Vaniköy'deki kaçak villa yıkıldı

Vaniköy'deki kaçak villa yıkıldı

Vaniköy'de izinsiz inşaatta yer alan ruhsatsız ve kaçak yapıların yıkımı tamamlandı.

Üsküdar Vaniköy'de, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetleri yürütülen alandaki ruhsatsız ve kaçak yapıların yıkımı tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin kontrolünde gerçekleştirilen yıkım çalışmaları, üç gün süren operasyonun ardından sona erdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlüğü ekipleri, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde yapılan incelemelerde yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyetlerini tespit etti. Bu tespitlerin ardından, bölgede yürütülen izinsiz inşaat çalışmaları durduruldu ve ruhsatsız yapıların yıkımına karar verildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yasal sürecin ardından yıkım işlemleri hızla başlatıldı.

ÜÇ GÜN SÜREN YIKIM ÇALIŞMALARI

Yıkım işlemleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kontrolünde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın gözetiminde gerçekleştirildi. Üç gün süren çalışmalar sonucunda, Boğaziçi'nin doğal güzelliklerine zarar veren ve yasalara aykırı olarak inşa edilen yapılar tamamen ortadan kaldırıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, ekipler bölgeden ayrıldı ve alanda yıkıntıların taşınması ile doğal arazi düzenlemesi sürecine geçildi.

BOĞAZİÇİ'NİN KORUNMASINA YÖNELİK KARARLILIK

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Vaniköy'deki yıkım çalışmalarının başarıyla tamamlandığını belirtti. Batur, "Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğümüzce tespit edilerek durdurulan ruhsatsız, kaçak yapıların yıkım işlemi tamamlanmıştır. Bundan sonraki süreçte yıkıntıların taşınması ve doğal arazi düzenlemesi gerçekleştirilecektir. 'Dünyanın İncisi' İstanbul Boğazı’nı hep birlikte koruyalım" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN