Sneijder'in agresif açıklamalarının sebebi belli oldu

Sneijder'in agresif açıklamalarının sebebi belli oldu

Galatasaraylı Wesley Sneijder'in yönetimi hedef alan açıklamalarının nedeninin sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesindeki detaydan kaynaklandığı belirtildi.

Sözleşmesine, “Galatasaray Avrupa'ya gidemezse serbest kalır" maddesi eklettiğini sanan Wesley Sneijder'in, Fatih İşbecer'in yaptığı, 'Sportif koşullardan dolayı' şeklindeki değişikliği geç fark ettiği belirtildi. Hollandalı yıldızın yönetimi hedef alan agresif açıklamalarının altında bu gerçeğin yattığı öğrenildi.

Sabah'ın haberine göre; Galatasaray'daki Sneijder krizinin perde arkası şöyle;

Hollandalı yıldız ekim ayında iki yıl uzattığı sözleşmesine "Galatasaray Avrupa'ya gidemezse serbest kalır"maddesi koydurmak istedi. Sözleşmeleri satır satır inceleyen dönemin genel sekreteri Fatih İşbecer bu maddeyi, "Galatasaray sportif koşullardan dolayı Avrupa'ya gidemezse serbest kalır" şeklinde revize etti. Bu değişikliği ne Sneijder ne de menajeri fark etti.

16-06/16/sneijder1-640.jpg

SERBEST KALABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORDU

UEFA sezon ortasında Galatasaray'ı Avrupa'dan 1 yıl men ettiğini açıkladı. Sneijder de sezon sonunda serbest kalacağını düşünmeye başladı. Ancak kupa finalinden bir süre önce gerçek ortaya çıktı. Hollandalı futbolcu Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenip kupayı alması halinde serbest kalamayacağını öğrendi.

YÖNETİMİ HEDEF ALDI

Hollandalı yıldıza yakın çevreler, yönetimi hedef alan zehir zemberek açıklamaları bu duruma sinirlenmesine bağladı. Galatasaray sportif nedenlerden değil Finansal Fair Play yüzünden Avrupa'ya gidemedi ve eski yönetici Fatih İşbecer'in sözleşmesinde düzelttiği özel madde Sneijder'in serbest kalmasını önledi. İşbecer istifa edip yönetimden ayrılırken, yıldız oyuncunun bu şartlarda Türkiye dışına çıkış opsiyonu 7.5 milyon euro...

Galatasaray formasını 4 sezonda 11 bin 252 dakika giyen Sneijder, bu süreçte 41 gol attı. Hiç kırmızı kart görmedi. Galatasaray ile 142 maça çıkan Hollandalı, 134 maça ilk 11'de çıkarken, kadroya girdiği karşılaşmalarda 8 kez kulübede oturdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN