz göreve geldiğimiz yılın mart ayında pandemi yaşadık. Bu illet sadece bizi değil tüm dünyayı etkiledi. Bunları da hesaba katarak eleştirmeniz gerekiyor. Ben bu kulüpte ikinci başkan görevinde yer alırken birçok yabancı oyuncu yükü vardı. Biz o dönem bu işlerle uğraştık ve yıllarca bu camiada Feda döneminde gece gündüz bu kulüp için çabaladım" şeklinde konuştu.

Tüpraş Stadyumu’nda yapılan konser organizasyonları hakkında da konuşan Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş Kulübü’nün çimleri her sene değiştiriliyor. Bunu sizler de biliyorsunuz. Biz de yönetim olarak bu görevi yerine getirdik. Verilen konserler de bu değişimlerden önce yapıldı ve sonrasında zaten yapılması gereken yenileme çalışması yapıldı. O lafını ettiğiniz organizasyonlardan elde edilen paralar bu camiaya kazandırıldı" ifadelerini kullandı.


Ahmet Nur Çebi, 2019'da seçildiğinde kulübün zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Dört yıl önce ben göreve geldiğimde borç 3 milyar liraydı. Karşılığı 582 milyon dolardı. Ben bıraktığımda borç 8,4 milyar liraydı, karşılığı 288 milyon dolardı. Borcu 200 milyon dolar aşağı indirerek gittim. Şu andaki borç ise 13,3 milyar lira, 386 milyon dolar. Dört yılda 200 milyon dolar aşağı çektiğim borcu yeni gelen yönetim 6 ayda 100 milyon dolar yükseltti." diye konuştu.

Sözleri sık sık kesilen ve tepki gösterilen Ahmet Nur Çebi, kürsüden ayrılırken yuhalandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN